KAM werving en selectie

Vind samen met ons jouw nieuwe, succesvolle KAM medewerker

Bij KAM Consultants helpen we jouw organisatie bij het uitbreiden van jouw KAM afdeling.
Benieuwd hoe we dat voor jou kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op, we zijn je graag van dienst.

Wat houdt KAM werving en selectie in?

KAM Consultants ondersteunt jouw KAM afdeling niet alleen door consultancy en diverse producten, maar ook met de werving en selectie van KAM medewerkers. Wij beschikken over een groot en actueel netwerk met potentiële KAM Medewerkers, KAM coördinatoren, Veiligheidskundigen en andere kandidaten om jullie KAM afdeling uit te breiden.

Uniek daarbij is dat wij niet alleen zorgen voor werving en selectie. Wij blijven de nieuwe medewerker ook ondersteunen om de medewerker succesvol te laten zijn in zijn of haar nieuwe rol. Dit doen we op verschillende manieren:

  • Training van kandidaten om invulling te geven aan hun KAM-rol binnen jullie organisatie;
  • Sparringpartner voor kandidaten via onze KAM Community, hét platform voor iedereen in een KAM functie.

Betreft het een solistische functie in de organisatie? Overweeg dan een coachende rol van een van onze experts.

Het proces

1. Inventarisatie en overeenkomst

Samen met een van onze adviseurs start je een korte inventarisatie waarbij we in kaart brengen waar de organisatie naar op zoek is, de in te vullen rol, het gewenste kennisniveau, op welke termijn en eventuele andere wensen die je hebt ten aanzien van nazorg. Op basis hiervan wordt een voorstel gedaan om tot werving en selectie over te gaan. Na akkoord volgt een overdracht naar de recruitmentspecialist. 

2. Profielschets

Gezamenlijk brengen we in kaart wat het gewenste profiel van de betreffende medewerker is, welke voorwaarden hierbij komen kijken en welke nazorg activiteiten wellicht nog wenselijk zijn. Daarbij kijken we niet alleen naar het profiel van de medewerker, maar ook naar het profiel van jouw organisatie. We vinden het belangrijk om de cultuur binnen de organisatie mee te nemen in het proces om zo te komen tot een kandidaat die qua persoonlijkheid past binnen de organisatie.  

 

Onze recruitmentspecialist stelt samen met jullie het functieprofiel en kandidatenprofiel op. Het functieprofiel wordt gebruikt om de kaders van de functie goed helder te krijgen. Met het kandidatenprofiel stellen we vast welke voorkennis, ervaring en persoonlijke kenmerken de gewenste kandidaat moet hebben. Ook kijken we naar eventuele recruitmentvoorwaarden zoals het aantal kandidaten die jij als klant voorgesteld wilt krijgen, eventuele assessments die afgenomen moeten worden en het gewenste sollicitatieproces. 

3. Werving

Op basis van het profiel start onze zoektocht. We maken gebruik van onze eigen database, ons netwerk en waar nodig door het uitzetten van de vacature via online platforms en onze eigen KAM Community. Alle reacties worden gematched met het functieprofiel en kandidatenprofiel om de relevante kandidaten te selecteren. Met deze kandidaten wordt een eerste gesprek gevoerd door onze Recruitmentspecialist, waarvan een gespreksverslag wordt gemaakt. De Recruitmentspecialist adviseert vervolgens welke kandidaten het beste passen bij de organisatie van de klant.

4. Voorstellen

Nadat onze recruitmentspecialist een positief advies heeft uitgebracht wordt de kandidaat eventueel voorgedragen voor een assessment of wordt de kandidaat direct in het afgesproken sollicitatieproces voorgesteld. Onze recruitmentspecialist blijft in direct contact met jou als klant om dit proces te begeleiden, feedback mee te nemen en alle acties te plannen en op te volgen. 

 

Het kan natuurlijk zijn dat wij een kandidaat vinden die niet direct alle kennis in huis heeft van de normen die binnen de organisatie van toepassing zijn. In dat geval gaat onze recruitmentspecialist intern in overleg met onze trainingsadviseur om te kijken welke kennis er bijgeschaafd moet worden en kan de kandidaat bij ons voor deze specifieke norm getraind worden, of wordt er een advies voor een externe training uitgebracht. 

5. Plaatsing

Met onze ervaring binnen KAM Consultants weten wij als geen ander wat het is om nieuw binnen te komen in de organisatie in een KAM rol. Om te zorgen dat de medewerker zo goed mogelijk van start gaat wordt gezamenlijk met de organisatie een inwerktraject vastgesteld. Eén van onze senior consultants zal gedurende de eerste 3 maanden contact houden met de kandidaat. Zij zullen samen in 4 online sessies  sparren over vakinhoudelijke uitdagingen. 

6. Nazorg

Een KAM medewerker werkt vaak solistisch of in een klein team. Wellicht wil jij als organisatie een junior KAM medewerker aannemen die nog niet alle kennis en ervaring heeft. Of je zoekt een meer ervaren KAM professional die nog niet bekend is met alle normen in de organisatie. Daarom vinden wij het van belang om iedere geplaatste medewerker ook de nodige nazorg te geven. Afhankelijk van de behoefte bij de betreffende persoon zal deze een jaar toegang krijgen  tot onze KAM Community om te kunnen blijven sparren met vakgenoten. Tegen een gereduceerd tarief is daarin ook de combinatie van beiden mogelijk. Waar gewenst is het ook mogelijk om de nieuwe KAM medewerker intensiever te blijven coachen en ondersteunen. Onze eigen KAM Consultants blijven dan nauw betrokken bij de organisatie en zorgen ervoor dat de medewerker zich continu blijft ontwikkelen. 

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)