ISO 14001 | Hulp bij certificering

Uitleg & eisen

Laat zien dat je milieumanagement hoog in het vaandel hebt staan en haal een ISO 14001 certificaat. Hiermee toon je aan dat je aan alle regels voldoet en het milieu zo min mogelijk belast. Een groen imago helpt bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

Laat ons je helpen om de ISO 14001 certificering te behalen in 6 stappen!

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat is ISO 14001?

ISO 14001 is de wereldwijde norm over milieumanagement. Ben je in het bezit van het ISO 14001 certificaat? Dan laat je zien dat jouw organisatie voldoet aan de milieuwet- en regelgeving, milieuprestaties vooropstelt en continu bezig is het milieu zo min mogelijk te belasten. Stel je eens voor wat dit doet met je imago als bedrijf, al dan niet de nieuwe klanten die jullie hiermee aantrekken. Tijdens het implementeren van de norm breng je verschillende milieuaspecten in kaart en ga je acties opstellen en ondernemen om deze te beheersen en verbeteren.

Al enige tijd is milieu een hot topic in de samenleving en ook in het bedrijfsleven kun je niet om het onderwerp heen. Wil jij de milieuprestaties binnen jouw bedrijf verbeteren? Met het implementeren van de ISO 14001 norm creëer je handvaten en voldoet je organisatie ook in de toekomst aan alle eisen. Verderop leggen we je nog meer voordelen van een ISO 14001 certificaat uit!

kam-consultants-iso-14001-implementatie

Hoe wij kunnen helpen​

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Welke eisen stelt de ISO 14001 audit?

Om het ISO 14001 certificaat te behalen, dienen aantoonbaar aan een aantal eisen te worden voldaan. De invulling hiervan wordt vastgelegd in het managementsysteem. Op basis van een analyse op de milieuaspecten van de organisatie en de wet- en regelgeving op milieugebied moet er maatregelen worden genomen om te voldoen aan de gestelde eisen in wet- en regelgeving en om de belasting ten aanzien van het milieu steeds verder te beperken. Daarmee is ISO 14001 erg gericht op continue verbetering van de prestaties.

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Wat zijn de grootste voordelen van het behalen van een ISO 14001 certificering?

Naast dat jouw organisatie voldoet aan de milieuwet – en regelgeving, heeft het implementeren en behalen van een ISO 14001 nog meer voordelen.

Een streepje voor op concurrenten
Veel organisaties stellen het in het bezit zijn van een ISO 14001 certificaat verplicht wanneer zij willen samenwerken met een externe partij. Ben je in het bezit van het milieumanagement certificaat, dan heb je een streepje voor op je concurrenten.

Kosten besparen
Daarnaast kan een goed milieubeleid kansen bieden om kosten te besparen. Een duurzame organisatie bespaart veel meer kosten en werkt aan de verbetering van het milieu. Dit geeft een positieve invloed op het imago van jouw organisatie. Milieu is (en blijft) een actueel thema, waar veel aandacht aan wordt besteed. Wij helpen je graag bij het implementeren van een duurzaam managementsysteem. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan?

iso-14001-certificering-voordelen

Download de ISO 14001 checklist

Ontdek nu onze praktische ISO 14001 checklist die je door de stappen leidt om aan de eisen te voldoen voor het behalen van je ISO 14001 certificaat. Volg deze 6 stappen naar een succesvolle ISO 14001 implementatie:

  1. Begin met je inventarisatie;
  2. Bijschaven en inrichten;
  3. Ga aan de slag met het echte werk;
  4. Voer een grondige interne audit uit;
  5. Onderga de directiebeoordeling;
  6. Haal het certificaat binnen!

Onze checklist biedt tevens een helder overzicht van de norminhoud, zodat je moeiteloos kunt afvinken aan welke eisen je al hebt voldaan. Zodra je alle stappen hebt doorlopen, ben je klaar voor de audit. Download onze ISO 14001 checklist om direct aan de slag te gaan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de kosten voor een ISO 14001 certificering?

De investering in een ISO 14001 certificering zijn afhankelijk van de wensen, behoeftes en grootte van jullie bedrijf. Daarnaast speelt de complexiteit van de processen een belangrijke rol. Er is niet één vaste prijs voor een ISO 14001 certificering.

Er zijn verschillende mogelijkheden om jullie te ondersteunen in het behalen van het ISO 14001 certificaat. Zo kunnen wij alles uit handen nemen en zorgen dat alle verplichte documentatie vanuit de norm op de juiste wijze wordt opgesteld. Jullie krijgen dit digitaal opgestuurd. Printen is immers not done als het gaat om ISO 14001.

Een andere optie is dat wij een coachende rol vervullen. Wij begeleiden jullie volledig en delen onze kennis, formats en templates. Jullie gaan zelf aan de slag met het opstellen van de documentatie. Uiteraard controleren wij alles en voorzien wij jullie van praktische tips.

Interessante artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)