ISO certificering industriesector

Normen en certificeringen voor de sector industrie

De industriesector is erg groot en er zijn veel verschillende ISO normen en certificeringen die hierop van toepassing zijn. Maar hoe weet je nou welke ISO certificering het beste aansluit bij jouw behoeften? Geen zorgen, lees snel verder en we gaan dieper in op de verschillende ISO normen en certificeringen binnen de industriesector.

Wil jij ISO gecertificeerd zijn, maar weet je niet waar te beginnen? Wij bieden ondersteuning in de implementatie én het onderhouden van jouw managementsysteem.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Normen voor de industriesector

Binnen de industriesector speelt het waarborgen van kwaliteit, verbeteren van de veiligheid op de werkplek en streven naar duurzaamheid een steeds grotere rol.  Welke norm/certificering het beste bij je past, hangt af van je organisatie en behoeften. Hieronder een greep van de belangrijkste ISO normen en certificeringen die van toepassing zijn in de industriesector: 

  • ISO 9001. Deze norm richt zich op het opzetten van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Binnen de industriesector helpt ISO 9001 bij het verbeteren van operationele processen, klanttevredenheid en het continu optimaliseren van de kwaliteit van hun dienstverlening.
  • ISO 27001. Dit is de norm die gericht is op informatiebeveiliging. Ook voor organisaties binnen de industriesector kan dit van groot belang zijn. Met een ISO 27001 certificaat toon je aan op een correcte manier om te gaan met gevoelige gegevens zoals bedrijfsinformatie en waarborg je de continuïteit van bedrijfsprocessen. 
  • ISO 14001. In het huidige tijdperk speelt duurzaamheid en milieubewustzijn een steeds grotere rol. Door te beschikken over een ISO 14001-certificering toon je aan dat je actief bezig bent met het verminderen van je impact op het milieu. Dit brengt vele voordelen met zich mee binnen de industriesector. 
  • MVO prestatieladder. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen is in onze huidige tijd een belangrijk thema. Met de MVO prestatieladder toon je aan mee te gaan met deze belangrijke ontwikkelingen. De MVO prestatieladder brengt voor de industriesector vele voordelen met zich mee, denk hierbij aan: het identificeren en beheren van risico’s, een competitief voordeel ten opzichte van concurrenten en verbeterde processen.
  • Safety Culture Ladder. Met een Safety Culture Ladder certificaat toon je aan dat je toegewijd bent aan het bevorderen van een verbeterde veiligheidscultuur. In de industriesector, waar vaak veel werknemers werkzaam zijn, draagt de Safety Culture Ladder bij aan het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. 
  • ISO 45001. Dit is de norm die gericht is op gezondheid en veiligheid op de werkplek en kan in de industriesector van groot belang zijn. met een ISO 45001 certificaat laat je zien gezondheids- en veiligheidsrisico’s te beheren en te voldoen aan verwachtingen van regelgevers, werknemers en andere stakeholders. 
  • ISO 13485. Ben je bezig met het produceren, ontwikkelen of distribueren van medische hulpmiddelen? ISO 13485 is een norm voor kwaliteitsmanagement en heeft als doel om de veiligheid van de medische hulpmiddelen te waarborgen en risico’s te verkleinen.
  • ISO 50001. Dit is de internationale norm die zich richt op het opzetten van een energiemanagementsysteem. ISO 50001 helpt bij het het verbeteren van energieprestaties, verminderen van energiekosten en het beperken van de ecologische impact. 
Heb je vragen over een van de normen? Of heb je hulp nodig bij de implementatie? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.  

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Meer lezen over de bekendste ISO normen?

ISO 9001 certificering | KAM Consultants

ISO 9001

ISO 9001 is veruit de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen...

Lees meer
iso-14001-certificering-voordelen

ISO 14001

Laat zien dat je milieumanagement hoog in het vaandel hebt staan en haal een ISO 14001 certificaat. Hiermee toon je...

Lees meer
27001-2022 ISO

ISO 27001

ISO 27001 is de internationale norm over informatiebeveiliging, ook wel Cyber Security genoemd. De norm richt zich op het opzetten...

Lees meer

Een goed begin is het halve werk

Daar geloven wij in. Dit betekent dat wij vanuit onze kant veel aandacht besteden en tijd investeren in de beginfase. Denk hierbij aan een kennismakingsgesprek waarin we in gesprek gaan met de klant om de organisatie en opdrachtgever te leren kennen. Wie zijn ze, wat drijft hen, wat is hun manier van werken, maar ook wat is het vraagstuk en wat is de achterliggende gedachte van deze vraag. Als wij een goed, realistisch beeld hebben, gaan wij aan de slag met het opstellen van een voorstel op maat. Wanneer de klant net zo enthousiast is als wij, starten we onze samenwerking waarin we garanderen dat het doel van de klant behaald wordt.

ISO Certificering zakelijke dienstverlening KAM Consultants

Hoe wij kunnen helpen​

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)