ISO certificering IT-sector

Normen en certificeringen voor de IT-sector

In het digitale tijdperk van nu krijgt ook de IT-sector steeds vaker te maken met ISO certificeringen, met name de bekende ISO 27001 voor informatiebeveiliging. Het correct opslaan en zorgvuldig omgaan van gevoelige informatie en klantgegevens wordt steeds belangrijker. 

Wil jij ISO gecertificeerd zijn, maar weet je niet waar te beginnen? Wij bieden ondersteuning in de implementatie én het onderhouden van jouw managementsysteem. 

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Normen voor de IT-sector

Binnen de IT-sector speelt informatiebeveiliging een steeds grotere rol. Zo vinden klanten, bedrijven en andere belanghebbenden het steeds belangrijker dat er zorgvuldig wordt omgegaan met gevoelige informatie en gegevens. Hieronder een lijst met normen die betrekking hebben op de IT-sector: 

  • ISO 27001. Binnen de IT-sector is er een toenemende vraag naar ISO 27001. Zo wordt privacy en informatiebeveiliging steeds belangrijker en is het van groot belang dat je goed beschermd bent tegen cyberaanvallen. ISO 27001 biedt een gestructureerde aanpak om risico’s te identificeren en passende maatregelen te nemen. Organisaties die ISO 27001 gecertificeerd zijn, tonen aan serieus om te gaan met het beschermen van gevoelige informatie. Als je aan de slag gaat met deze norm begin je met het implementeren van een Informatie Security Management System (ISMS). Eenmaal gecertificeerd op deze norm voldoe je aan de hoogste eisen van informatiebeveiliging.
  • ISO 27701. Deze norm is een internationale privacy uitbreiding van de ISO 27001 norm. ISO 27701 biedt internationale richtlijnen voor privacybescherming en werkt als standaard voor het Privacy Information Management System (PIMS). Het doel is om het bestaande informatiebeveiliging systeem te versterken door extra vereisten toe te voegen, voor het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van het privacy informatiebeheersysteem.
  • ISAE 3402. Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker voor IT-organisaties om IT en ondersteunende processen uit te besteden. Maar bij het uitbesteden hiervan komen ook risico’s kijken: is de leverancier wel in staat om informatiebeveiliging en privacy goed te waarborgen? Hier komt ISAE 3402 om de hoek kijken. Met een ISAE 3402 verklaring toont een leverancier aan dat de uitbestede processen goed worden beheerst en dat veiligheid en kwaliteit centraal staan. 
Heb jij ondersteuning nodig bij het behalen van een van deze normen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder! 

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Meer lezen over de bekendste ISO normen?

27001-2022 ISO

ISO 27001

ISO 27001 is de internationale norm over informatiebeveiliging, ook wel Cyber Security genoemd. De norm richt zich op het opzetten...

Lees meer
ISAE3402 verklaring | KAM Consultants

ISAE 3402

Het goed opzetten van ISAE 3402 resulteert in een verklaring waarmee je aantoont dat de IT processen in jouw organisatie...

Lees meer

ISO 27701

ISO 27701 is een privacy uitbreiding op ISO 27001. Met een ISO 27701 certificaat toon je aan dat de privacy...

Lees meer

Een goed begin is het halve werk

Daar geloven wij in. Dit betekent dat wij vanuit onze kant veel aandacht besteden en tijd investeren in de beginfase. Denk hierbij aan een kennismakingsgesprek waarin we in gesprek gaan met de klant om de organisatie en opdrachtgever te leren kennen. Wie zijn ze, wat drijft hen, wat is hun manier van werken, maar ook wat is het vraagstuk en wat is de achterliggende gedachte van deze vraag. Als wij een goed, realistisch beeld hebben, gaan wij aan de slag met het opstellen van een voorstel op maat. Wanneer de klant net zo enthousiast is als wij, starten we onze samenwerking waarin we garanderen dat het doel van de klant behaald wordt.

ISO Certificering voor IT sector KAM Consultants

Hoe wij kunnen helpen​

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)