KAM coördinator opleiding

Word een volwaardig professional op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu.

Zet de stap naar een cruciale rol binnen je organisatie door onze KAM coördinator opleiding te volgen. In deze 12-daagse opleiding, verspreid over een langere periode, nemen we je mee door alle belangrijke onderdelen. Deze opleiding is ontworpen om je uitgebreide kennis en vaardigheden te bieden in kwaliteit, arbeidsveiligheid, en milieubeheer.

Certificaat na afloop van de opleiding

Toegang tot de KAM Community

Praktisch en
interactief

Ervaren trainers
uit het werkveld

KAM opleiding

Bij KAM Consultants vind je dé opleiding tot KAM coördinator, een training waarmee je wordt opgeleid tot een volwaardig professional op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu. Verwerf diepgaande kennis over het opzetten en onderhouden van een managementsysteem en leer hoe je effectief een interne audit uitvoert.

Voor wie is de KAM opleiding?

De opleiding is exclusief voor professionals die intern bij een organisatie als KAM coördinator aan de slag gaan óf die verantwoordelijk zijn voor een managementsysteem en de diepte in willen. Of je nu werkzaam bent in de industrie, bouw, gezondheidszorg of een andere sector, deze opleiding biedt de tools om je verantwoordelijkheden effectief uit te voeren.

Onze trainers

Onze trainers zijn experts met ervaring uit het werkveld en leren jou alle kneepjes van het vak op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu. We hanteren kleine groepen, hierdoor hebben de trainers tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht. Onze trainers leggen de theorie op een praktische manier uit en geven jou de tools die je tijdens je werk als coördinator nodig hebt.

Dit ga je leren

Module 1: Introductie

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de KAM coördinator

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit: het implementeren van een ISO norm is een veelgebruikte actie. Het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als KAM coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Module 2: Kwaliteitsmanagement

Dag 3: ISO 9001 normkennis
Dag 4: Kwaliteitstechnieken

 

ISO 9001:2015 is de meest gebruikte en erkende norm voor het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. In dit onderdeel van de opleiding maak je op een praktische manier kennis met de ISO 9001 norm volgens de welbekende PDCA-cyclus; plan, do, check, act. Hiermee krijg je inzicht in de context van het bedrijf en de risico’s binnen de organisatie. Ook het in kaart brengen van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden (TBV) komt aan bod. Een belangrijk onderdeel binnen de norm zijn de primaire en secundaire processen: de trainer zal je haarfijn uitleggen hoe deze processen inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Overige onderwerpen waar je mee aan de slag gaat;

  • het bepalen van stakeholders;
  • kritisch beoordelen van leveranciers;
  • opstellen van doelstellingen (SMART); en
  • het bepalen van corrigerende maatregelen.
Module 3: Arbo Management

Dag 5: Arbomanagementsystemen
Dag 6: Arbowetgeving en RI&E

De belangrijke elementen voor het opzetten en onderhouden van het Arbo managementsysteem behandelen we in de trainingsdagen met het onderwerp Arbo; ISO 45001. Hierin komen de belangrijke aspecten met betrekking tot veiligheid en gezondheid van werknemers naar voren:

  • hoe toon je leiderschap binnen een organisatie voor een veilige en gezonde werkomgeving?
  • Hoe kun je arbeid gerelateerde risico’s verminderen?

En dit zijn nog maar een paar van de vragen die tijdens de training beantwoord worden. Na dit onderdeel weet jij hoe je als KAM coördinator voor ISO 45001 een goed systeem opzet, beheert en toetst.

Module 4: Milieu Management

Dag 7: ISO 14001 normkennis
Dag 8: Milieuwetgeving

 

De ISO 14001 is de norm voor milieumanagement die wordt gebruikt om een passend milieubeleid op te stellen en de uitvoering hiervan te waarborgen. Als organisatie laat je met de ISO 14001 zien dat je het milieu zo min mogelijk belast. Door middel van de High Level Structure bekijk je alle elementen van de ISO 9001 met een visie vanuit de ISO 14001. Wat is bijvoorbeeld de context van de organisatie is op het gebied van milieu? Ook wordt er gekeken hoe je met milieuaspecten om kunt gaan en waar je met betrekking tot wet- en regelgeving mee te maken krijgt. Alle elementen van de ISO 14001 passeren de revue.

Module 5: Implementatie en monitoring

Dag 9: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 10: Interne audits

 

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als KAM coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Module 6: Terugkomdagen

Dag 11: Terugkomdag 1
Dag 12: Terugkomdag 2

Meer informatie over de KAM coördinator opleiding?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Na de opleiding KAM coördinator

Na afloop van de training heb je voldoende theoretische kennis. Wanneer jij de gehele opleiding tot KAM coördinator hebt gevolgd:

Werkzaamheden van een KAM coördinator

Het werk van een KAM coördinator is afwisselend. Je werkt vanuit de 3 aspecten kwaliteit, Arbo en milieu, waarbij je samenwerkt met alle lagen binnen het bedrijf en daarbuiten. Dat kan veeleisend zijn, je kunt tegen problemen aanlopen waar je zo gauw zelf niet uitkomt en waar je met niemand in jouw organisatie over kunt sparren, ook omdat de functie van KAM coördinator vaak een stand-alone functie is. Maar KAM Consultants heeft de oplossing om KAM coördinatoren te ondersteunen: de KAM Community!

