Opleiding milieucoördinator

De 6-daagse opleiding tot milieucoördinator geeft je alle kennis en vaardigheden die jij nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben jij inzetbaar als milieucoördinator binnen elke branche.

Certificate

Certificaat na afloop van de opleiding

Toegang tot de KAM Community

Toegang tot de KAM Community

Practisch en interactief

Praktisch en
interactief

Ervaren trainers uit het werkveld

Ervaren trainers uit het werkveld

Is de opleiding iets voor mij?

Wil jij als milieucoördinator aan de slag binnen jouw organisatie, of wil je je omscholen tot milieucoördinator en breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? In beide gevallen is deze opleiding geschikt.

Het belang van een milieucoördinator
De rol als milieucoördinator is belangrijk in de huidige maatschappij. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, wet- en regelgeving wordt strenger en eisen die klanten of opdrachtgevers stellen worden steeds scherper met betrekking tot milieu gerelateerde zaken. Kortom, de rol van een milieucoördinator is essentieel voor steeds meer bedrijven.

De opleiding
In de opleiding krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 14001, leer jij welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke milieu aspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

Na afloop van iedere module volgt een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.

KAM Community
Bij deze opleiding krijg je toegang tot het afgeschermde platform van onze unieke KAM Community. Door deze Community blijf je in contact met de trainers en jouw medecursisten. Ook na de opleiding heb je toegang tot de Community en kun je nog altijd bij ons terecht met jouw vragen!

Milieucoördinator-opleiding

Dit ga je leren

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Dag 3: ISO 14001 normkennis
Dag 4: Milieuwetgeving

De ISO 14001 is de norm voor milieumanagement die wordt gebruikt om een passend milieubeleid op te stellen en de uitvoering hiervan te waarborgen. Door middel van de High Level Structure bekijk je alle elementen van de ISO 9001 met een visie vanuit de ISO 14001. Zo bepaal je wat de context van de organisatie is op het gebied van milieu en wat maatregelen zijn die de organisatie kan nemen om te verbeteren en doelstellingen te behalen. Ook wordt er gekeken hoe je met milieuaspecten om kunt gaan en waar je met betrekking tot wet- en regelgeving mee te maken krijgt. We gaan alle elementen van de ISO 14001 langs, zodat jij weet hoe dit binnen een organisatie gewaarborgd kan worden.

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als KAM coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Meer informatie over de opleiding?

Onze trainingsadviseurs helpen je graag!

Na afloop van de training

  • Beheers je de basisprincipes in de rol als mlieucoördinator
  • Heb je kennis van de norm ISO 14001
  • Ben je bekend met hoe een managementsysteem is opgebouwd
  • Weet je hoe een auditor naar een systeem kijkt
  • Heb je de juiste tools in handen om de theorie in de praktijk te brengen.
  • Heb je de vaardigheden om een (interne) audits uit te voeren.
  • Lukt het jou om een systeem in een bedrijf continu te laten verbeteren.

Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als milieucoördinator starten. Je ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.

Milieucoordinator-opleiding-dit-ga-je-leren

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de klassikale training zijn € 2.895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch. Volg je de training online? Dan zijn de kosten € 2.250,- excl. btw.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda of Amersfoort).

KAM-consultants-kantoor

Trainingsdata:

Alles nog eens rustig doorlezen?

Download onze handige brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Milieucoördinator KAM-Consultants

Persoonlijk advies?

Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past.

Vul het formulier in en een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.