ISO certificering overheid en overheidsinstanties

Normen en certificeringen voor de overheid

Steeds vaker worden ISO certificeringen een vereiste voor overheidsinstanties en moeten ze voldoen aan bepaalde eisen. Onderwerpen zoals, kwaliteit, milieu en informatiebeveiliging spelen een steeds grotere rol en vereisten aandacht voor de overheid en overheidsinstanties.

Wil jij ISO gecertificeerd zijn, maar weet je niet waar te beginnen? Wij bieden ondersteuning in de implementatie én het onderhouden van jouw managementsysteem.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Normen voor de overheid en overheidsinstanties

Een ISO certificering voor overheid en overheidsinstanties brengen vele voordelen met zich mee. Niet alleen versterkt dit de geloofwaardigheid van jouw organisatie omdat je voldoet aan bepaalde internationale eisen,  maar je laat ook zien continu bezig te zijn met het verder verbeteren van je dienstverlening. Onderstaand een lijst van ISO normen die we vaak terug zien bij de overheid en overheidsinstanties:

  • ISO 9001. Deze norm richt zich op het opzetten van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Daarbij helpt het de overheid en overheidsinstanties bij het verbeteren van processen, klanttevredenheid en het continu optimaliseren van de kwaliteit van hun dienstverlening. Dit draagt bij aan een effectieve dienstverlening aan burgers. 
  • ISO 27001. ISO 27001 heeft alles te maken met informatiebeveiliging. De overheid en overheidsinstanties werken veel met gevoelige gegevens en daarom is het extra belangrijk dat deze gegevens goed beschermd zijn. Met een ISO 27001 certificering toon je aan te voldoen aan de regelgeving en waarborg je de continuïteit van de activiteiten. 
  • ISO 14001. Dit is de wereldwijde norm met betrekking tot milieumanagement. Het richt zich op het beheersen en verbeteren van milieuprestaties van bedrijven. Als je jouw ISO 14001 certificering hebt, laat je zien dat je als organisatie voldoet aan de milieuwet- en regelgeving en dat je continu bezig bent met het milieu zo min mogelijk te belasten. Voor de overheid en overheidsinstanties draagt dit bij een een duurzaam en verantwoord imago. 
  • MVO prestatieladder. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen is in onze huidige tijd een belangrijk thema. Wil jij als overheidsinstantie aantonen dat jij meegaat met deze ontwikkeling? Dan is de MVO prestatieladder een interessante norm.
  • ISO 55001. Beheer je als overheid of overheidsinstantie kapitaalgoederen en/of infrastructuur? Dan is ISO 55001 van groot belang voor jou. Dit is de internationale norm voor assetmanagement en helpt je om deze activa effectief te beheren. 
Heb je vragen over een van de normen? Of heb je hulp nodig bij de implementatie? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.  

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Meer lezen over de bekendste ISO normen?

ISO 9001 certificering | KAM Consultants

ISO 9001

ISO 9001 is veruit de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen...

Lees meer
iso-14001-certificering-voordelen

ISO 14001

Laat zien dat je milieumanagement hoog in het vaandel hebt staan en haal een ISO 14001 certificaat. Hiermee toon je...

Lees meer
27001-2022 ISO

ISO 27001

ISO 27001 is de internationale norm over informatiebeveiliging, ook wel Cyber Security genoemd. De norm richt zich op het opzetten...

Lees meer

Een goed begin is het halve werk

Daar geloven wij in. Dit betekent dat wij vanuit onze kant veel aandacht besteden en tijd investeren in de beginfase. Denk hierbij aan een kennismakingsgesprek waarin we in gesprek gaan met de klant om de organisatie en opdrachtgever te leren kennen. Wie zijn ze, wat drijft hen, wat is hun manier van werken, maar ook wat is het vraagstuk en wat is de achterliggende gedachte van deze vraag. Als wij een goed, realistisch beeld hebben, gaan wij aan de slag met het opstellen van een voorstel op maat. Wanneer de klant net zo enthousiast is als wij, starten we onze samenwerking waarin we garanderen dat het doel van de klant behaald wordt.

ISO Certificering zakelijke dienstverlening KAM Consultants

Hoe wij kunnen helpen​

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)