Training Arbocoördinator

Volg de 6-daagse training tot Arbo coördinator. In deze 6 dagen doe jij de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na deze training ben jij inzetbaar als Arbocoördinator binnen elk branche.

Inhoud training Arbo Coördinator

Wil jij als Arbocoördinator aan de slag binnen jouw organisatie? Of wil je je omscholen tot Arbocoördinator en zo breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? Dan is deze training bij uitstek geschikt.

Veilig en gezond werken is van groot belang binnen de arbeidsmarkt. Een Arbocoördinator is een spin in het web voor Arbo vraagstukken onder andere op het gebied van veilig werken, RI&E, Arbo beleid en Arbo wet- en regelgeving. De rol als Arbocoördinator is onmisbaar in een organisatie waar risico’s zijn op het gebied van veiligheid en gezondheid van medewerkers en hun omgeving.

In de training krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 45001, leer jij welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke veiligheidsaspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

Evaluatieopdachten
Omdat de training Arbocoördinator relatief lang duurt (6 lesdagen verspreid over een periode van 2 maanden), krijg je na afloop van iedere module een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.

Je krijgt zowel de theoretische als praktische tools in handen. In drie modules leren we je alle kneepjes van het vak.

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als Coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Dag 3: ISO 45001 normkennis
Dag 4: Arbowetgeving en RI&E

De belangrijke elementen voor het opzetten en onderhouden van het Arbo managementsysteem behandelen we in de trainingsdagen met het onderwerp Arbo; ISO 45001. Hierin komen de belangrijke aspecten met betrekking tot veiligheid en gezondheid van werknemers naar voren:

 • hoe toon je leiderschap binnen een organisatie voor een veilige en gezonde werkomgeving?
 • Hoe kun je arbeid gerelateerde risico’s verminderen?

En dit zijn nog maar een paar van de vragen die tijdens de training beantwoord worden. Na dit onderdeel weet jij hoe je als coördinator voor ISO 45001 een goed systeem opzet, beheert en toetst.

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Na afloop van de training

 • Beheers je de basisprincipes in de rol als Arbocoördinator
 • Heb je kennis van de norm ISO 45001
 • Ben je bekend met hoe een managementsysteem is opgebouwd
 • Weet je hoe een auditor naar een systeem kijkt
 • Ben je bekend de teamgerichte aspecten; aansturing, betrokkenen en een team meekrijgen.
 • Heb je de juiste tools in handen om de theorie in de praktijk te brengen.
 • Heb je de vaardigheden om een (interne) audits uit te voeren.
 • Lukt het jou om een systeem in een bedrijf continu te laten verbeteren.

Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als Arbocoördinator starten. Jij ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.

Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Trainingadviseurs

Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past. Wil jij graag in gesprek? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Deze training duurt 7 dagen. Dit vraagt om commitment en voldoende motivatie van onze cursisten. Om zeker te weten dat de training passend is voor jou voeren wij een intakegesprek. Wanneer dit het geval is ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de training. Hierdoor kun jij doelgericht starten.

KAM Community

De KAM Community, is het platform waar wij veel extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij tijdens en na de training gelijk een netwerk hebt!

Wat krijgen Community leden?

Bij het volgen van de training krijg je tijdelijk toegang tot het Training Expert pakket van de KAM Community: ondersteuning via de helpdesk, exclusieve content via een nieuwsbrief, korting op online masterclasses en gratis toegang tot Webinars. Met dit platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega’s.

KAM-Consultants-E-learning

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de training bedrage €2895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda).

Online training

Startdatum24-5-202223-8-202218-10-2022
OnlineBredaOnline
Module 1: Basis
Dag 1: Introductie in managementsystemen24-5-202223-8-202218-10-2022
Dag 2: De rol van de KAM-Coördinator25-5-202224-8-202219-10-2022
Module 3: Arbo
Dag 3: ISO 45001 normkennis7-6-202220-9-202215-11-2022
Dag 4: Arbowetgeving en RI&E8-6-202221-9-202216-11-2022
Module 5: Auditing
Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen21-6-202218-10-202213-12-2022
Dag 6: Interne audits22-6-202219-10-202214-12-2022
Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Schrijf je in voor de training Arbocoördinator

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.