Training | Lead Auditor ISO 9001

Is het jouw taak om complexe audits uit te voeren binnen de organisatie? Ben je
adviseur en wil je je verder verdiepen in de ISO 9001 norm en zoek je naar een stevige basis voor je kennis over intern auditen? Of heb je misschien de ambitie om als (freelance) auditor aan de slag te gaan voor een certificerende instantie?

In alle gevallen heb je nu de training gevonden die bij jou past. Onze intensieve training Lead Auditor ISO 9001 sluit namelijk perfect aan bij deze behoeften.

Inhoud Training | Lead Auditor ISO 9001

In deze training zorgen we er ook voor dat jij alle tools in handen krijgt om dit daadwerkelijk in praktijk te brengen. Dit doen we door middel van casussen en opdrachten. Om het beste resultaat in een beperkt aantal dagen te halen, geven wij een aantal huiswerkopdrachten mee. Thuis studeren voor je examen zal zorgen voor een geslaagd eindresultaat.

Unieke opzet

KAM Consultants hanteert een unieke opzet van Lead Auditor trainingen. Iedere Lead Auditor training is modulair opgezet waarin diverse variaties mogelijk zijn. Het trainingsplan voor een Lead Auditor training ziet er als volgt uit:

Heb jij geen tot weinig ervaring met managementsystemen? Geen probleem. Aan de hand van enkele E-learningmodules zorgen wij ervoor dat je voldoende basiskennis krijgt over managementsystemen om aan te haken bij de Lead Auditortraining.

Dag 1: Normtraining
Normtraining waarin alle facetten van de norm aan bod komen om de juiste basiskennis van de norm te waarborgen. Deze dag behandelen we elke paragraaf van de norm en verdiepen we deze met passende opdrachten. In deze opdrachten wordt steeds 1 paragraaf uitgelicht welke dan uitgewerkt gaat worden. Dit zodat de cursisten leren hoe ze een normparagraaf moeten lezen, interpreteren en toepassen.

Dag 2 Normspecifieke wetgeving/ technieken
Afhankelijk van welke norm er gevolgd wordt zal er een focus liggen op revelante wetgeving en/ of methodieken die relevant zijn voor het interpreteren van de norm en het toepassen hiervan in het werkveld tijdens een audit.

Dag 3: Auditvaardigheden conform ISO 19011
Alle basisvereisten vanuit de ISO 19011 voor Auditing komen hier aan bod, inclusief persoonlijke competenties van Lead Auditoren.

Tijdens dag 3 besteden we tijd aan het uitvoeren van opdrachten die gericht zijn op auditvaardigheden. Zo wordt er aangeleerd hoe een auditprogramma en een auditplan moet worden opgesteld. Ook heeft deze dag een huiswerkopdracht. Hierin moet er gekeken worden naar een eigen organisatie en een passend rapportage format worden opgesteld voor het uitvoeren van audits.

Dag 4: Verdieping op auditing
Deze dag wordt er dieper ingezoomd op “Risk Based Auditing”. De huiswerkopdracht van dag 3 wordt doorgenomen en er worden procesaudits uitgevoerd op een Dummy bedrijf.

Dit zodat de cursisten de volgende aangeleerde vaardigheden gaan testen en ontwikkelen:

 • Gesprektechnieken
 • Luistertechnieken
 • Procesdenken
 • Risk based auditing
 • Afwijkingen signaleren, formuleren, rapporteren

Dag 5: Auditen toepassen op de norm
Dag 5 gaan we norm combineren met auditen. Hierin zal de specifieke norm waar we op dag 1 aandacht aan hebben besteed wederom centraal staan. De norm wordt in vogelvlucht doorgenomen en de cursisten moeten voor elk hoofdstuk mogelijke afwijkingen formuleren, beargumenteren en koppelen aan de juiste paragraaf. Hierna zal er een kleine audit worden uitgevoerd op een Dummy managementsysteem en zal de docent als auditee functioneren. Elke cursist voert minimaal 1 audit uit op deze dag. De overige cursisten voorzien van feedback.

