ISO 55001 | Hulp bij certificering

Uitleg & eisen

Richt je processen zo in dat je de perfecte balans hebt tussen kosten, risico’s en prestaties van je organisatie, dan voldoet jouw Assetmanagementsysteem aan de hoogste kwaliteitseisen zoals vermeld in ISO 55001. Complete efficiëntie levert je een groot voordeel op.

Werk je volledig volgens ISO 55001, dan heb je de mogelijkheid om binnen alle gelederen van je organisatie een hoger rendement te halen. Heb je een ISO 55001 certificaat, dan voldoe je direct aan de geëiste wet- en regelgeving, wat het volste vertrouwen wekt bij je prospects en bestaande klanten.

Word bewust van de eisen binnen deze norm en laat je, in 6 stappen, richting je certificaat begeleiden.

Wat is ISO 55001?
Alles over de betekenis van de norm

ISO 55001 is de internationale norm voor Asset Management en is de vervanger van PAS 55. De norm is gericht om de bedrijfsmiddelen in de gehele organisatie structureel en optimaal te beheren. De processen worden efficiënt ingericht, zodat er een juiste balans ontstaat tussen de kosten, risico’s en de prestaties van de organisatie. Met het behalen van een ISO 55001 certificaat voldoet jouw Assetmanagementsysteem aan alle kwaliteitseisen die de norm vraagt. De norm kent nog meer voordelen, deze leggen we je later uit.

Meer weten?

Je voorbereiden op de certificering
De eisen die de audit stelt
De voordelen van het certificaat
De investering die gemaakt moet worden
Kennismaken met KAM Consultants

KAM medewerker inhuren
documentation

Geen onnodig uitgebreide documentatie

certificaat

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

Kam-icon-binnen-2-weken

Binnen 2 weken starten met het project

Kam-icon-brede-kennis

Brede kennis over normen en branches

Hoe bereid je jouw organisatie voor op de ISO 55001 certificering?

Je wil graag een ISO 55001 certificaat halen en de norm implementeren in de organisatie. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je moet beginnen en welke punten belangrijk zijn bij het behalen van een ISO 55001 certificaat.

In 6 stappen naar certificatie

Allereerst ga je inventariseren wat er al aanwezig is binnen het bedrijf dat voldoet aan de eisen van de norm. Als dit in kaart is gebracht kan je eenvoudig een plan maken voor het implementeren van ISO 55001. Ga je het zelf doen, wil je trainingen volgen of schakel je een externe partij in? Er zijn verschillende mogelijkheden en kies de optie die het beste bij de organisatie past.

Vergaar zoveel mogelijk informatie binnen het bedrijf, door in gesprek te gaan met verschillende disciplines die betrekking hebben op de ISO 55001 norm. Bespreek samen met de directie de doelstellingen waar het komend jaar aan gewerkt wordt binnen de organisatie.

De eisen van de norm zijn vertaald naar de nodige documenten. Nu volgt de uitvoering. Op basis van de gemaakte werkafspraken gaan de nodige verantwoordelijken aan de slag om de processen uit te voeren volgens de eisen van de norm.

Een verplicht onderdeel van de norm is het uitvoeren van een Interne Audit. Tijdens de interne audit toets je het kwaliteitssysteem op conformiteit en behandel je alle normonderdelen die worden geëist. Zorg dat de objectiviteit gewaarborgd wordt bij een interne audit.

Het uitvoeren van de directiebeoordeling is een verplicht onderdeel van de ISO 55001 norm. De directie bekijkt het kwaliteitssysteem en geeft zijn mening over de effectiviteit van het systeem. Werp een kritische blik op de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortgekomen.

Er is hard gewerkt aan het kwaliteitssysteem en jullie zijn klaar voor de externe audit. Het kwaliteitssysteem wordt getoetst door een externe auditor van een certificeerde instantie. Scrol naar beneden om te zien welke eisen men stelt bij een ISO 55001 audit!

KAM-Consultants-ISO-55001

Welke eisen stelt een ISO 55001 audit?

ISO 55001 draait om het structureel beheersen van alle bedrijfsmiddelen en de prestaties die deze bedrijfsmiddelen met zich meebrengen. Bij de ISO 55001 audit wordt getoetst op een set standaardmaatregelen in hoeverre deze bijdragen aan het proactief beheersen van de lifecycle van bedrijfsmiddelen. De implementatie van deze standaardmaatregelen staat voorop in de norm om op deze wijze te toetsen in hoeverre het managementsysteem bijdraagt aan de gestelde doelstellingen.

Wat zijn de grootste voordelen van het behalen van een ISO 55001 certificaat?

De norm richt zich op fysieke, financiële en organisatorische assets, daarom is het mogelijk om op alle vlakken van organisatie betere rendementen te behalen. Daarnaast ondersteunt de norm de wet- en regelgeving die van toepassing is binnen jouw organisatie. Ben je in het bezit van een ISO 550011 certificaat? Dan voldoe je automatisch aan de wet- en regelgeving, waardoor er vertrouwen ontstaat bij belangrijke stakeholders en potentiele klanten. De norm is absoluut een waardevolle toevoeging op je bestaande managementsysteem.

ISO-55001-hulp-certificering-KAM-Consultants

Welke investering moet ik doen om een ISO 55001 te behalen?

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de investering in een ISO 55001 certificering. De complexiteit van de processen, de grootte van de organisatie en de wensen & behoeftes zijn enkele voorbeelden. Wij bieden verschillende vormen van begeleiding. Je kunt kiezen om zelf aan de slag te gaan met de verplichte documentatie en dat wij een coachende rol op ons nemen. We voorzien je van praktische tips, sturen de beste formats & templates en delen onze ervaringen en kennis over de ISO 55001 norm. Uiteraard controleren wij de documentatie die door jullie is gemaakt. Een andere keuze is dat wij alles voor jullie uit handen nemen. Bij het intensieve begeleidingstraject verzorgen wij alle vereiste documentatie met de juiste inhoud. Welke vorm je ook kiest, wij zorgen ervoor dat je met succes de externe audit behaald.

Kan ik een kennismakingsgesprek bij jullie aanvragen?

Wij komen graag, en altijd vrijblijvend, op bezoek voor een kennismakingsgesprek. Een van onze consultants komt langs op locatie voor een eerste indruk van het bedrijf. We starten met een introductie van het bedrijf en jij vertelt ons wat de wensen en behoeftes zijn. Vervolgens vertellen wij onze werkwijze en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Na het gesprek ontvang je een passende offerte. Ben je tevreden over ons aanbod? Dan kunnen we binnen twee weken aan de slag met het implementeren van ISO 55001!

Over-KAM-Consultants-bedrijfspand

Klaar om jouw ISO 55001 certificering te behalen?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Via onderstaand formulier krijg jij direct persoonlijk advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ralph (1)

Ralph | Normspecialist ISO 55001