Certificaat na afloop van de opleiding
Toegang tot de KAM Community
Praktisch en
interactief
Ervaren trainers uit het werkveld
Is de opleiding iets voor mij?
Wil jij als Arbocoördinator aan de slag binnen jouw organisatie? Of wil je je omscholen en zo breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? Dan is deze opleiding Arbocoördinator bij uitstek geschikt voor jou.
Het belang van een Arbocoördinator
Veilig en gezond werken is van groot belang binnen de arbeidsmarkt. Een Arbocoördinator is een spin in het web voor Arbo vraagstukken onder andere op het gebied van veilig werken, RI&E, Arbo beleid en Arbo wet- en regelgeving. De rol van de Arbocoördinator is onmisbaar in een organisatie waar risico’s zijn op het gebied van veiligheid en gezondheid van medewerkers en hun omgeving. Over de invulling van de functie en wat de taken van een Arbocoördinator zijn kun je meer lezen in dit artikel: "Wat doet een Arbocoördinator?"
De opleiding
Tijdens de opleiding Arbocoördinator krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe je theoretische kennis op over de norm ISO 45001, leer je welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke veiligheidsaspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.
Na afloop van iedere module krijg je een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.
KAM Community
Ook bij de opleiding Arbocoördinator krijg je toegang tot het afgeschermde platform van onze unieke KAM Community. Door deze Community blijf je in contact met de trainers en jouw medecursisten. Ook na de opleiding heb je toegang tot de Community en kun je nog altijd bij ons terecht met jouw vragen!
Dit ga je leren
Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator
Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als Coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.
Dag 3: ISO 45001 normkennis
Dag 4: Arbowetgeving en RI&E
De belangrijke elementen voor het opzetten en onderhouden van het Arbo managementsysteem behandelen we in de trainingsdagen met het onderwerp Arbo; ISO 45001. Hierin komen de belangrijke aspecten met betrekking tot veiligheid en gezondheid van werknemers naar voren:
- hoe toon je leiderschap binnen een organisatie voor een veilige en gezonde werkomgeving?
- Hoe kun je arbeid gerelateerde risico’s verminderen?
En dit zijn nog maar een paar van de vragen die tijdens de training beantwoord worden. Na dit onderdeel weet jij hoe je als coördinator voor ISO 45001 een goed systeem opzet, beheert en toetst.
Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits
Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.
Meer informatie over de opleiding?
Onze trainingsadviseurs helpen je graag!
Na de opleiding Arbocoördinator
Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als Arbocoördinator starten. Jij ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.
Misschien is dit ook interessant voor jou
Per 1 januari 2025 is trede 3 van de Safety Culture Ladder verplicht. De Safety Culture Ladder is hét instrument om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen van bedrijven te meten en te verbeteren. Om organisaties te helpen met de stap naar trede 3 hebben wij 4 verdiepingstrainingen ontwikkeld die helemaal draaien om de Safety Culture Ladder en trede 3:
- De Safety Culture Ladder: de stap van trede 2 naar trede 3;
- Voer effectief gedragsobservaties uit;
- Meld, onderzoek en rapporteer ongevallen doeltreffend;
- Effectieve doelstellingen op gedrag in mijn organisatie.
Klinkt interessant? Op deze pagina vind je meer informatie over de verdiepingstrainingen.
Praktische informatie
Opleidingsduur
Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00
Investering
De kosten voor de klassikale opleiding bedragen €2.895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch. Volg je de opleiding online? Dan zijn de kosten €2.250,- excl. btw.
Locatie
Onze opleiding bieden wij online aan, of op locatie (Breda of Amersfoort).
Trainingsdata:
Alles nog eens rustig doorlezen?
Download onze handige brochure.
Persoonlijk advies?
Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past.
Vul het formulier in en een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op!