ISO 14001 kosten

Uitleg, eisen en ISO 14001 certificering kosten

Behaal je ISO 14001 certificering en laat zien dat je milieumanagement hoog in het vaandel hebt staan en dat je voldoet aan alle strenge milieuwet- en regelgeving. Dit groene imago helpt jou bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Wij begeleiden jou in het behalen van jouw ISO 14001 certificering. 

Direct weten wat de ISO 14001 kosten voor jouw organisatie bedragen?

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat kost een ISO 14001 certificering?

De ISO 14001 kosten bestaan uit twee onderdelen: de implementatiekosten en de kosten voor de externe audit. Iedere organisatie is uniek, waardoor ook jouw organisatie een op maat gemaakte aanpak nodig heeft die aansluit bij jouw behoeften en situatie. Doe je zelf de volledige implementatie, schakel je begeleiding in of geef je het traject helemaal uit handen? 

Bij ons variëren de ISO 14001 kosten, omdat we verschillende opties aanbieden die passen bij de behoeften van onze klanten. Deze zijn als volgt:

  • Intensieve begeleiding: voor organisaties die niet over de juiste kennis beschikken of simpelweg zich liever bezig houden met andere taken bieden wij intensieve begeleiding aan. Wij implementeren normonderdelen, beschrijven de processen en schrijven de documentatie.  
  • Coachingtraject: aan de andere kant, voor organisaties die al over kennis beschikken en zelf aan de slag willen met de norm, bieden we coachingtrajecten aan. Je speelt zelf een actieve rol bij het opzetten en implementeren van het managementsysteem en de consultant ondersteunt bij het interpreteren van de norm, biedt advies over praktische implementatie en procesbeschrijving en ondersteunt bij het opstellen van de documentatie. 

De ISO 14001 certificering kosten zijn dus voor ieder bedrijf anders en variëren afhankelijk van de gekozen begeleiding, de grootte van de organisatie, het type bedrijf en de complexiteit van de implementatie. 

Externe audit ISO 14001

Wanneer je klaar bent met het implementeren van de norm, is het tijd voor de externe audit. Dit houdt in dat een onafhankelijke certificerende instantie toetst of jij voldoet aan de gestelde ISO 14001 eisen. Er zijn verschillende certificerende instanties, dus ook de kosten voor de externe audit kunnen variëren. Wij geven altijd als advies om meerdere offertes op te vragen bij verschillende certificerende instanties.

Je ISO 14001 certificering behalen met een 100% succesgarantie

Wij begeleiden organisaties in het behalen van hun ISO 14001 certificering. Of je nu veel of weinig begeleiding nodig hebt, wij implementeren succesvol een milieumanagementsysteem in jouw organisaties. Hierbij ben je zeker van een 100% slagingsgarantie.

Benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw organisatie? Neem contact op voor een op maat gemaakte aanpak.

ISO 14001 norm in het kort

ISO 14001 is de wereldwijde norm voor milieumanagement. Ben je in het bezit van het ISO 14001 certificaat? Dan laat je zien dat jouw organisatie voldoet aan de milieuwet- en regelgeving, milieuprestaties vooropstelt en continu bezig is het milieu zo min mogelijk te belasten. Stel je eens voor wat dit doet met je imago als bedrijf en de nieuwe klanten die jullie hiermee aantrekken. Tijdens het implementeren van de norm breng je verschillende milieuaspecten in kaart en onderneem je acties om de milieuaspecten te beheersen én te verbeteren.

Milieu is een hot topic en ook in het bedrijfsleven kun je niet om het onderwerp heen. Dus ben jij klaar om de milieuprestaties binnen jouw bedrijf te verbeteren en te profiteren van de voordelen die dit met zich meebrengt?

ISO 14001 certificering | Begeleiding en onderhoud ISO certificeringen | KAM Consultants

Dit zijn de grootste voordelen van een ISO 14001 certificering

Naast dat jouw organisatie voldoet aan de milieuwet – en regelgeving, heeft het implementeren en behalen van een ISO 14001 nog meer voordelen.

Een streepje voor op concurrenten

Veel organisaties stellen een ISO 14001 certificering verplicht wanneer zij willen samenwerken met een externe partij. Ben je in het bezit van het milieumanagement certificaat, dan heb je een streepje voor op je concurrenten.

