De veranderende rol van de kwaliteitsmanager en het managementsysteem

De rol van de KAM-coördinator/-manager is aan het veranderen. Voor veel organisaties neemt het aantal certificerende normen en te implementeren managementsystemen toe. De roep om integratie met de dagelijkse bedrijfsvoering wordt daardoor steeds groter.

De toevoeging van de context van de organisatie en het denken in risico’s en kansen heeft daarin een bijdrage. Er is meer aandacht gekomen voor strategie en het managementsysteem moet beter aansluiten bij het stuurmechanisme van de directie en het management.

Inhoud De veranderende rol van de kwaliteitsmanager en het managementsysteem

In de praktijk zien we dat de KAM-coördinator vaak een dubbelrol heeft. Aan de ene kant de rol van uitvoerder en beheerder van het managementsysteem en aan de andere kant ondersteuning van het management op het gebied van de context van de organisatie. De werkdruk wordt hoger, maar de complexiteit ook.

Ook het managementsysteem speelt een steeds grotere rol in organisaties en maakt een verandering door. Met een goed en effectief managementsysteem is een organisatie continu in ontwikkeling en kan de organisatie de kwaliteit van producten en diensten waarborgen. Het is een manier om processen te beheersen, risico’s te signaleren en continu te verbeteren.

Als KAM Coördinator is het van belang om met deze veranderingen mee te gaan. In onze verdiepende training geven wij praktische tips over onder anderen:

  • Hoe krijg je het management mee met het managementsysteem;
  • Scholing en bijscholing voor KAM-coördinatoren;
  • Overzicht houden op de hoeveelheid certificeringen;
  • Het managementsysteem meer integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering.
Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Praktische informatie

Duur - Het betreft een training van een halve dag van 13:00 tot 16:00.

Investering - De kosten voor de training bedragen € 250,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee en faciliteiten.

Incompany - Willen 3 of meer van jouw medewerkers onze training volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om de training incompany te volgen. Lees meer.

Aanvullende maatregelen omtrent Coronavirus

In lijn met de door de overheid geïntroduceerde maatregelen heeft KAM Consultants haar eigen aanvullende maatregelen getroffen. Tot eind 2020 zullen er geen klassikale trainingen plaatsvinden, alles vindt online plaats. Wij spreken de hoop uit dat we de klassikale lessen medio 2021 weer kunnen oppakken.

Trainingsdata

Komen geen van de data jou uit, maar wil je wel de training volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een training geven in de avonduren of op een zaterdag.

implementatietraining iso 9001

Schrijf je in voor: De veranderende rol van de kwaliteitsmanager en het managementsysteem

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.