GAP-analyse ISO 9001: voorbeeld

Wil jij een GAP-analyse ISO 9001 uitvoeren? In dit artikel geven we je hier meer informatie over. Je kunt natuurlijk ook direct naar ons gratis voorbeeld GAP-analyse ISO 9001 gaan, onderaan de pagina.

Wat is een GAP-analyse?

Een GAP-analyse is een methode voor organisaties om te bepalen hoe je het beste doelen kunt behalen. Het is een toetsing van je huidige situatie ten opzichte van een ideale situatie. Een GAP-analyse wordt vaak uitgevoerd wanneer organisaties zich willen certificeren voor een bepaalde norm, bijvoorbeeld GAP-analyse ISO 9001. Zo heb je een goed beeld waar je naartoe moet werken, wil je klaar zijn voor een externe audit.

Door het uitvoeren van een GAP-analyse op een ISO norm:

  • Zie je wat de huidige situatie is op het gebied van de gewenste ISO normering;
  • Weet je wat de eisen van de norm zijn;
  • Weet je met welke eisen van de norm je al bezig bent, of waar je zelfs al aan voldoet;
  • Breng je de gewenste situatie in kaart;
  • Heb je inzicht in het verschil tussen de huidige en gewenste situatie en weet je welke punten aangepakt moeten worden.

Kun jij wel wat begeleiding gebruiken bij het opzetten van een actieplan naar aanleiding van een GAP-analyse? Natuurlijk kunnen wij ondersteunen. Lees hier meer over deze dienst.

Waarom een GAP-analyse belangrijk is voor een ISO certificeringstraject

Wanneer je begint met het implementeren van een ISO norm, is het belangrijk om te weten waar je staat ten opzichte van de norm. Je bekijkt de eisen van de norm en weet waar je naartoe moet werken. Vervolgens bekijk je wat je al doet. Het kan zomaar zijn dat je al met bepaalde zaken bezig bent, misschien zelfs al zonder dat je er erg in hebt. Met een GAP-analyse krijg je deze punten boven tafel. Door het in kaart brengen van de huidige en gewenste situatie, zie je goed wat de verschillen zijn.

Een goed begin is het halve werk. Een GAP-analyse, zoals hier de GAP-analyse ISO 9001, is het startpunt van je certificeringstraject. Door het uitvoeren van van een GAP-analyse krijg je handvatten en creëer je kaders om een concreet actieplan op te stellen voor de implementatie van de gewenste norm.

Gratis voorbeeld GAP-analyse ISO 9001

Via onderstaande vragenlijst kun je onze gratis GAP-analyse ISO 9001 doen. We stellen je 37 vragen waar je met ja of nee op moet antwoorden. Aan de hand van jouw antwoorden, krijg je van ons een rapportage toegestuurd die aansluit bij jouw situatie. Zo krijg je een idee of je al goed op weg bent of er nog veel werk aan de winkel is en aan welke punten je nog aandacht moet besteden.

De GAP-analyse ISO 9001 neemt ongeveer 3 minuten in beslag. Je ontvangt de uitslag direct in jouw mailbox. Succes!

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email