E-learning Risicomanagement
Tijdens de laatste update van de ISO 9001 is de term ‘risk based auditing’ sterk naar voren gekomen. Dit houdt in dat bedrijven actief moeten handelen bij processen die een risico vormen en dit ook terug moet komen in de interne audit planning. Daarnaast moeten bedrijven bij voorbaat al risico’s in kaart brengen en een plan van aanpak hiervoor opstellen. Maar wat betekent dit concreet voor jullie organisatie en waar moet je beginnen om te bepalen wat je risico’s zijn en welke processen hieronder vallen?

Waarom deze e-learning?
Met deze e-learning word je stap voor stap door de wereld van risicomanagement geleid. De eerste stap hierin is wat risicomanagement in theorie betekent. Wanneer je hier een goed beeld van hebt ga je dit vertalen naar je eigen organisatie. Waar liggen de zwakke plekken en kansen? Zwaktes worden van een ander perspectief belicht, je gaat hier nu namelijk acties op uitzetten! Een SWOT-analyse is een handige tool om hierbij te gebruiken. Middels de PDCA-cyclus (plan do check act) wordt er stap voor stap uitgelegd wat de vertaling hiervan is naar risicomanagement. Elke stap is makkelijk terug te vinden en staat overzichtelijk uitgelegd.

Bij deze e-learning is enige basiskennis vereist over managementsystemen. Je gaat namelijk aan de slag met de eerder genoemde SWOT-analyse tevens als de flowcharts die ook voorbij zullen komen. Wanneer je nog niet bekend bent met managementsystemen is het verstandig om eerst de e-learning ‘basis van managementsystemen’ te volgen. Hier komen alle belangrijke elementen om een goed managementsysteem neer te zetten aan bod. Een goede structuur is een vereiste bij ISO 9001 waar het risicomanagement een onderdeel van is.

Wat kost de e-learning risicomanagement?
Deze e-learning is voor € 90,- excl. BTW beschikbaar. De afname is per drie maanden.

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

Ook interessant