Training | Lead Auditor ISO 14001

Is het jouw taak om complexe audits uit te voeren binnen een organisatie? Ben je adviseur en wil je je verder verdiepen in de ISO 14001 norm en zoek je naar een stevige basis voor je kennis over intern auditen? Of heb je misschien de ambitie om als (freelance) auditor aan de slag te gaan voor een certificerende instantie?

In alle gevallen heb je nu de training gevonden die bij jou past. Onze intensieve training Lead Auditor ISO 14001 sluit namelijk perfect aan bij deze behoeften.

Inhoud Training | Lead Auditor ISO 14001

In deze training leren we jou alles om succesvol aan de slag te gaan als Lead Auditor. Wij trainen niet alleen op de theorie, maar zorgen er ook voor dat jij alle tools in handen krijgt om dit daadwerkelijk in praktijk te brengen. Dit doen we door middel van casussen en opdrachten. Om het beste resultaat in een beperkt aantal dagen te halen, geven wij een aantal huiswerkopdrachten mee. Thuis studeren voor je examen zorgt voor een geslaagd eindresultaat.

Unieke opzet

KAM Consultants hanteert een unieke opzet van Lead Auditor trainingen. Iedere Lead Auditor training is modulair opgezet waarin diverse variaties mogelijk zijn. Het trainingsplan voor een Lead Auditor training ziet er als volgt uit:

Heb jij weinig of geen ervaring met managementsystemen? Geen probleem. Aan de hand van enkele E-Learning modules zorgen wij ervoor dat je voldoende basiskennis krijgt over managementsystemen om aan te haken bij de Lead Auditor training.

Dag 1: Module Normkennis
Dag 2: Module Auditvaardigheden

Dag 3: Verdieping op auditvaardigheden
Dag 4: Toepassing van de norm

Om het Lead Auditor certificaat te behalen dien je te slagen voor het examen. Na de theoretische basis en praktische normkennis kun je via onze E-learningsoftware extra oefeningen doen om nog meer affiniteit te krijgen met de norm en het auditen ervan. Na het maken van deze oefeningen heb je een laatste mogelijkheid om vragen beantwoord te krijgen via een telefonisch gesprek met je docent. Hierna ben je klaar om het examen te maken. Het examen kan op afstand of vanuit de trainingslocatie worden uitgevoerd.

Spreiding van trainingsdagen

Uit ervaring blijkt dat voor veel trainees een periode van vijf dagen intensieve training in een kort tijdsbestek, een flinke aanslag is op de agenda. Hier hebben wij een oplossing voor. Bij KAM Consultants is het mogelijk om de modules verspreid over het jaar te volgen. Wij organiseren de Lead Auditor trainingen maandelijks in dezelfde structuur, waardoor het mogelijk is om de studiebelasting over een aantal maanden te verspreiden. Bang dat de kennis te ver weg zakt? Je wordt ondersteund door onze E-learningmodules voor het theoretische deel van de training. Zo kun je altijd gebruik maken van de theorie als naslagwerk.

Na afloop van de training

 • Ben je als Lead Auditor expert op het gebied van ISO 14001 en het auditen van deze norm;
 • Weet je hoe complexe interne audits gepland en uitgevoerd kunnen worden;
 • Weet je hoe externe audits gepland en uitgevoerd kunnen worden;
 • Weet je hoe je tijdens audits tekortkomingen kunt inschalen;
 • Kun je door certificerende instanties ingehuurd worden als auditor ISO 14001.

Deze training is te volgen als blended learning of als klassikale training. Welke training past het beste bij jou? Bekijk onze trainingsmogelijkheden op deze pagina of ga in gesprek met één van onze trainingsadviseurs.

