RI&E

In elke werkomgeving zijn er risico’s die de veiligheid en gezondheid van werknemers kunnen beïnvloeden. Daarom moeten bijna alle werkgevers in Nederland in het bezit zijn van een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie). Met een RI&E toon je aan de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen. 

Wil jij een RI&E opstellen? KAM Consultants kan je hierbij ondersteunen!

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat is een RI&E?

Een RI&E is een verplicht proces voor werkgevers om de risico’s op de werkvloer in kaart te brengen, te beoordelen en passende maatregelen te nemen, met als uiteindelijke doel: de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen. Het streven is hierbij het minimaliseren van gevaren en het bevorderen van een veilige werkomgeving. 

Plan van aanpak RI&E

De RI&E wordt opgesteld aan de hand van 4 stappen:   

  1. Het inventariseren van risico’s in je bedrijfsproces
  2. Het evalueren van risico’s
  3. Het maken van een plan van aanpak
  4. Het toetsen en beoordelen van de RI&E

Na het doorlopen van deze stappen heb je een goed beeld van risico’s binnen het bedrijfsproces en welke mitigerende maatregelen daarvoor kunnen worden genomen. Heb je begeleiding nodig om deze stappen te doorlopen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar. 

opstellen-RI&E

Is een RI&E verplicht?

Ja, de RI&E is een verplichting vanuit de Arbowet. In de Arbowet staat vermeld dat iedere werkgever, ongeacht de grootte, verantwoordelijk is voor hun werknemers en een gezonde en veilige werkomgeving. Daarom is een RI&E is voor bijna iedere werkgever die tenminste één werknemer in dienst heeft verplicht. De RI&E is bedoeld om ziekteverzuim, werkongevallen of andere problemen in het bedrijfsproces te voorkomen.  

Er zijn uitzonderingen op de regel. Zo heeft een bedrijf geen RI&E nodig wanneer: 

  • Alle werknemers in het bedrijf samen 40 uur of minder werken. In dat geval voldoet de checklist gezondheidsrisico’s. 
  • Je bedrijf maakt gebruik van een erkend branche RI&E en heeft maximaal 25 medewerkers in dienst. 

RI&E opstellen?

 Onze specialisten helpen je graag verder!  

RI&E laten opstellen?

Bij KAM Consultants stellen wij de RI&E vaak op naar aanleiding van een implementatietraject of volledig beheer traject. We kijken samen naar de voor jullie geldende wet- en regelgeving, zodat je zeker weet dat deze goed aansluit bij jouw situatie. Niet alleen stellen wij de RI&E op, maar dankzij onze samenwerking met onze partners kunnen wij deze direct laten toetsen en de eventuele benodigde metingen en onderzoeken uitvoeren.

Wil je liever de RI&E liever los laten opstellen? Ook daarbij kan KAM Consultants ondersteunen! 

Kosten RI&E 

De kosten van een RI&E zijn afhankelijk van verschillende factoren, waardoor er geen vaste prijs voor te geven is. Onder andere het type bedrijf, de omvang, het aantal werknemers en vestigingen spelen een rol bij het bepalen van de kosten van de RI&E.

Wil je weten wat de kosten bedragen voor het uitvoeren van een RI&E voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)