BRL 2100

KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het BRL 2100 certificaat, eventueel in combinatie met ISO 9001 en VCA. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 3 tot 6 maanden BRL 2100 gecertificeerd.

BRL 2100 Mechanisch Boren
Sinds 1 januari 2011 mogen een groot deel van de mechanische boringen alleen nog maar uitgevoerd worden door daartoe erkende bedrijven. Deze erkenning houdt in dat het BRL 2100 Mechanisch Boren certificaat behaald is door de organisatie. Dit certificaat omvat de Beoordelingsrichtlijn SIKB BRL 2100 Mechanisch Boren en het bijbehorende Protocol SIKB BRL 2101.

De beoordelingsrichtlijn SIKB BRL 2100 Mechanisch Boren eist dat de organisatie aantoonbaar voldoet aan de eisen van een kwaliteitsmanagementsysteem conform ISO 9001 en aan de eisen van een veiligheidsmanagementsysteem zoals VCA. Aantoonbaar betekent in deze dat beide systemen gecertificeerd moeten zijn, of dat er gedurende de certificatieaudits van BRL 2100 getoetst moet worden of aan de eisen voldaan wordt. In de praktijk betekent dit dat de er organisatie meestal voor kiest kiezen om beide systemen te certificeren. Dit aangezien de kosten van de toetsing en het certificeren (exclusief certificaatkosten) gelijk liggen.

ZZP’ers zijn uitgesloten van de eis om een VCA certificaat te halen. Het is voor deze groep echter wel verplicht om aantoonbaar te voldoen aan een aantal richtlijnen van deze norm. Deze richtlijnen houden onder meer in dat Taak Risico Analyses uitgevoerd dienen te worden en dat de boormeester en de opleiding VCA-VOL succesvol heeft doorlopen.

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hieronder rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET BRL 2100 CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

TRAININGEN

Word zelf een professional op gebied van ISO. Lees meer...

QUICKSCAN

Voldoe je al of moet je nog voldoen aan een ISO norm? Lees meer...

COACHING

Wij coachen je naar het certificaat. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Implementatie van de norm wordt uit handen genomen. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

We helpen je het ISO certificaat te kunnen behouden Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.