BRL Groenkeur | Hulp bij certificering

Uitleg & eisen

Heb je het keurmerk BRL Groenkeur binnen? Dan lever je de beste kwaliteit, veiligheid, vakmanschap en garantie volgens de door de branche gestelde kwaliteitsnormen. Dienstverlening in het groen wordt hiermee naar een hoger niveau getild.

Je onderscheidt je van concurrenten die het keurmerk niet mogen dragen. Sommige opdrachtgevers eisen zelfs dit keurmerk voordat ze je een aanbesteding geven. Je voordeel is dus dat je er écht uitspringt wanneer je een BRL Groenkeur label draagt.

Word bewust van de eisen binnen deze norm en laat je, in 6 stappen, richting je certificaat begeleiden.

Wat is BRL groenkeur?
Alles over de betekenis van de norm

BRL groenkeur is een keurmerk voor dienstverlening in het groen. Bedrijven die in het bezit zijn van Groenkeur certificaat verstaan hun vak en tonen aan dat zij kwaliteit en deskundigheid leveren volgens de branche aanvaarde kwaliteitsnormen. Groenkeur staat voor kwaliteit, veiligheid, vakmanschap en garantie. De voordelen van de norm leggen we je later uit.

Groenkeur geeft voor vijf vakdisciplines een certificaat uit. Elk certificaat heeft zijn eigen beoordelingsrichtlijnen (BRL). Dit zijn de vijf vakdisciplines:

  • Tuinaanleg/ tuinonderhoud
  • Groenvoorziening
  • Boomverzorging
  • Dak- en/of gevelbegroeiing
  • Duurzame boomkwekerijproducten
  • De norm kan eenvoudig in combinatie met ISO 9001 worden geïmplementeerd. Vul onderstaand contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden voor het implementeren van verschillende normen tegelijkertijd!

Meer weten?

Je voorbereiden op de certificering
De eisen die de audit stelt
De voordelen van het certificaat
De investering die gemaakt moet worden
Kennismaken met KAM Consultants

KAM-consultants-norm-BRL-groenkeur-1
documentation

Geen onnodig uitgebreide documentatie

certificaat

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

Kam-icon-binnen-2-weken

Binnen 2 weken starten met het project

Kam-icon-brede-kennis

Brede kennis over normen en branches

Hoe bereid je jouw organisatie voor op een BRL Groenkeur certificaat?

Je wil graag een BRL Groenkeur certificaat behalen, maar weet nog niet waar en hoe je moet beginnen. In onderstaand schema bespreken we de belangrijkste stappen.

In 6 stappen naar certificatie

Allereerst ga je inventariseren wat er al aanwezig is binnen het bedrijf dat voldoet aan de eisen van het certificaat. Als dit in kaart is gebracht kan je eenvoudig een plan maken voor het implementeren. Ga je het zelf doen of schakel je een externe partij in? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies de optie die het beste bij de organisatie past.

Het plan voor de implementatie is gemaakt en nu is het zaak dat de juiste informatie wordt vergaard. Documenteer alle vereiste punten van het certificaat in een handboek. De vereiste punten moeten aantoonbaar aanwezig zijn binnen de organisatie.

De eisen van de norm zijn vertaald naar de nodige documenten. Nu volgt de uitvoering. Op basis van de gemaakte werkafspraken gaan de nodige verantwoordelijken aan de slag om de processen uit te voeren volgens de eisen van de norm.

Een verplicht onderdeel van het certificaat is het uitvoeren van een Interne Audit. Tijdens de interne audit behandel je alle normonderdelen die worden geëist en toetst je de conformiteit van het systeem. Zorg dat de objectiviteit gewaarborgd wordt bij een interne audit.

De directiebeoordeling is niet alleen een verplicht onderdeel van de norm, ook wordt er gekeken wat de directie vindt van de effectiviteit van het managementsysteem. Werp een kritische blik op de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortkomen.

Er is hard gewerkt en je bent nu klaar voor de externe audit. De organisatie wordt getoetst door een externe auditor van een certificeerde instantie. Aan een externe audit zijn verschillende eisen gesteld. Benieuwd naar de eisen? Scrol dan naar beneden!

KAM-consultants-norm-BRL-groenkeur-3

Welke eisen stelt de BRL Groenkeur audit?

BRL Groenkeur stelt naast de norm ISO 9001:2015 extra eisen op het gebied van duurzame kwaliteit, vakbekwaamheid, veilig werken en groenkennis. Per vakdiscipline zijn andere eisen vastgesteld, specifiek gericht op deze deelgebieden. Afhankelijk van de activiteiten binnen jouw organisatie kan het dan ook zijn dat je een certificering wilt behalen op meerdere BRL deelgebieden.

Wat zijn de grootste voordelen van het behalen van een BRL Groenkeur certificaat?

Met een BRL Groenkeur certificaat onderscheidt de organisatie zich van de concurrentie. Daarnaast kan het certificaat een vereiste zijn om samen te werken of werkzaamheden voor andere organisaties uit te voeren. De norm garandeert dat je als bedrijf afspraken nakomt, een belangrijk punt voor opdrachtgevers. Het certificaat verbetert het imago van de organisatie.

KAM-consultants-norm-BRL-groenkeur-2

Welke investering moet ik doen om een BRL Groenkeur te behalen?

De investeringen in het BRL Groenkeur certificaat zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal te implementeren normen en de grootte van de organisatie spelen onder andere en rol bij de prijs van het certificaat. Daarnaast hebben jullie wensen en behoeftes een belangrijke invloed. Een organisatie kan ervoor kiezen dat wij alles uit handen nemen; de procesbegeleiding, het uitvoeren van audits en de vereiste documentatie. Wij zorgen dat alles op orde is en jullie klaar zijn voor de externe audit! Een andere optie is dat wij een coachende rol op ons nemen. Daarmee begeleiden wij het proces en voorzien wij jullie van tips, kennis en de benodigde formats, maar het uiteindelijke echte werk, dat doe je zelf.

Kan ik een kennismakingsgesprek bij jullie aanvragen?

Om een goed beeld te krijgen van de organisatie, bieden wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Een van onze consultants komt langs en samen bespreken jullie de wensen en behoeftes. Onze consultant vertelt hoe wij te werk gaan en welke vormen van ondersteuning wij aanbieden. Niet iedere organisatie is hetzelfde, daarom ontvang je na het gesprek een op maat gemaakt offerte. Gaan jullie akkoord met de offerte en willen jullie samenwerken met KAM Consultants? Dan kunnen we binnen twee weken aan de slag met de implementatie van de norm(en).

Nieuwsgierig geworden?

Over-KAM-Consultants-bedrijfspand

Klaar om jouw BRL Groenkeur te behalen?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Via onderstaand formulier krijg jij direct persoonlijk advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Joost (1)

Joost | Normspecialist BRL Groenkeur