ISO certificering bouwsector

Normen en certificeringen voor de bouwsector

Als spil in de bouwsector sta je voor uitdagingen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. ISO-certificeringen zijn niet langer optioneel. Of het nu vanuit projecteisen of intrinsieke motivatie komt, ook binnen de bouwsector zijn verschillende certificeringen van belang. Op deze pagina ontdek je welke ISO-normen relevant zijn voor jouw bouwactiviteiten en waarom wij adviseren te streven naar certificering.

Wil jij ISO gecertificeerd zijn, maar weet je niet waar te beginnen? Wij bieden ondersteuning in de implementatie én het onderhouden van jouw managementsysteem.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Normen voor de bouwsector

Binnen de bouwsector groeit de nadruk op veiligheid en kwaliteit voortdurend. Klanten, bedrijven en andere stakeholders hechten steeds meer waarde aan een doordachte aanpak van bouwprojecten en het waarborgen van kwaliteitsnormen. Hieronder vind je een lijst met normen die relevant zijn voor de bouwsector:

  • ISO 9001. ISO 9001 in de bouwsector waarborgt een gestructureerde benadering van kwaliteitsmanagement. je waarborgt dus niet alleen de kwaliteit, maar je  verhoogt ook je klanttevredenheid, bevordert efficiëntie en vermindert de kans op risico’s.   
  • ISO 14001. Dit is de internationale norm voor milieumanagement. In de bouwsector, waar de impact op het milieu vaak aanzienlijk is, kan ISO 14001 bijdragen aan duurzaamheid, naleving van wet- en regelgeving en een verbetering van milieuprestaties.
  • ISO 45001. In de bouwsector Laat je personeel altijd zo goed en veilig mogelijk werken op basis van deze norm omdat je aantoont verder te kijken dan alleen inventariseren en waarborgen van veiligheid. De norm wordt per bedrijf op maat ingevuld en zal zo geen enkel veiligheidsaspect over het hoofd zien.
  • Safety Culture Ladder. Zet in op een stevige veiligheidscultuur in je organisatie. Het draait niet alleen om de regels naleven, maar echt gaan voor veiligheid. Betrek je team, blijf verbeteren en moedig open gesprekken over veiligheid aan. Het toont dat veiligheid voor jou en je collega’s topprioriteit heeft.

  • VCA. Het VCA-certificaat laat zien dat je bedrijf toegewijd is aan veilig werken en duurzaamheid. Betrek medewerkers, minimaliseer risico’s en voldoe aan hoge standaarden. Het versterkt je imago en laat klanten zien dat veiligheid bij jou in goede handen is.
  • MVO prestatieladder. De MVO prestatieladder helpt organisaties om het maatschappelijk verantwoord ondernemen te beoordelen en te verbeteren. Niet alleen is dit gunstig voor het milieu, maar het levert ook zakelijke voordelen op. 
  • CO2 Prestatieladder. Dit initiatief stimuleert bedrijven om hun CO2-uitstoot te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. Het omvat het identificeren van emissies, stellen van reductiedoelen en implementeren van maatregelen. Een hogere positie op de ladder toont grotere inzet voor duurzaamheid aan.
Heb jij ondersteuning nodig bij het behalen van een van deze normen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder! 

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Meer lezen over de bekendste ISO normen?

scl-van-trede-2-naar-safety-culture-ladder-trede-3

Safety Culture Ladder

Een instrument dat ontworpen is om bedrijven te ondersteunen bij het meten en verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en het bewust...

Lees meer

VCA Certificering

Opdrachtgevers vragen steeds vaker een VCA certificaat voordat ze met iemand in zee gaan. Garandeer jezelf van een grotere kans...

Lees meer
ISO 45001 certificering behalen bij KAM Consultants

ISO 45001

ISO 45001 is de internationale norm op het gebied van Arbo Management. Ben je in het bezit van dit certificaat,...

Lees meer

Een goed begin is het halve werk

Daar geloven wij in. Dit betekent dat wij vanuit onze kant veel aandacht besteden en tijd investeren in de beginfase. Denk hierbij aan een kennismakingsgesprek waarin we in gesprek gaan met de klant om de organisatie en opdrachtgever te leren kennen. Wie zijn ze, wat drijft hen, wat is hun manier van werken, maar ook wat is het vraagstuk en wat is de achterliggende gedachte van deze vraag. Als wij een goed, realistisch beeld hebben, gaan wij aan de slag met het opstellen van een voorstel op maat. Wanneer de klant net zo enthousiast is als wij, starten we onze samenwerking waarin we garanderen dat het doel van de klant behaald wordt.

ISO certificering uitzendbureau KAM Consultants ondersteuning

Hoe wij kunnen helpen​

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)