Voldoen aan trede 3 van de Safety Culture Ladder: start met een goede planning. We vertellen er meer over in ons HSE Webinar.  Schrijf je gratis in.

Voorbeeld GAP analyse ISO 9001

Wil jij een GAP analyse ISO 9001 uitvoeren? Lees verder voor meer informatie, of ga direct naar ons gratis voorbeeld onderaan de pagina.

Wat is een GAP analyse?

Een GAP analyse is een methode voor organisaties om te bepalen hoe je het beste doelen kunt behalen. Het is een toetsing van je huidige situatie ten opzichte van een ideale situatie. Een GAP analyse wordt vaak uitgevoerd wanneer organisaties zich willen certificeren voor een bepaalde norm, bijvoorbeeld ISO 9001. Zo heb je een goed beeld waar je naartoe moet werken, wil je klaar zijn voor een externe audit.

Naar aanleiding van het uitvoeren van een GAP analyse op een ISO norm:

  • Zie je wat de huidige situatie is op het gebied van de gewenste ISO normering;
  • Weet je wat de eisen van de norm zijn;
  • Weet je met welke eisen van de norm je al bezig bent, of waar je zelfs al aan voldoet;
  • Breng je de gewenste situatie in kaart;
  • Heb je inzicht in het verschil tussen de huidige en gewenste situatie en weet je welke punten aangepakt moeten worden.

Wanneer je begeleiding nodig hebt bij het opzetten van een actieplan naar aanleiding van een GAP analyse, kunnen wij ondersteunen. Lees hier meer over deze dienst.

Waarom een GAP analyse belangrijk is voor een ISO certificeringstraject

Wanneer je begint met het implementeren van een ISO norm, is het belangrijk om te weten waar je staat ten opzichte van de norm. Je bekijkt de eisen van de norm en weet waar je naartoe moet werken. Vervolgens bekijk je wat je al doet. Het kan zomaar zijn dat je al met bepaalde zaken bezig bent, met een GAP analyse krijg je deze punten boven tafel. Door het in kaart brengen van de huidige en gewenste situatie, zie je goed wat de verschillen zijn.

Een goed begin is het halve werk. Een GAP analyse is het startpunt van je certificeringstraject. Naar aanleiding van een GAP analyse heb je handvatten en een kader om een concreet actieplan op te stellen voor de implementatie van de gewenste norm.

Gratis voorbeeld GAP analyse ISO 9001

Via onderstaande vragenlijst kun je onze gratis GAP analyse doen. We stellen je 37 vragen waar je met ja of nee op moet antwoorden. Aan de hand van jouw antwoorden, krijg je van ons een rapportage toegestuurd die aansluit bij jouw situatie. Zo krijg je een idee of je al goed op weg bent of er nog veel werk aan de winkel is en aan welke punten je nog aandacht moet besteden.

De GAP analyse neemt ongeveer 3 minuten in beslag en je ontvangt de uitslag direct in jouw mailbox. Succes!

Deel dit bericht

Online marketeer bij KAM Consultants

Meer informatie

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.