Kosten besparen door een goed milieubeleid

Een goed milieubeleid geeft jou de kans om kosten te besparen. Een duurzame organisatie bespaart veel meer kosten en werkt aan de verbetering van het milieu. Dit geeft een positieve invloed op het imago van jouw organisatie. Milieu is (en blijft) een actueel thema, waar veel aandacht aan wordt besteed.

Wil jij weten hoe jouw organisatie hiermee aan de slag kan gaan?

De ISO 14001 audit

Om de ISO 14001 certificering te behalen, dien je aantoonbaar aan een aantal eisen te voldoen. De invulling hiervan leg je vast in het milieumanagementsysteem. Voldoe je aan de eisen en heb je een lopend milieumanagementsysteem? Dan ben je klaar voor de externe audit!

Een onafhankelijke auditor van een certificerende instantie toetst of jouw organisatie voldoet aan de eisen die de ISO 14001 norm stelt. Is de externe audit succesvol? Dan sleep jij jouw ISO 14001 certificering binnen.

Let wel: het certificaat is 3 jaar geldig. Na die drie jaar komt opnieuw de externe auditor toetsen of jouw milieumanagementsysteem nog steeds goed loopt en of jouw organisatie voldoet aan de gestelde eisen.

iso-14001-certificering-voordelen

Wij helpen bij het behalen van jouw ISO 14001 certificering

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer
Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer

Weten wat de ISO 14001 certificering kosten voor jouw bedragen?

Onze ISO specialisten gaan direct voor je aan de slag!

Download onze handige ISO 14001 checklist

Benieuwd naar de stappen die jij moet doorlopen om tot jouw certificering te komen? Daar is onze ISO 14001 checklist ideaal voor! De checklist is opgebouwd uit de volgende 6 stappen:

  1. Begin met je inventarisatie
  2. Bijschaven en inrichten
  3. Ga aan de slag met het echte werk
  4. Voer een grondige interne audit uit
  5. De directiebeoordeling
  6. Haal het certificaat binnen!

De checklist biedt een helder overzicht van de inhoud van de norm, zodat je gemakkelijk kunt afvinken aan welke eisen je al voldoet. Heb je alle stappen doorlopen? Dan ben je klaar voor de audit!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ISO 14001 checklist | KAM Consultants

Waarom kiezen voor KAM Consultants?​

Wij zijn KAM Consultants en maken de wereld van certificeringen makkelijker, leuker én een stuk minder stoffig. Wij zorgen ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent: gegarandeerd gecertificeerd voor een vaste prijs. Wij zijn een vlot, efficiënt & dynamisch team, net als onze trajecten: jouw organisatie kan namelijk binnen twee weken starten met het project.

Wij hebben een leuke en kundige groep collega’s, met specialisaties in heel veel branches en normen. Daardoor bieden we maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij jullie behoeften. Of je nu zelfredzaam wilt worden door coaching en training, of je volledig ontzorgd wilt worden bij het beheer van je certificeringen – wij staan voor je klaar. En voor degenen die al chagrijnig worden bij het horen van ‘ISO’ of welke certificering dan ook, hebben we een boodschap: bel of mail ons. Wij zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt en werkelijk waarde toevoegt aan je bedrijf.

Klantcases

Veelgestelde vragen ISO 14001

Is ISO 14001 verplicht?

Nee, ISO 14001 is niet wettelijk verplicht. Wel zien we dat de norm steeds vaker geëist wordt in aanbestedingen, vanuit opdrachtgevers, samenwerkingspartners of klanten.

Waarom een ISO 14001 certificering?

Naast dat de certificering vaak geëist wordt, werkt een goed milieubeleid ook kosten besparend. Denk bijvoorbeeld aan de energiekosten die je bespaard met een goed werkend milieumanagementsysteem. Dit speelt vaak ook mee om een ISO 14001 certificering te behalen.

Hoe krijg je een ISO 14001 certificering?

Een ISO 14001 certificering ontvang je wanneer je een goed werkend milieumanagementsysteem opzet in jouw organisatie. Een externe auditor toets jouw managementsysteem aan de hand van de eisen die de ISO 14001 norm stelt.

Interessante artikelen ISO 14001 artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Gegarandeerd gecertificeerd voor een vaste prijs
Naam(Vereist)