Blijf in contact met collega’s

Aan de start van je opleiding krijg je toegang tot het unieke platform KAM Community, waar ook jouw trainer en medecursisten lid van zijn. Na de opleiding hou je toegang tot de KAM Community: via dit platform kom je in contact met medevakgenoten waarmee je kunt sparren over problemen waar je in de uitoefening van jouw functie tegenaan loopt. Ook kun je eenvoudig vragen stellen via onze helpdesk. Meer weten over de werkzaamheden? Lees onze blog ‘Wat doet een KAM coördinator’. 

Alles nog eens rustig doorlezen?

Download onze handige brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KAM_coördinator_brochure

Praktische informatie

Kosten
De kosten voor deze klassikale training bedragen € 4.250,- excl. BTW. Dit is inclusief alle trainingen, begeleiding, studiemateriaal, examen en een account op de KAM Community. Op de trainingsdagen zit de lunch en koffie/thee bij de prijs inbegrepen. Volg je deze training online? Dan zijn de kosten € 3.600,- excl. BTW.

Duur en tijd
De KAM coördinator opleiding duurt in totaal 12 dagen en wordt gegeven op geplande doordeweekse dagen van 9.00 tot 17.00. De training tot KAM coördinator wordt gegeven over een periode van drie maanden. Zo krijg je alle tijd en ruimte om het geleerde in praktijk te brengen en feedback van de trainer te krijgen. 

Locatie
Onze trainingen bieden wij aan op locatie Amersfoort. 

Trainingsdata
Zie hier een overzicht van alle trainingsdata:

Startdatum 12 september 2024
(Amersfoort)

Dag 1 | 12 september 2024
Introductie van managementsystemen

Dag 2 | 13 september 2024
De rol van de coördinator

Dag 3 | 25 september 2024
ISO 9001 normkennis

Dag 4 | 26 september 2024
Kwaliteitstechnieken

Dag 5 | 2 oktober 2024
ISO 14001 normkennis

Dag 6 | 3 oktober 2024
Milieuwetgeving

Dag 7 | 9 oktober 2024
Arbomanagementsystemen

Dag 8 | 10 oktober 2024
Arbowetgeving en RI&E

Dag 9 | 16 oktober 2024
Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Dag 10 | 17 oktober 2024
Interne audits

Dag 11 | datum volgt
Terugkomdag 1

Dag 12 | datum volgt
Terugkomdag 2

Inschrijven doe je zo

Inschrijven gaat heel eenvoudig door het formulier onderaan de pagina in te vullen. 

KAM-consultants-kantoor

Laat KAM Consultants je begeleiden!

Bij KAM Consultants begrijpen we de uitdagingen waarmee je als KAM coördinator te maken krijgt. Onze KAM opleiding biedt niet alleen diepgaande kennis en praktische vaardigheden op het gebied van kwaliteit, Arbo en milieu, maar we voorzien je ook van continu ondersteuning via onze unieke KAM Community. Na je opleiding blijf je verbonden met een netwerk van experts en vakgenoten die je kunt raadplegen voor advies, begeleiding en inspiratie. Of je nu tegen specifieke problemen aanloopt of behoefte hebt aan een sparringpartner, KAM Consultants en de KAM Community staan voor je klaar om je te helpen succesvol te zijn in jouw cruciale rol.

Veelgestelde vragen

Wat leer ik tijdens de KAM opleiding bij KAM Consultants?

In onze KAM opleiding leer je alle essentiële aspecten van kwaliteitsmanagement, Arbo en milieubeheer. De opleiding behandelt ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001, de opbouw van een managementsysteem en biedt praktische vaardigheden voor het effectief uitvoeren van een interne audit.

Voor wie is de KAM opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die de rol van KAM coördinator op zich willen nemen of hun vaardigheden willen uitbreiden in de gebieden van kwaliteit, arbeidsveiligheid en milieu. Het is ideaal voor mensen die werken in sectoren waar strikte compliance vereist is.

Hoe lang duurt de KAM opleiding?

De duur van de opleiding is 12 dagen, verspreid over een langere periode.

Kan ik een certificaat krijgen na het voltooien van de KAM opleiding?

Ja, na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat dat jouw kennis en vaardigheden in kwaliteitsmanagement, Arbo en milieubeheer bevestigt. Dit certificaat is een erkenning van jouw professionele ontwikkeling en inzet voor uitmuntendheid in je vakgebied.

Persoonlijk advies of inschrijven?

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de training? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je direct in voor de training

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je direct in voor de training

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.