Opleiding Arbocoördinator

In de 6-daagse opleiding Arbocoördinator doe jij de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Je bent na de opleiding Arbocoördinator inzetbaar binnen elke branche!

Certificaat na afloop van de opleiding

Toegang tot de KAM Community

Praktisch en
interactief

Ervaren trainers
uit het werkveld

Is de opleiding iets voor mij?

Wil jij als Arbocoördinator aan de slag binnen jouw organisatie? Of wil je je omscholen en zo breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? Dan is deze opleiding Arbocoördinator bij uitstek geschikt voor jou.

Het belang van een Arbocoördinator
Veilig en gezond werken is van groot belang binnen de arbeidsmarkt. Een Arbocoördinator is een spin in het web voor Arbo vraagstukken onder andere op het gebied van veilig werken, RI&E, Arbo beleid en Arbo wet- en regelgeving. De rol van de Arbocoördinator is onmisbaar in een organisatie waar risico’s zijn op het gebied van veiligheid en gezondheid van medewerkers en hun omgeving. Over de invulling van de functie en wat de taken van een Arbocoördinator zijn kun je meer lezen in dit artikel: “Wat doet een Arbocoördinator?

De opleiding
Tijdens de opleiding Arbocoördinator krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe je theoretische kennis op over de norm ISO 45001, leer je welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke veiligheidsaspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

Na afloop van iedere module krijg je een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.

KAM Community
Ook bij de opleiding Arbocoördinator krijg je toegang tot het afgeschermde platform van onze unieke KAM Community. Door deze Community blijf je in contact met de trainers en jouw medecursisten. Ook na de opleiding heb je toegang tot de Community en kun je nog altijd bij ons terecht met jouw vragen!

Dit ga je leren

Module 1: Introductie

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

 

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als Coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Module 2: Arbomanagement

Dag 3: ISO 45001 normkennis
Dag 4: Arbowetgeving en RI&E

 

De belangrijke elementen voor het opzetten en onderhouden van het Arbo managementsysteem behandelen we in de trainingsdagen met het onderwerp Arbo; ISO 45001. Hierin komen de belangrijke aspecten met betrekking tot veiligheid en gezondheid van werknemers naar voren:

  • hoe toon je leiderschap binnen een organisatie voor een veilige en gezonde werkomgeving?
  • Hoe kun je arbeid gerelateerde risico’s verminderen?

En dit zijn nog maar een paar van de vragen die tijdens de training beantwoord worden. Na dit onderdeel weet jij hoe je als coördinator voor ISO 45001 een goed systeem opzet, beheert en toetst.

Module 3: Implementatie en monitoring

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

 

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Meer informatie over de opleiding?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Na de opleiding Arbocoördinator

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de klassikale training zijn € 2.895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch. Volg je de training online? Dan zijn de kosten € 2.250,- excl. btw.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Amersfoort, Breda of Roermond).

Trainingsdata

 

Startdatum 12 september 2024
(Amersfoort)

Dag 1 | 12 september 2024
Introductie van managementsystemen

Dag 2 | 13 september 2024
De rol van de coördinator

Dag 3 | 9 oktober 2024
Arbomanagementsystemen

Dag 4 | 10 oktober 2024
Arbowetgeving en RI&E

Dag 5 | 16 oktober 2024
Implementatie en onderhoud van managementsystemen

Dag 6 | 17 oktober 2024
Interne audits

Je kunt je eenvoudig inschrijven door het formulier onder aan de pagina in te vullen.

KAM-consultants-kantoor

Alles nog eens rustig doorlezen?

Download onze handige brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je direct in voor de training

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.