ISO 55001 certificering

Uitleg & eisen ISO 55001

Behaal jouw ISO 55001 certificering en toon aan dat jouw Assetmanagementsysteem voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen die de norm stelt. Je richt je processen zo in dat je de perfecte balans hebt tussen kosten, risico’s en prestaties van je organisatie. Complete efficiëntie levert je een groot voordeel op.

Werk je volledig volgens ISO 55001, dan heb je de mogelijkheid om binnen alle gelederen van je organisatie een hoger rendement te halen. Heb je een ISO 55001 certificaat, dan voldoe je direct aan de geëiste wet- en regelgeving, wat het volste vertrouwen wekt bij je prospects en bestaande klanten.

Word bewust van de eisen binnen deze norm en laat je, in 6 stappen, richting je certificaat begeleiden.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat is ISO 55001?

ISO 55001 is de internationale norm voor Asset Management en is de vervanger van PAS 55. De norm is gericht om de bedrijfsmiddelen in de gehele organisatie structureel en optimaal te beheren. De processen worden efficiënt ingericht, zodat er een juiste balans ontstaat tussen de kosten, risico’s en de prestaties van de organisatie. Met het behalen van een ISO 55001 certificaat voldoet jouw Assetmanagementsysteem aan alle kwaliteitseisen die de norm vraagt. De norm kent nog meer voordelen, deze leggen we je later uit.

Hoe wij kunnen helpen​

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

In 6 stappen naar ISO 55001 certificering

Stap 1 | Inventarisatie

Allereerst ga je inventariseren wat er al aanwezig is binnen het bedrijf dat voldoet aan de eisen van de norm. Als dit in kaart is gebracht kan je eenvoudig een plan maken voor het implementeren van ISO 55001. Ga je het zelf doen, wil je trainingen volgen of schakel je een externe partij in? Er zijn verschillende mogelijkheden en kies de optie die het beste bij de organisatie past.

Stap 2 | Opzet documentatie

Vergaar zoveel mogelijk informatie binnen het bedrijf, door in gesprek te gaan met verschillende disciplines die betrekking hebben op de ISO 55001 norm. Bespreek samen met de directie de doelstellingen waar het komend jaar aan gewerkt wordt binnen de organisatie.

Stap 3 | Implementeren managementsysteem

De eisen van de norm zijn vertaald naar de nodige documenten. Nu volgt de uitvoering. Op basis van de gemaakte werkafspraken gaan de nodige verantwoordelijken aan de slag om de processen uit te voeren volgens de eisen van de norm.

Stap 4 | Interne audit

Een verplicht onderdeel van de norm is het uitvoeren van een Interne Audit. Tijdens de interne audit toets je het kwaliteitssysteem op conformiteit en behandel je alle normonderdelen die worden geëist. Zorg dat de objectiviteit gewaarborgd wordt bij een interne audit.

Stap 5 | Directiebeoordeling

Het uitvoeren van de directiebeoordeling is een verplicht onderdeel van de ISO 55001 norm. De directie bekijkt het kwaliteitssysteem en geeft zijn mening over de effectiviteit van het systeem. Werp een kritische blik op de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortgekomen.

Stap 6 | Externe audit

Er is hard gewerkt aan het kwaliteitssysteem en jullie zijn klaar voor de externe audit. Het kwaliteitssysteem wordt getoetst door een externe auditor van een certificeerde instantie. Scrol naar beneden om te zien welke eisen men stelt bij een ISO 55001 audit!

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Welke eisen stelt een ISO 55001 audit?

ISO 55001 draait om het structureel beheersen van alle bedrijfsmiddelen en de prestaties die deze bedrijfsmiddelen met zich meebrengen. Bij de ISO 55001 audit wordt getoetst op een set standaardmaatregelen in hoeverre deze bijdragen aan het proactief beheersen van de lifecycle van bedrijfsmiddelen. De implementatie van deze standaardmaatregelen staat voorop in de norm om op deze wijze te toetsen in hoeverre het managementsysteem bijdraagt aan de gestelde doelstellingen.

Wat zijn de grootste voordelen van het behalen van een ISO 55001 certificaat?

De norm richt zich op fysieke, financiële en organisatorische assets, daarom is het mogelijk om op alle vlakken van organisatie betere rendementen te behalen. Daarnaast ondersteunt de norm de wet- en regelgeving die van toepassing is binnen jouw organisatie. Ben je in het bezit van een ISO 550011 certificaat? Dan voldoe je automatisch aan de wet- en regelgeving, waardoor er vertrouwen ontstaat bij belangrijke stakeholders en potentiele klanten. De norm is absoluut een waardevolle toevoeging op je bestaande managementsysteem.

Welke investering moet ik doen om een ISO 55001 te behalen?

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de investering in een ISO 55001 certificering. De complexiteit van de processen, de grootte van de organisatie en de wensen & behoeftes zijn enkele voorbeelden. Wij bieden verschillende vormen van begeleiding. Je kunt kiezen om zelf aan de slag te gaan met de verplichte documentatie en dat wij een coachende rol op ons nemen. We voorzien je van praktische tips, sturen de beste formats & templates en delen onze ervaringen en kennis over de ISO 55001 norm. Uiteraard controleren wij de documentatie die door jullie is gemaakt. Een andere keuze is dat wij alles voor jullie uit handen nemen. Bij het intensieve begeleidingstraject verzorgen wij alle vereiste documentatie met de juiste inhoud. Welke vorm je ook kiest, wij zorgen ervoor dat je met succes de externe audit behaald.

Interessante artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)