Training | Kwaliteitstechnieken en procesmanagement

Met deze ééndaagse training doe je in een hoog tempo kennis op van procesmanagement en leer je hoe jij de processen in jouw organisatie in goede banen leidt.

Inhoud training Kwaliteitstechnieken en procesmanagement

Voor de continuïteit en de groei van een organisatie speelt kwaliteit een belangrijke rol. Zonder kwaliteit kan een organisatie de tevredenheid van de klant niet waarborgen. Hier ligt goed procesmanagement aan ten grondslag. Daarom zijn er ook binnen bijvoorbeeld de de ISO 9001 eisen vastgesteld voor het vastleggen van primaire en secundaire processen.  

In deze module legt de trainer je haarfijn uit hoe deze processen inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Ook komt aan bod hoe je iedereen in jouw organisatie meekrijgt en hoe de processen bijdragen aan de continue verbetering van je organisatie.  

Processen

Een goed proces heeft een duidelijke instructie nodig met heldere verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden. Daarnaast moet een proces begrijpelijk zijn en goed lopen, er dient goede documentatie en versiebeheer te zijnWij geven je in deze module alle informatie die je nodig hebt om een proces in goede banen te leiden.  

Alle vier de stappen in een proces (vastlegging, overdracht, inzicht en verbetering), komen uitgebreid aan bod. Jouw trainer zal je verschillende manieren laten zien om een proces vast te leggen en welke keuzes je moet maken voor je kan overgaan tot vastlegging: welke tool ga je gebruiken? Wordt het een flowchart of moet er tekstueel vastgelegd worden? Over welk detailniveau gaat het? Wat voor soort informatie et cetera.  

Continue verbetering

Continu verbeteren: het invoeren van nieuwe activiteiten en elimineren van activiteiten die geen of nauwelijks toegevoegde waarde meer hebben. Om continu verbetering te waarborgen is het van belang informatie vast te leggen in registraties. Deze kunnen worden geëvalueerd wanneer nodig, waarna je kunt zien welke activiteiten geen of nauwelijks toegevoegde waarde meer hebben. Je trainer laat stap voor stap zien hoe je zorgdraagt voor duidelijke registraties en hoe je daar conclusies uit kunt trekken. 

Na afloop van de training

  • Weet je hoe primaire en secundaire processen inzichtelijk gemaakt kunnen worden;
  • Kun je de processen in jouw organisatie in goede banen leiden;
  • Weet je welke keuzes gemaakt moeten worden om processen te registreren;
  • Ken je verschillende mogelijkheden hoe organisaties continu kunnen verbeteren;
  • Kun je iedereen in jouw organisatie bij processen betrekken.
Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Praktische informatie

  • Deze ééndaagse training duurt van 9:00 uur tot 17:00 uur;
  • De kosten voor de training bedragen € 450,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee en faciliteiten;
  • Wil je deze module met meerdere collega’s volgen? Neem dan contact met ons op om Incompany mogelijkheden te bespreken.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda).

Komt deze datum voor jou niet uit terwijl je wel de training wilt volgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een training geven in de avonduren of op een zaterdag. 

Schrijf je direct in voor de training via onderstaand formulier of laat je gegevens achter en de trainingsadviseur neemt contact met je op.

implementatietraining iso 9001

Schrijf je in voor de training Kwaliteitstechnieken en procesmanagement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.