Volledig beheer: “De verwachting is zeker waargemaakt”

“Ons managementsysteem loopt steeds meer gestroomlijnd”

ACON BV, gevestigd in Lemelerveld, is gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van afrasteringen en beschoeiingen. ACON benaderde KAM Consultants in 2020 voor hulp bij het uitvoeren van de KAM taken in de organisatie in het kader van ISO 9001, ISO 14001, VCA**, FSC, PEFC en de CO2 prestatieladder, nadat zij zonder KAM manager kwamen te zitten. Henk Peter Meilink, directeur van ACON, vertelde waarom hij voor KAM Consultants en volledig beheer koos en hoe de samenwerking bevalt.

Waarom KAM Consultants?

Toen de KAM manager in de organisatie, die de KAM taken naast de reguliere functie deed, vertrok zat Meilink heel even met de handen in het haar. De taken moesten opgevangen worden en het brede pakket aan certificeringen moest ook in stand blijven, maar binnen het bedrijf was er geen opvolging beschikbaar. Een zoektocht op internet bracht hem al gauw bij KAM Consultants, en bij dé oplossing voor ACON: het uitbesteden van de taken rondom het beheer van het managementsysteem; volledig beheer. Binnen ACON was de KAM coördinator geen op zichzelf staande functie, maar werd het erbij gedaan. Meilink: “Wij kozen uiteindelijk voor KAM Consultants omdat zij het volledig beheer van ons managementsysteem uit handen konden nemen.”

De verwachtingen van ACON

Meilink: “Ik wist in eerste instantie niet dat KAM Consultants het volledige beheer van ons managementsysteem over kon nemen. Dat was voor ACON interessant aangezien wij geen omkijken meer zouden hebben aan de continuïteit van het systeem. Dit was dan ook de oplossing voor ons, want als er iets met hekwerken moet gebeuren, dat zit je bij ons goed. Maar op het gebied van KAM besteden we dit liever uit aan een partij die er écht verstand van heeft en dus ook verschil kan maken.” Door een consultant van KAM Consultants in te huren haalde ACON de juiste expertise in huis en hoefde het wiel niet overnieuw uitgevonden te worden. Door de inzet van volledig beheer is het managementsysteem ook echt meer gaan leven in de organisatie en worden de juiste mensen betrokken bij de verschillende onderwerpen. Hierdoor levert ACON de inhoudelijke input die nodig is om verbeteringen door te kunnen voeren, maar weten zij zeker dat het systeem op de juiste manier geborgd is door KAM Consultants.

In eerste instantie leefde er bij ACON geen specifieke verwachtingen over de samenwerking, buiten de verwachting dat certificeringen behouden bleven en de garantie dat de systemen doorliepen en continu verbeterden, wat uiteraard de standaard is vanuit KAM Consultants. Verder zouden ze wel zien wat de samenwerking ze bracht. Inmiddels is bij ACON onder andere de Safety Culture Ladder geïmplementeerd en gaat de organisatie samen met de consultant van KAM Consultants aan de slag met MVO.

De ervaring van ACON

“De samenwerking verloopt goed” aldus Meilink. “In het begin kwam er voor elke norm een andere consultant. De laatste tijd ligt de coördinatie van het managementsysteem bij Pieter van de Klundert, wat voor ons heel prettig is. Zo hebben wij één aanspreekpunt en wordt ons systeem door één persoon beheerd. Ik begreep wel dat Pieter binnenkort ondersteuning krijgt en dat is wat mij betreft wel een goede ontwikkeling. Dan hebben we altijd iemand om op terug te vallen in het volledig beheer.”

De ervaring van de consultant

Pieter: “Door middel van volledig beheer zorgen we ervoor dat we de documentatie die nodig is voor de verschillende normen zoveel mogelijk combineren. Op die manier richten we voor ACON een efficiënt en effectief managementsysteem in, waarin de diverse elementen elkaar versterken. Door inzet van volledig beheer zorgt ACON ervoor dat de juiste kennis wordt ingezet waardoor effectiviteit van het managementsysteem goed gewaarborgd wordt, en er geen tijd verloren gaat aan onnodige administratieve ballast. Door het inzetten van volledig beheer, en de inrichting van het geïntegreerd managementsysteem wat dit met zich mee brengt, is ACON ook flexibel bij toevoegen van nieuwe certificeringen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van MVO.”

ACON is tevreden

“Alles verloopt goed. De certificeringen worden behouden en het managementsysteem gaat steeds beter leven in de organisatie, dat is het belangrijkste. En we merken dat alles steeds beter en meer gestroomlijnd loopt” geeft Meilink aan. Ook zegt hij dat voor de medewerkers alles makkelijk en gebruiksvriendelijker is geworden sinds ACON op aanraden van KAM Consultants de KAM Safety App is gaan gebruiken.  Een app die alle administratieve ballast rondom de VCA binnen de perken houdt. Een mooie aanvulling!”

Iets voor jou?

Wil jij de KAM zaken in jouw organisatie ook graag uit handen geven, aan een partij met alle benodigde expertise in huis? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we samen jouw wensen en behoeftes om samen te komen tot een op maat gemaakte oplossing waar jij mee vooruit kunt.

Of download hier onze handige volledig beheer brochure!

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Download de brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.