Volledig beheer managementsysteem

De rol van een KAM coördinator binnen jouw bedrijf

Het is zover: je managementsysteem staat. En nu? Het managementsysteem heeft onderhoud nodig. Maar jij hebt het al druk genoeg met je dagelijkse werkzaamheden. Heb je wel eens gedacht aan het inzetten van een KAM coördinator? Een KAM coördinator is iemand die zich volledig richt op het managementsysteem, en bij KAM Consultants kunnen we hierin veel voor jou betekenen. Ben je benieuwd wat? Lees snel verder.

Geen uitgebreide documentatie

Geen onnodig uitgebreide documentatie

Certificate

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

icons kam_Data

Binnen 2 weken starten met het project

icons kam_kennis en vaardifgheden

Brede kennis over normen en branches

De rol van de KAM coördinator wordt steeds belangrijker in een bedrijf: deze persoon is niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieuvriendelijk handelen van een organisatie, maar ook voor het opzetten en onderhouden van managementsystemen. Het aannemen van een KAM coördinator is dan ook een slimme zet. Het zorgt ervoor dat je zelf meer tijd hebt voor de operatie, het managementsysteem goed onderhouden wordt en de certificaten geldig blijven.

Een externe KAM coördinator

Een externe consultant inhuren die de rol van KAM coördinator binnen jullie bedrijf op zich neemt, behoort tot een van de de mogelijkheden die KAM Consultants biedt. Het voordeel hiervan is dat een consultant veel ervaring heeft bij andere organisaties en dat hij er feilloos voor kan zorgen dat een systeem zijn optimale potentie bereikt. Geen onnodige documentatie en een systeem dat écht werkt. Door de ervaringen van onze consultants in meerdere branches en normen gaan zij zeer efficiënt te werk. De investering in een externe KAM coördinator hoeft niet groot te zijn: wij streven ernaar om het systeem zijn werk te laten doen voor de organisatie, in plaats van andersom.

Volledig-beheer-managementsystemen

Wij nemen al het werk uit handen

Op basis van jullie wensen nemen we al het werk op het gebied van certificering uit jouw handen, of we laten jouw systeem meer leven door intern functies verantwoordelijk te maken. Het bijhouden van een opleidingsplan wordt neergelegd bij HR, terwijl de directie één keer per jaar het uitvoeren van een SWOT analyse mee neemt in het overleg. Net waar jij behoefte aan hebt.

Wat zijn nu precies de zaken waar een KAM coördinator zich mee bezig houdt en wat wij voor jullie kunnen uitvoeren?

 • Opzet en bijhouden van het handboek en documentatie;
 • Het begeleiden van de externe audits;
 • Bijhouden van context-, stakeholders- en risicoanalyses;
 • Uitvoeren van interne audits en directiebeoordeling;
 • Het in kaart brengen en up-to-date houden van wet- en regelgeving;
 • Het aansturen van klanttevredenheid, leveranciersbeoordeling en werkplekinspecties;
 • Het onderhouden van het BHV noodplan;
 • Het opzetten en uitbreiden van een milieuaspectenregister;
 • Uitvoeren van compliance check;
 • Het aanleveren van toolboxen;
 • Onderzoeken en opvolgen van incidenten, incidenten, klachten en afwijkingen;
 • Bepalen en implementeren van corrigerende maatregelen op basis van audits en werkplekinspecties en dergelijke.

De voordelen van een externe KAM coördinator

Onze ervaring leert dat het als zeer waardevol wordt ervaren om een externe partij verantwoordelijk te maken voor je managementsysteem. Waarom? Wij zijn kritisch, direct, duidelijk, vooruitstrevend en altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen. Met ons als partner voor je certificaten ben je er zeker van dat je voorloopt op je concurrent. We denken mee, dragen verbetersuggesties aan en zijn jouw collega op het gebied van certificering.

Meer weten over volledig beheer van je managementsysteem?

Download onze complete volledig beheer brochure.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
volledig-beheer-van-je-managementsysteem

Draisma Bouw: “Een kwaliteitsmanagementsysteem dat écht voor ons werkt”

“Het is heel prettig dat we door het volledig beheer traject met KAM Consultants meerdere disciplines in huis hebben en ook kunnen schakelen tussen benodigde expertises. Zo kan de een makkelijk terugvallen op de ander. De communicatie verloopt erg goed! Pieter heeft het onder controle, en ons systeem heeft echt een toegevoegde waarde gekregen binnen de organisatie. Iets waar we heel trots op zijn.”

Benieuwd wat een KAM coördinator voor jou kan doen?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Via onderstaand formulier krijg jij contact met onze specialisten.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.