BRL Groenkeur | Hulp bij certificering

Uitleg, eisen en certificering

Heb je het keurmerk BRL Groenkeur binnen? Dan lever je de beste kwaliteit, veiligheid, vakmanschap en garantie volgens de door de branche gestelde kwaliteitsnormen. Dienstverlening in het groen wordt hiermee naar een hoger niveau getild.

Je onderscheidt je van concurrenten die het keurmerk niet mogen dragen. Sommige opdrachtgevers eisen zelfs dit keurmerk voordat ze je een aanbesteding geven. Je voordeel is dus dat je er écht uitspringt wanneer je een BRL Groenkeur label draagt.

Word bewust van de eisen binnen deze norm en laat je, in 6 stappen, richting je certificaat begeleiden.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

BRL groenkeur in het kort

BRL groenkeur is een keurmerk voor dienstverlening in het groen. Bedrijven die in het bezit zijn van Groenkeur certificaat verstaan hun vak en tonen aan dat zij kwaliteit en deskundigheid leveren volgens de branche aanvaarde kwaliteitsnormen. Groenkeur staat voor kwaliteit, veiligheid, vakmanschap en garantie. De voordelen van de norm leggen we je later uit.

Groenkeur geeft voor vijf vakdisciplines een certificaat uit. Elk certificaat heeft zijn eigen beoordelingsrichtlijnen (BRL). Dit zijn de vijf vakdisciplines:

  • Tuinaanleg/ tuinonderhoud
  • Groenvoorziening
  • Boomverzorging
  • Dak- en/of gevelbegroeiing
  • Duurzame boomkwekerijproducten
  • De norm kan eenvoudig in combinatie met ISO 9001 worden geïmplementeerd. Vul onderstaand contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden voor het implementeren van verschillende normen tegelijkertijd!
Groenkeur-certificering

Wij helpen bij het behalen van jouw Groenkeur certificaat

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

in 6 stappen naar jouw Groenkeur certificaat

Stap 1 | Inventarisatie

Allereerst ga je inventariseren wat er al aanwezig is binnen het bedrijf dat voldoet aan de eisen van het certificaat. Als dit in kaart is gebracht kan je eenvoudig een plan maken voor het implementeren. Ga je het zelf doen of schakel je een externe partij in? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies de optie die het beste bij de organisatie past.

Stap 2 | Opzet documentatie

Het plan voor de implementatie is gemaakt en nu is het zaak dat de juiste informatie wordt vergaard. Documenteer alle vereiste punten van het certificaat in een handboek. De vereiste punten moeten aantoonbaar aanwezig zijn binnen de organisatie.

Stap 3 | Implementeren managementsysteem

De eisen van de norm zijn vertaald naar de nodige documenten. Nu volgt de uitvoering. Op basis van de gemaakte werkafspraken gaan de nodige verantwoordelijken aan de slag om de processen uit te voeren volgens de eisen van de norm.

Stap 4 | Interne audit

Een verplicht onderdeel van het certificaat is het uitvoeren van een Interne Audit. Tijdens de interne audit behandel je alle normonderdelen die worden geëist en toetst je de conformiteit van het systeem. Zorg dat de objectiviteit gewaarborgd wordt bij een interne audit.

Stap 5 | Directiebeoordeling

De directiebeoordeling is niet alleen een verplicht onderdeel van de norm, ook wordt er gekeken wat de directie vindt van de effectiviteit van het managementsysteem. Werp een kritische blik op de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortkomen.

Stap 6 | Externe audit

Er is hard gewerkt en je bent nu klaar voor de externe audit. De organisatie wordt getoetst door een externe auditor van een certificeerde instantie. Aan een externe audit zijn verschillende eisen gesteld. Benieuwd naar de eisen? Scrol dan naar beneden!

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

De eisen die de BRL Groenkeur audit stelt

BRL Groenkeur stelt naast de norm ISO 9001:2015 extra eisen op het gebied van duurzame kwaliteit, vakbekwaamheid, veilig werken en groenkennis. Per vakdiscipline zijn andere eisen vastgesteld, specifiek gericht op deze deelgebieden. Afhankelijk van de activiteiten binnen jouw organisatie kan het dan ook zijn dat je een certificering wilt behalen op meerdere BRL deelgebieden.

De voordelen van een BRL Groenkeur certificaat

Met een BRL Groenkeur certificaat onderscheidt de organisatie zich van de concurrentie. Daarnaast kan het certificaat een vereiste zijn om samen te werken of werkzaamheden voor andere organisaties uit te voeren. De norm garandeert dat je als bedrijf afspraken nakomt, een belangrijk punt voor opdrachtgevers. Het certificaat verbetert het imago van de organisatie.

BRL-groenkeur-afbeelding

Dit kost een BRL Groenkeur certificering

De investeringen in het BRL Groenkeur certificaat zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal te implementeren normen en de grootte van de organisatie spelen onder andere en rol bij de prijs van het certificaat. Daarnaast hebben jullie wensen en behoeftes een belangrijke invloed. 

Behaal je BRL Groenkeur certificering met een 100% succesgarantie

Wil jij je BRL Groenkeur certificering behalen en heb je hulp nodig bij het opzetten van je managementsysteem? Wij kunnen je hierbij helpen! Door gebruik te maken van een coachingstraject of intensieve begeleiding kom je niet voor onverwachte uitdagingen te staan en heb je de juiste tools in handen om het managementsysteem succesvol te implementeren. Wij garanderen een 100% slagingsgarantie.

Benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw organisatie? Neem contact op voor een op maat gemaakte aanpak en ontdek hoe een BRL Groenkeur certificering jouw bedrijf kan versterken en onderscheiden.

Interessante artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)