ISO 9001 certificering voor de zorg

Vanwege de Kwaliteitsweg Zorginstellingen en de wet BIG zijn zorgaanbieders verplicht de kwaliteit van hun zorg te bewaken en te verbeteren. Om dit te kunnen aantonen, kiezen veel zorgaanbieders er voor om hun managementsysteem te laten certificeren. Dit certificaat laat zien dat het managementsysteem is ingericht om continue verbetering en kwaliteitszorg te waarborgen.

Welke mogelijkheden zijn er voor zorginstellingen?

Zorginstellingen kunnen op verschillende manieren op basis van de ISO 9001 norm hun managementsysteem laten certificeren. Een eerste mogelijkheid is om alleen de ISO 9001 norm te implementeren. Deze internationale norm stelt continue verbetering en klanttevredenheid centraal en heeft geen specifieke eisen voor de zorg.

HKZ of ISO 15224

Wil je verder gaan en ook zorg specifieke elementen in je managementsysteem opnemen, dan heb je twee opties: HKZ of ISO 15224. In beide normen ligt de ISO 9001 als basis en zijn er eisen toegevoegd om in te spelen op specifieke processen in de zorg. Het grootste verschil tussen deze twee eisen is dat HKZ verschillende branche specifieke normen heeft en dat ISO 15224 één norm is welke in alle typen zorginstellingen geïmplementeerd kan worden.

Vraag meer informatie over begeleiding bij ISO in de zorg

KAM Consultants heeft veel ervaring in het inrichten en implementeren van managementsystemen in de zorg. Mede doordat onze consultants zelf werkzaam zijn geweest in de zorg kunnen wij u uitstekend begeleiden in het integreren van de norm in de praktijk.

Dankzij onze ervaring kunnen wij dit op een praktische manier oplossen waardoor de impact op de instelling beperkt blijft. Tevens kan KAM Consultants u ondersteunen in het onderhouden van het managementsysteem.

Meer informatie? Of wilt u graag advies over welk type norm het beste bij uw instelling past? Neem contact op.

Rosalie-KAM-Consultants-Team

Over de auteur, KAM Consultants

Meer informatie

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Ontvang de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.