Opleiding Milieucoördinator

De 6-daagse opleiding tot Milieucoördinator geeft je alle kennis en vaardigheden die jij nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben jij inzetbaar als Milieucoördinator binnen elke branche.

Certificaat na afloop van de opleiding

Toegang tot de KAM Community

Praktisch en
interactief

Ervaren trainers
uit het werkveld

Is de opleiding iets voor mij?

Wil jij als Milieucoördinator aan de slag binnen jouw organisatie, of wil je je omscholen tot Milieucoördinator en breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? In beide gevallen is deze opleiding geschikt.

Het belang van een Milieucoördinator
De rol als Milieucoördinator is belangrijk in de huidige maatschappij. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, wet- en regelgeving wordt strenger en eisen die klanten of opdrachtgevers stellen worden steeds scherper met betrekking tot milieu gerelateerde zaken. Kortom, de rol van een Milieucoördinator is essentieel voor steeds meer bedrijven.

De opleiding
In de opleiding krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 14001, leer jij welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke milieuaspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

Na afloop van iedere module volgt een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.

KAM Community
Bij deze opleiding krijg je toegang tot het afgeschermde platform van onze unieke KAM Community. Door deze Community blijf je in contact met de trainers en jouw medecursisten. Ook na de opleiding heb je toegang tot de Community en kun je nog altijd bij ons terecht met jouw vragen!

Dit ga je leren

Module 1: Introductie

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

 

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Module 2: Milieumanagement

Dag 3: ISO 14001 normkennis
Dag 4: Milieuwetgeving

 

De ISO 14001 is de norm voor milieumanagement die wordt gebruikt om een passend milieubeleid op te stellen en de uitvoering hiervan te waarborgen. Door middel van de High Level Structure bekijk je alle elementen van de ISO 9001 met een visie vanuit de ISO 14001. Zo bepaal je wat de context van de organisatie is op het gebied van milieu en wat maatregelen zijn die de organisatie kan nemen om te verbeteren en doelstellingen te behalen. Ook wordt er gekeken hoe je met milieuaspecten om kunt gaan en waar je met betrekking tot wet- en regelgeving mee te maken krijgt. We gaan alle elementen van de ISO 14001 langs, zodat jij weet hoe dit binnen een organisatie gewaarborgd kan worden.

Module 3: Implementatie en monitoring

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

 

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als KAM coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Meer informatie over de opleiding?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Na de opleiding Milieucoördinator

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de klassikale training zijn € 2.895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch. Volg je de training online? Dan zijn de kosten € 2.250,- excl. btw.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Amersfoort, Breda of Roermond).

Trainingsdata

 

Startdatum 12 september 2024
(Amersfoort)

Dag 1 | 12 september 2024
Introductie van managementsystemen

Dag 2 | 13 september 2024
De rol van de coördinator

Dag 3 | 2 oktober 2024
ISO 14001 normkennis

Dag 4 | 3 oktober 2024
Milieuwetgeving

Dag 5 | 16 oktober 2024
Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Dag 6 | 17 oktober 2024
Interne audits

Je kunt je eenvoudig inschrijven door het formulier onder aan de pagina in te vullen.

KAM-consultants-kantoor

Alles nog eens rustig doorlezen?

Download onze handige brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Milieucoördinator KAM-Consultants

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je direct in voor de training

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.