Dit zodat de cursisten de volgende aangeleerde vaardigheden gaan testen en ontwikkelen:

 • Gesprektechnieken
 • Luistertechnieken
 • Procesdenken
 • Normkennis
 • Risk based auditing
 • Afwijkingen signaleren, formuleren, rapporteren

Examen
Om het Lead Auditorcertificaat te behalen dien je voor het examen te slagen. Na de theoretische basis en praktische normkennis kun je via onze E-learningsoftware extra oefeningen doen om nog meer affiniteit te krijgen met de norm en het auditen hiervan. Na het maken van deze oefeningen heb je een laatste mogelijkheid om vragen beantwoord te krijgen via een telefonisch gesprek met je docent. Hierna ben je klaar om het examen te maken. Samen met je docent plan je een dag waarop het examen gehouden wordt. Het examen wordt op afstand uitgevoerd.

Spreiding van trainingsdagen

Uit ervaring blijkt dat voor veel cursisten een periode van vijf dagen intensieve training in een kort tijdsbestek een flinke aanslag is op de agenda. Hier hebben wij een oplossing voor. Bij KAM Consultants is het mogelijk om de modules verspreid over het jaar te volgen. Wij organiseren de Lead Auditortrainingen maandelijks in dezelfde structuur, waardoor het mogelijk is om de studiebelasting over een aantal maanden te verspreiden. Bang dat de kennis te ver weg zakt? Je wordt ondersteund door onze E learning modules voor het theoretische deel van de training. Zo kun je altijd gebruik maken van de theorie als naslagwerk.

Na afloop van de training

 • Ben je als Lead Auditor expert op het gebied van ISO 9001;
 • Weet je hoe complexe interne audits gepland en uitgevoerd worden;
 • Weet je hoe externe audits gepland en uitgevoerd worden;
 • Weet je hoe je tijdens audits geconstateerde tekortkomingen kunt inschalen;
 • Kun je door certificerende instanties ingehuurd worden als auditor ISO 9001.

Deze training is te volgen als klassikale (online) training. Welke training past het beste bij jou? Bekijk onze trainingsmogelijkheden op deze pagina of ga in gesprek met één van onze trainingsadviseurs.  

Trainingsadviseurs

De trainingsadviseurs staan voor jou klaar. Zij geven jou graag meer informatie over de trainingen en adviseren in welke training het beste bij je past. In een persoonlijk telefonisch gesprek bespreken jullie jouw wensen. Op basis daarvan wordt een vrijblijvend en persoonlijk advies gegeven. Wil jij graag in gesprek met een trainingsadviseur? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Een training die bij je past, zorgt ervoor dat jij het meeste resultaat uit de training haalt. Voorafgaand aan de training vindt daarom een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens deze intake ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de training. Hierdoor kun jij doelgericht starten én kunnen onze trainers hier zo goed mogelijk op inspelen.

Omdat wij veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht zijn onze groepen nooit groter dan zes personen. Zo is er alle ruimte voor vragen, discussie en interactie.

KAM Community

De KAM Community, het platform waar wij organisaties ondersteunen en vele extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij er ook na de training niet alleen voor staat!

Na het volgen van een training heb jij vast en zeker voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan, maar zijn er misschien wel zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dan mis je misschien een sparringpartner, een manier om up to date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en een omgeving waar jij kunt blijven leren. Dit is verleden tijd voor onze leden van de Community.

Wat krijgen Community leden?
Bij het volgen van een training krijg je tijdelijk toegang tot het Training Expert pakket van de KAM Community. Het pakket bestaat uit: ondersteuning via de gratis helpdesk, exclusieve content via een nieuwsbrief, korting op online masterclasses en gratis toegang tot Webinars. Met dit platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega’s.

Interesse? Je bent van harte welkom!

Locatie

Onze trainingen worden in verschillende opties aangeboden, zo krijg jij de kans om de training te volgen op de manier die jou het beste uit komt. Je hebt de keuze om de training online te volgen of op locatie in Breda.

Investering

De kosten voor deze training bedragen € 1995,-.

Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Trainingsdata

Komen geen van de data jou uit, maar wil je wel de training volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een training geven in de avonduren of op een zaterdag.

Schrijf je direct in voor de training via onderstaand formulier of laat je gegevens achter en de trainingsadviseur neemt contact met je op.

KAM-Consultants-algemene-informatie

Schrijf je in voor: Training | Lead Auditor ISO 9001

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.