Trainingsadviseurs

De trainingsadviseurs staan voor jou klaar. Zij geven jou graag meer informatie over de trainingen en adviseren in welke training het beste bij je past. In een persoonlijk telefonisch gesprek bespreken jullie jouw wensen. Op basis daarvan wordt een vrijblijvend en persoonlijk advies gegeven. Wil jij graag in gesprek met een trainingsadviseur? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Een training die bij je past, zorgt ervoor dat jij het meeste resultaat uit de training haalt. Voorafgaand aan de training vindt daarom een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens deze intake ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de training. Hierdoor kun jij doelgericht starten én kunnen onze trainers hier zo goed mogelijk op inspelen. Omdat wij veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht zijn onze groepen nooit groter dan zes personen. Zo is er alle ruimte voor vragen, discussie en interactie.

KAM Community

De KAM Community, het platform waar wij organisaties ondersteunen en vele extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij er ook na de training niet alleen voor staat!

Na het volgen van een training heb jij vast en zeker voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan, maar zijn er misschien wel zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dan mis je misschien een sparringpartner, een manier om up to date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en een omgeving waar jij kunt blijven leren. Dit is verleden tijd voor onze leden van de Community.

Wat krijgen Community leden?
Bij het volgen van een training krijg je tijdelijk toegang tot het Training Expert pakket van de KAM Community. Het pakket bestaat uit: ondersteuning via de gratis helpdesk, exclusieve content via een nieuwsbrief, korting op online masterclasses en gratis toegang tot Webinars. Met dit platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega’s.

Interesse? Je bent van harte welkom!

 

Trainingen

Onze trainingen worden in verschillende opties aangeboden, zo krijg jij de kans om de training te volgen op de manier die jou het beste uit komt. Lees verder voor meer informatie over de verschillende opties, duur van de training en de bijbehorende investering.

 

Blended Learning is een methode waarbij zelfstudie met e-learning module én een online of klassikale sessie met een trainer worden gecombineerd. Het voordeel hiervan is dat het aantal contacturen verminderd en het plannen en het tempo van de cursus flexibeler is.

Jij gaat allereerst zelf aan de slag met een e-learning module samengesteld door onze specialisten. Deze e-learning module bestaat uit: 

 • Basis van Managementsystemen
 • Context van de organisatie
 • Normkennis ISO 14001
 • Interne auditvaardigheden
 • Risicomanagement

Nadat jij de e-learning module hebt gevolgd ben jij klaar voor een verdiepingsslag in auditvaardigheden en toepassing op de norm. Deze twee trainingsdagen worden gegeven door een professionele trainer, zodat jij de theorie in de praktijk kunt brengen. 

Duur: 2 trainingsdagen 

Je investering
Deze combinatie van e-learning met trainingssessie voor lead auditor ISO 14001 wordt jou aangeboden voor € 1.995 excl. btw. 

Wil jij het liefste een klassikale training volgen? De klassikale training is voor de professionals die het liefste een training op onze trainingslocatie in Roermond volgen. Na deze 4-daagse lead auditor training ben jij klaar om als auditor, adviseur of KAM-manager aan de slag te gaan.

Dag 1: Normkennis

Dag 2: Interne auditvaardigheden

Dag 3: Verdieping auditvaardigheden

Dag 4: Toepassing op de norm

Duur: 4 dagen

Na de zomer zal deze training weer als 4-daagse training klassikaal op onze trainingslocatie worden aangeboden.

Je investering
Deze optie voor een klassikale training voor lead auditor ISO 14001 wordt jou aangeboden voor € 1.995 excl. btw. 

Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Aanvullende maatregelen omtrent Coronavirus

In lijn met de door de overheid geïntroduceerde maatregelen heeft KAM Consultants haar eigen aanvullende maatregelen getroffen. Tot nader order zullen er geen klassikale trainingen plaatsvinden, alles vindt online plaats. We spreken de hoop uit dat we in de loop van 2021 de klassikale lessen  weer kunnen oppakken.

Trainingsdata

Komen deze data jou niet uit maar wil je wel deze training volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Een training geven in de avonduren of op een zaterdag behoort ook tot de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter op onderstaand formulier en de trainingsadviseur neemt contact met je op.

KAM-Consultants-algemene-informatie

Ik heb interesse in: Training | Lead Auditor ISO 14001

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.