Training | Arbowetgeving en RI&E

Na deze ééndaagse training weet je hoe de arbowetgeving in elkaar steekt.

Zo herken je gevaren en risico's en kun je een RI&E uitvoeren.

Inhoud training Arbowetgeving en RI&E

Arbowetgeving is zowel nationaal als internationaal opgesteld om veilig werken te waarborgen. En veilig werken is natuurlijk van het grootste belang binnen de arbeidsmarkt. De Arbowetgeving brengt ook de verplichting met zich mee een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Omdat beide onderwerpen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn worden ze in deze module samen behandeld.  Als jij meer wilt weten over Arbowetgeving, wilt weten hoe je een RI&E uitvoert en jezelf verder wilt specialiseren is deze ééndaagse training je op het lijf geschreven.   

Is het een gevaar? Of toch een risico?

Jouw trainer legt je haarfijn het verschil uit tussen gevaar en een risico. Wanneer is ingrijpen vereist en wanneer is een situatie acceptabel? Hoe kun je arbeid gerelateerde risico’s verminderen? Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de wet- en regelgeving, de veiligheidsmanagementsystemen en de risicobeheersing. Leiderschap komt ook aan de orde: hoe toon je leiderschap binnen een organisatie voor een veilige en gezonde werkomgeving?  

Herken het risico

Stap voor stap neemt je trainer je mee door een RI&E, als onderdeel van de Arbowetgeving. Deze RI&E geeft je inzicht in de risico’s die je medewerkers lopen bij het verrichten van hun werkzaamheden binnen jouw organisatie. Denk hierbij aan risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid maar ook psychosociale arbeidsbelasting. Door deze risico’s te herkennen, beheersen en aan te pakken, verbeter je de arbeidsomstandigheden van je medewerkers wat weer leidt tot minder uitval en minder verzuimkosten.

Arbowetgeving

De basisregels voor de bescherming van veiligheid en gezondheid van werknemers zijn EU breed vastgelegd. In Nederland  houden de overheid, de Nederlandse Arbeidsinspectie en TNO zich bezig met naleving van de wetgeving. De Nederlandse Arbowetgeving is opgebouwd uit de Arbowethet Arbeidsomstandighedenbesluit en de arbeidsomstandighedenregeling. In ISO 45001 is internationaal vastgelegd hoe je je personeel altijd zo goed en veilig mogelijk kunt laten werken, met deze norm toon je aan dat je verder kijkt dan alleen inventariseren en waarborgen van veiligheid. Je laat zien dat je gevaarlijke situaties voorkómt. Met je trainer loop je alles door zodat de Arbowetgeving na afloop van de module voor jou geen geheimen meer heeft.  

Na afloop van de training

  • Herken je gevaar en een risico;
  • Weet je hoe de Arbowetgeving in elkaar steekt;
  • Kun je een RI&E uitvoeren;
  • Toon je leiderschap binnen jouw organisatie voor een gezonde werkomgeving.
Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Praktische informatie

  • Deze ééndaagse training Arbowetgeving duurt van 9:00 tot 17:00 uur;
  • De kosten voor de workshop bedragen € 450,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee en faciliteiten;
  • Wil je deze module met meerdere collega’s volgen? Neem dan contact met ons op om Incompany mogelijkheden te bespreken.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda).

Trainingsdata

Komen geen van de data jou uit, maar wil je wel de training volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een training geven in de avonduren of op een zaterdag. Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega's? Ook incompany trainingen behoren tot de mogelijkheden.

Schrijf je direct in voor de training via onderstaand formulier of laat je gegevens achter en de trainingsadviseur neemt contact met je op.

implementatietraining iso 9001

Schrijf je in voor de training Arbowetgeving en RI&E

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.