KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het OHSAS 18001 certificaat, eventueel in combinatie met ISO 9001 en/of ISO 14001. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 6 maanden OHSAS 18001 gecertificeerd.

OHSAS 18001 certificering
OHSAS 18001 is de internationale norm op het gebied van ARBO-Management. Met deze norm laat je zien dat je continu bezig bent om jouw personeel zo goed en zo veilig mogelijk laat werken. Je kunt de OHSAS 18001 zien als een goede aanvulling op VCA certificatie. OHSAS 18001 kijkt namelijk verder dan het inventariseren en waarborgen van de veiligheid op de werkvloer en is daarmee een waardevolle toevoeging op jouw Arbo- en veiligheidssysteem.

De structuur van OHSAS 18001 is vergelijkbaar met ISO 9001 en ISO 14001 en kan daarom goed geïntegreerd worden met deze normen. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om een KAM (Kwaliteit, ARBO, Milieu) Managementsysteem op te zetten welke voldoet aan deze 3 normen. Dit al dan niet met certificatie tot gevolg. Managementsystemen geven een bepaalde structuur weer welke ook positief voor de organisatie kan zijn zonder certificatie.

Het is belangrijk om de opzet en implementatie van OHSAS 18001 geheel op de organisatie toe te spitsen. Dit omdat iedere bedrijfssituatie, bestaande uit onder andere werkomgeving en personeel, verschilt per organisatie. Zonder een maatwerksysteem worden niet alle significante aspecten afgedekt.

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hieronder rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET OHSAS 18001- ISO 45001 CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

TRAININGEN

Word zelf een professional op gebied van ISO. Lees meer...

QUICKSCAN

Voldoe je al of moet je nog voldoen aan een ISO norm? Lees meer...

COACHING

Wij coachen je naar het certificaat. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Implementatie van de norm wordt uit handen genomen. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

We helpen je het ISO certificaat te kunnen behouden Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een interessante cursus volgen op het gebied van OHSAS 18001? KAM Consultants organiseert vanuit Roermond een Lead Auditor training OHSAS 18001 in combinatie met ISO 14001.

Ook incompany trainingen mogelijk.