McArthurGlen ISO certificering behaald met ons coachingstraject!

Sinds 2018 hebben wij McArthurGlen, eigenaar van diverse luxe designer outlets, mogen begeleiden in diverse ISO trajecten: onze eerste opdracht was om hen te helpen met de ISO 14001 en ISO 45001 certificering van locatie Roermond. Met behulp van ons coachingstraject en jaarlijkse audits zijn zij succesvol ISO gecertificeerd op deze locatie, en mochten wij ze ook bijstaan in de ISO certificering van de locatie Roosendaal.

McArthurGlen gaat voor een unieke winkelervaring en besteed hierbij aandacht aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in al hun projecten. Veiligheid staat daarbij hoog in het vaandel. Om die redenen heeft Designer Outlet Roermond zich eerder, onder begeleiding van KAM Consultants, laten certificeren voor ISO 14001 en ISO 45001. Na deze succesvolle implementatie hadden zij een sterke behoefte om deze normen ook te implementeren op hun andere locatie, namelijk naar het Designer Outlet in Roosendaal. Onze begeleiding en expertise speelde een onmisbare rol in dit proces.

Ashley, Senior Facilities Executive bij McArthurGlen, vertelt ons over hoe de samenwerking is ontstaan, de stappen die zijn genomen om te voldoen aan diverse ISO-normen, en wat hen heeft gemotiveerd om de certificering ISO 14001 en ISO 45001 ook te implementeren op locatie in Roosendaal.

''We kijken altijd verder naar hoe we kunnen verbeteren''

“De reden dat wij wilden certificeren, is eigenlijk om aan onze stakeholders te laten zien dat we volgens bepaalde normen werken,” vertelt Ashley. Voor Designer Outlet Roermond en Roosendaal was het noodzaak om te voldoen aan ISO 14001 voor milieumanagement, ISO 50001 voor energiemanagement en ISO 45001 voor arbo en veiligheid (arbomanagement). ”We kijken altijd verder naar hoe we ons kunnen verbeteren op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Ook omdat deze normen zorgen voor continue verbetering op die specifieke vlakken,” voegt Ashley toe.

De noodzaak van externe expertise

Na de eerste succesvolle implementatie van ISO 14001 en ISO 45001 op locatie in Roermond ontstond dus de behoefte om deze aanpak uit te breiden naar andere locaties. McArthurGlen wilde de best practices van Roermond overnemen in Roosendaal om consistente veiligheids- en duurzaamheidsnormen te waarborgen en te verbeteren. Zodoende is ISO 50001 hieraan toegevoegd. “Het was gewoon noodzakelijk dat er een expert meekeek en duidelijk uitleg gaf over wat we moesten doen,” legt Ashley uit.

Efficiënte aanpak

Naast onze diepgaande kennis en ervaring met deze normen, bleek onze efficiënte aanpak een ander voordeel te zijn. “Het contact met de consultants van KAM was altijd heel soepel en vlot,” zegt Ashley. “Het was vooral heel fijn dat er een expert meekeek en duidelijk uitleg gaf over wat we moesten doen. Ook konden we altijd even bellen voor bevestiging en advies. Dat heeft ons enorm geholpen.” voegt Ashley eraan toe.

KAM's coaching traject

Designer Outlet Roermond en Roosendaal kozen bewust voor een coaching traject. “Ik vond het heel belangrijk dat ik het zelf deed, zodat ik er ook van zou leren,” zegt Ashley. “Door zelf de procedures te schrijven en te implementeren, kreeg ik veel meer inzicht in de processen en wist ik precies wat we moesten doen om te voldoen aan de normen.”

Nazorg en continue ondersteuning

Na de implementatie zijn wij aangehaakt gebleven bij McArthurGlen: met een jaarlijkse compliance check bieden we ondersteuning en inzicht op het gebied van milieu- en arbo-veiligheidswetgeving. Ook daar is McArthurGlen tevreden over onze ondersteuning. “Nu hebben we alleen nog een contract voor de compliance check, en dat gaat ook gewoon nog steeds goed,” vertelt Ashley. “Ik kan altijd bellen als ik vragen heb. Het is heel fijn dat je met al je vragen bij jullie terecht kunt.” 

''We kunnen altijd rekenen op jullie ondersteuning!''

“Mijn algehele ervaring met KAM is echt heel positief,” zegt Ashley. “Tijdens het traject was het heel fijn, en ook nu kunnen we altijd rekenen op jullie ondersteuning! We zijn heel blij met de samenwerking!”

Bij Designer Outlet Roermond en Roosendaal hebben ze dus veel geleerd van onze aanpak, zowel over de ISO-normen als over hoe deze praktisch toe te passen binnen hun organisatie. Dankzij deze efficiënte aanpak en prettige samenwerking kan McArthurGlen zich blijven verbeteren op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.

KAM-zaken regel je met KAM Consultants!

Onze succesvolle samenwerkingen en intrinsieke kernwaarden kenmerken ons in alles wat we doen en dat is terug te zien in ons werk. Daar zijn wij erg trots op! We maken het niet alleen eenvoudig en toegankelijk op korte termijn, maar helpen organisaties ook op de lange termijn om hun zaken in goede banen te blijven leiden.

Overweeg je om KAM-zaken binnen jouw organisatie uit handen te geven en ben je op zoek naar een partner met uitgebreide kennis en expertise? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email