Waar staat KAM voor?

Wat is KAM?
KAM is de afkorting voor Kwaliteit Arbo Milieu. Deze deelgebieden zijn voor iedere organisatie wel van toepassing. Zo moeten organisaties voldoen aan verschillende wet- en regelgeving, eisen klanten hoge kwaliteitsstandaarden en eisen medewerkers dat ook aan het gebied van Arbo en veiligheid aandacht wordt geschonken.

Kwaliteit
Iedere organisatie moet procedures vaststellen om te zorgen dat de juiste kwaliteit wordt geleverd. Of het nou gaat om een ZZP’er of een grote multinational, zonder aandacht aan kwaliteit heeft geen enkele organisatie bestaansrecht op de lange termijn.

Kwaliteitszorg kan zich op verschillende manieren uiten. Dit kan door het vaststellen van doelstellingen op procesgebied, het in kaart brengen van processen of bijvoorbeeld het inrichten van een managementsysteem gericht op kwaliteitszorg, zoals ISO 9001.

Een managementsysteem volgens de ISO 9001 norm is een goede manier om kwaliteitszorg in de organisatie te implementeren, ook als u als organisatie geen behoefte heeft aan het behalen van het ISO 9001 certificaat. ISO 9001 heeft zich al jarenlang bewezen als een uitstekend instrument om kwaliteit te beheersen en continue verbetering mogelijk te maken.

Arbo
Arbo is de afkorting van het woord arbeidsomstandigheden. Iedere organisatie die medewerkers in dienst heeft moet voldoen aan de Arbowetgeving. Afhankelijk van de grootte van de organisatie dient er aan verschillende eisen voldaan te worden. Alles is gericht op een goed Arbobeleid waar voldoende aandacht wordt besteed aan veiligheid op de werkplek en een gezonde werksituatie. Voor Arbo zijn de normen VCA en OHSAS 18001 erg actueel.

Milieu
Milieuzorg is een aspect dat vooral de laatste jaren steeds belangrijker wordt in de bedrijfsvoering. Organisaties zien steeds meer in dat milieuzorg niet alleen goed is voor het milieu, maar een effectief milieubeleid en het beheersen van de milieuprestaties zorgt tevens voor aanzienlijke kostenreductie.

Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om het ISO 14001 certificaat te behalen. De norm voor ISO 14001 is gericht op het voldoen aan wet- en regelgeving, het in kaart brengen van de milieuaspecten en het continu verbeteren van de milieuprestaties van de organisaties. Een stuk bewustzijn speelt hierin ook een centrale rol.

Interesse in 1 van onze diensten? Neem direct contact op voor een kennismakingsgesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ga terug naar veelgestelde vragen.