De werkweek van Sven

Sven is werkzaam als consultant op onder andere het gebied van kwaliteit, milieu en zorg & welzijn. Hij vertelt je graag het verhaal van hoe hij zijn rol en werkweek ervaart.

Sven, hoe ziet een werkweek voor jou eruit?

Geen dag en geen week is hetzelfde, dat maakt het werk voor mij interessant. Zo heb ik bijvoorbeeld op maandag twee digitale klantafspraken gehad. Daarnaast heb ik wat contactmomenten met mijn KAM collega’s gehad. Dinsdag ben ik de hele dag bij een klant aan een volledig beheertraject gewerkt. Daar zijn we bezig de hele kwaliteitsafdeling op te zetten en aan te sturen. Aangezien dit een groter project is, werk ik hierop samen met een collega, zodat we de continuïteit van het project kunnen waarborgen.

“Geen dag en geen week is hetzelfde, dat maakt het werk voor mij interessant. "

sven

Woensdag heb ik een klant, die een implementatietraject aan het doorlopen is, ondersteund bij het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen, wat eraan moeten bijdragen dat er efficiënter gewerkt wordt. Een dag later heb ik een klant tijdens een externe audit begeleid en is de hercertificering wederom succesvol behaald. Vrijdagochtend heb ik een kennismakingsgesprek met een nieuwe klant gevoerd, waarin we een plan van aanpak voor een implementatietraject hebben opgesteld. Vrijdagmiddag heb ik me met projectuitwerking bezig gehouden en hebben we de week afgesloten met een vrijdagmiddagborrel.

"Op vrijdagmiddag hebben we de week afgesloten met een vrijdagmiddagborrel."

Dat is een gevarieerde week!

Dat klopt! Bij KAM Consultants ben je zelf verantwoordelijk voor jouw agenda en krijg je veel ruimte om je eigen projecten in te richten. Wanneer het uitkomt qua tijd en locatie plan ik een paar korte klantafspraken op een dag. Voor volledig beheertrajecten werk ik graag een hele dag op één locatie, dan kun je het ook eens over koetjes en kalfjes praten. Ik vind het belangrijk de klant te leren kennen en er een band mee op te bouwen.

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een KAM consultant?

Je moet zelfstandig kunnen en willen werken. Je verantwoordelijkheid durven pakken, ook qua planning. Een proactieve houding is ook wel een vereiste: je komt bij zowel kleine als grote bedrijven met de directie aan tafel te zitten. Dan moet je niet zitten afwachten maar van je laten horen! Als je denkt in processen heb je een streepje voor. En wat ik heel belangrijk vind: zaken vanuit meerdere perspectieven kunnen bekijken. Je moet in staat zijn verschillende brillen op te zetten.

"Een proactieve houding is ook wel een vereiste: je komt bij zowel kleine als grote bedrijven met de directie aan tafel te zitten."

Meer weten over werken bij KAM Consultants?

Wil je meer weten over werken bij KAM Consultants? Neem dan contact op met onze learning & development specialist Eefje Knaebel. Of check hier onze vacatures.