ISO certificering infrastructuur

Normen en certificeringen voor infrastructuur

Als sleutelfiguur binnen de infrastructuursector sta je voor uitdagingen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. ISO certificeringen zijn nu een noodzaak geworden. Of het nu voortkomt uit projectvereisten of intrinsieke motivatie, ook binnen de infrastructuursector zijn diverse certificeringen van groot belang.

Wil jij ISO gecertificeerd zijn, maar weet je niet waar te beginnen? Wij bieden ondersteuning in de implementatie én het onderhouden van jouw managementsysteem.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Normen voor infrastructuur

Binnen de infrastructuursector groeit voortdurend de aandacht voor veiligheid en kwaliteit. Klanten, bedrijven en andere belanghebbenden hechten steeds meer waarde aan een weldoordachte aanpak van infrastructurele projecten en het handhaven van hoogwaardige normen. Hieronder volgt een lijst met relevante normen voor de infrastructuursector:

  • ISO 9001. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteit. Binnen de infrastructuursector helpt deze norm om processen te verbeteren en te voldoen aan de wettelijke vereisten. Daarnaast moedigt ISO 9001 organisaties aan om risico’s te beheren. Dit is een groot voordeel voor de infrastructuursector, omdat risico’s zoals projectvertraging en veiligheidskwesties kunnen optreden. 
  • ISO 14001. Dit is de wereldwijde norm met betrekking tot milieumanagement. Het richt zich op het beheersen en verbeteren van milieuprestaties van bedrijven. Omdat de infrastructuursector vaak een aanzienlijke impact heeft op het milieu, kan ISO 14001 een mooie bijdragen leveren. ISO 14001 helpt bij het integreren van milieubeheer in jouw bedrijfspraktijken, hierdoor voldoe je niet alleen aan de wet- en regelgeving, maar bevorder je ook de duurzame ontwikkelingen. 
  • ISO 45001. ISO 45001 is de internationale norm voor gezond en veilig werken en kan erg waardevol zijn in de infrastructuursector. De infrastructuursector heeft vaak te maken met risicovolle activiteiten, zoals bouw, onderhoud en transport. Met ISO 45001 beoordeel en beheers je veiligheidsrisico’s, wat bijdraagt aan een veiligere werkomgeving en minimaliseert het risico op ongevallen. 
  • VCA. Ben je VCA gecertificeerd? Dan laat je zien dat het waarborgen van een veilige werkomgeving prioriteit heeft. Betrek medewerkers, minimaliseer risico’s en voldoe aan hoge standaarden. 
  • ISO 55001. ISO 55001 helpt organisaties bij het optimaliseren van hun activabeheer, van planning tot vervanging. Met een focus op efficiëntie en waarde creatie, kun je je activa strategisch beheren om maximale prestaties en levensduur te bereiken. Het resultaat? Betere besluitvorming, kostenbeheersing en een concurrentievoordeel in de infrastructuursector.
Heb jij ondersteuning nodig bij het behalen van een van deze normen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder! 

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Meer lezen over de bekendste ISO normen?

scl-van-trede-2-naar-safety-culture-ladder-trede-3

Safety Culture Ladder

Een instrument dat ontworpen is om bedrijven te ondersteunen bij het meten en verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en het bewust...

Lees meer

VCA Certificering

Opdrachtgevers vragen steeds vaker een VCA certificaat voordat ze met iemand in zee gaan. Garandeer jezelf van een grotere kans...

Lees meer
ISO 45001 certificering behalen bij KAM Consultants

ISO 45001

ISO 45001 is de internationale norm op het gebied van Arbo Management. Ben je in het bezit van dit certificaat,...

Lees meer

Een goed begin is het halve werk

Daar geloven wij in. Dit betekent dat wij vanuit onze kant veel aandacht besteden en tijd investeren in de beginfase. Denk hierbij aan een kennismakingsgesprek waarin we in gesprek gaan met de klant om de organisatie en opdrachtgever te leren kennen. Wie zijn ze, wat drijft hen, wat is hun manier van werken, maar ook wat is het vraagstuk en wat is de achterliggende gedachte van deze vraag. Als wij een goed, realistisch beeld hebben, gaan wij aan de slag met het opstellen van een voorstel op maat. Wanneer de klant net zo enthousiast is als wij, starten we onze samenwerking waarin we garanderen dat het doel van de klant behaald wordt.

ISO certificering uitzendbureau KAM Consultants ondersteuning

Hoe wij kunnen helpen​

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)