Meer weten over audits in relatie tot de Safety Culture Ladder? We vertellen er alles over in ons HSE Tools webinar. Schrijf je gratis in.

Volledig beheer managementsysteem

De rol van een KAM coördinator binnen jouw bedrijf

Het is zover: je managementsysteem staat. En nu? Het managementsysteem heeft onderhoud nodig. Maar jij hebt het al druk genoeg met je dagelijkse werkzaamheden. Heb je wel een gedacht aan de inzet van een KAM coördinator? Een KAM coördinator is iemand die zich volledig richt op het managementsysteem, en laat KAM Consultants hier nou veel voor jou kunnen betekenen. Ben je benieuwd wat? Lees gauw verder.

 

De rol van de KAM coördinator wordt steeds belangrijker in een bedrijf: deze persoon is niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieuvriendelijk handelen van een organisatie, maar ook voor het opzetten en onderhouden van managementsystemen. Het aannemen van een KAM coördinator is dan ook een slimme zet. Het zorgt ervoor dat je zelf meer tijd hebt voor de operatie, het managementsysteem goed onderhouden wordt en de certificaten geldig blijven.

Een externe KAM coördinator

Een externe consultant inhuren die de rol van KAM coördinator binnen jullie bedrijf op zich neemt, behoort tot een van de de mogelijkheden die KAM Consultants biedt. Het voordeel hiervan is dat een consultant veel ervaring heeft bij andere organisaties en dat hij er feilloos voor kan zorgen dat een systeem zijn optimale potentie bereikt. Geen onnodige documentatie en een systeem dat écht werkt. Door de ervaringen van onze consultants in meerdere branches en normen gaan zij zeer efficiënt te werk. De investering in een externe KAM coördinator hoeft niet groot te zijn: wij streven ernaar om het systeem zijn werk te laten doen voor de organisatie, in plaats van andersom.

Volledig-beheer-managementsystemen-KAM-Consultants
documentation

Geen onnodig uitgebreide documentatie

certificaat

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

Kam-icon-binnen-2-weken

Binnen 2 weken starten met het project

Kam-icon-brede-kennis

Brede kennis over normen en branches

Wij nemen al het werk uit handen

Op basis van jullie wensen nemen we al het werk op het gebied van certificering uit jouw handen, of we laten jouw systeem meer leven door intern functies verantwoordelijk te maken. Het bijhouden van een opleidingsplan wordt neergelegd bij HR, terwijl de directie één keer per jaar het uitvoeren van een SWOT analyse mee neemt in het overleg. Net waar jij behoefte aan hebt.

Wat zijn nu precies de zaken waar een KAM coördinator zich mee bezig houdt en wat wij voor jullie kunnen uitvoeren?

 • Opzet en bijhouden van het handboek en documentatie;
 • Het begeleiden van de externe audits;
 • Bijhouden van context-, stakeholders- en risicoanalyses;
 • Uitvoeren van interne audits;
 • Uitvoeren van directiebeoordeling;
 • Het in kaart brengen en up-to-date houden van wet- en regelgeving;
 • Het aansturen van klanttevredenheid, leveranciersbeoordeling en werkplekinspecties;
 • Het onderhouden van het BHV noodplan;
 • Het opzetten en uitbreiden van een milieuaspectenregister;
 • Uitvoeren van compliance check;
 • Het aanleveren van toolboxen;
 • Onderzoeken en opvolgen van incidenten, incidenten, klachten en afwijkingen;
 • Bepalen en implementeren van corrigerende maatregelen op basis van audits en werkplekinspecties en dergelijke.
Kam-Consultants-Volledig-beheer-managementsystemen

De voordelen van een externe KAM coördinator

Onze ervaring leert dat het als zeer waardevol wordt ervaren om een externe partij verantwoordelijk te maken voor je managementsysteem. Waarom? Wij zijn kritisch, direct, duidelijk, vooruitstrevend en altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen. Met ons als partner voor je certificaten ben je er zeker van dat je voorloopt op je concurrent. We denken mee, dragen verbetersuggesties aan en zijn jouw collega op het gebied van certificering.

Benieuwd wat een KAM coördinator voor jou kan doen?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Via onderstaand formulier krijg jij contact met onze specialisten.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kam-Coordinator-volledig-beheer-managementsystemen