Opleiding Milieucoördinator

!! Schrijf je nu in voor deze opleiding met start in oktober en profiteer van 20% korting !!

De 7-daagse opleiding tot Milieucoördinator geeft je alle kennis en vaardigheden die jij nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben jij inzetbaar als milieucoördinator binnen elk branche.

Inhoud opleiding Milieucoördinator

Wil jij als milieucoördinator aan de slag binnen jouw organisatie, of wil je omscholen tot milieucoördinator en zo breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? In beide gevallen is deze opleiding geschikt.

De rol als milieucoördinator is belangrijk in de huidige maatschappij. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, wet- en regelgeving wordt strenger en eisen die klanten of opdrachtgevers stellen worden steeds scherper met betrekking tot milieu gerelateerde zaken. Kortom, de rol van een milieucoördinator is essentieel voor steeds meer bedrijven.

In de opleiding krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 14001, leer jij welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke milieu aspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Dag 3: ISO 14001 normkennis
Dag 4: Milieuwetgeving

De ISO 14001 is de norm voor milieumanagement die wordt gebruikt om een passend milieubeleid op te stellen en de uitvoering hiervan te waarborgen. Door middel van de High Level Structure bekijk je alle elementen van de ISO 9001 met een visie vanuit de ISO 14001. Zo bepaal je wat de context van de organisatie is op het gebied van milieu en wat maatregelen zijn die de organisatie kan nemen om te verbeteren en doelstellingen te behalen. Ook wordt er gekeken hoe je met milieuaspecten om kunt gaan en waar je met betrekking tot wet- en regelgeving mee te maken krijgt. We gaan alle elementen van de ISO 14001 langs, zodat jij weet hoe dit binnen een organisatie gewaarborgd kan worden.

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als KAM coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Dag 7: Recap en examen

In deze laatste dag zal de trainer samen met jou alle stof herhalen waarna jij klaar bent voor het examen.

Na afloop van de training

  • Beheers je de basisprincipes in de rol als Milieucoördinator
  • Heb je kennis van de norm ISO 14001
  • Ben je bekend met hoe een managementsysteem is opgebouwd
  • Weet je hoe een auditor naar een systeem kijkt
  • Heb je de juiste tools in handen om de theorie in de praktijk te brengen.
  • Heb je de vaardigheden om een (interne) audits uit te voeren.
  • Lukt het jou om een systeem in een bedrijf continu te laten verbeteren.

Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als milieucoördinator starten. Je ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.

Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Trainingadviseurs

Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past. Wil jij graag in gesprek? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Deze opleiding duurt 11 dagen. Dit vraagt om commitment en voldoende motivatie van onze cursisten. Om zeker te weten dat de opleiding passend is voor jou voeren wij een intakegesprek. Wanneer dit het geval is ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de opleiding. Hierdoor kun jij doelgericht starten.

KAM Community

De KAM Community is het platform waar wij veel extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij tijdens en na de opleiding gelijk een netwerk hebt!

Wat krijgen Community leden?

Bij het volgen van de opleiding krijg je tijdelijk toegang tot het Training Expert pakket van de KAM Community: ondersteuning via de helpdesk, exclusieve content via een nieuwsbrief, korting op online masterclasses en gratis toegang tot Webinars. Met dit platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega’s.

KAM-Consultants-E-learning

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 7 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de training bedrage €2895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch.

Speciale aanbieding:
voor deze opleiding met start in oktober geldt een korting van maar liefst 20%!

Dus schrijf je in voor deze opleiding, profiteer van de korting en betaal i.p.v. €2895,- nu maar €2316,-.

Aanvullende maatregelen omtrent Coronavirus

In lijn met de door de overheid geïntroduceerde maatregelen heeft KAM Consultants haar eigen aanvullende maatregelen getroffen. Tot eind 2020 zullen er geen klassikale trainingen plaatsvinden, alles vindt online plaats. Wij spreken de hoop uit dat we de klassikale lessen medio 2021 weer kunnen oppakken.

Data en locatie

Online training

OnderdeelDatum
Dag 1: Introductie in managementsystemen28-10-2020
Dag 2: De rol van de KAM-Coördinator04-11-2020
Dag 3: ISO 14001 normkennis09-12-2020
Dag 4: Milieuwetgeving13-01-2021
Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen20-01-2021
Dag 6: Interne audits03-02-2021
Dag 7: Recap en examenvoorbereiding10-02-2021

Schrijf je in voor de opleiding Milieucoördinator