Coaching traject

Het opzetten of updaten van een managementsysteem is voor een organisatie vaak een hele klus. Je start immers met een systeem dat (beter) gaat beschrijven hoe de organisatie te werk gaat en het moet daarbij ook nog voldoen aan een bepaalde ISO norm. In dit eerste onderdeel zou je niet meteen problemen moeten voorzien: je weet immers zelf het beste hoe je organisatie werkt en gaat dan ook graag zelf aan de slag om dit op papier te zetten.

Echter is het interpreteren van de norm een ander verhaal. Want hoe zit het nu met die verschillende eisen? En wat wordt er verwacht als het gaat om documentatie? Om vragen zoals deze te beantwoorden wens je al snel de hulp van een consultant in te schakelen.

Wanneer je als organisatie zelf een actieve rol wilt spelen in het opzetten en implementeren van een ISO managementsysteem, heb je veel aan een consultant die een adviserende of coachende rol aanneemt. Bij dit soort begeleiding word je bij de hand genomen tijdens het interpreteren van de norm en krijg je adviezen hoe je deze op een praktische en efficiënte manier kunt implementeren en beschrijven. Vervolgens is het de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met het beschrijven van het handboek, de processen en eventuele instructies. Dit betekent wel dat de organisatie hier tijd voor beschikbaar heeft. Geen probleem? Dan is het voor je bedrijf een goed idee gebruik te maken van een coach die hierbij kan begeleiden.

Verwacht je dat er te weinig tijd of kennis is om aan de slag te kunnen met het beschrijven van het handboek en de bijbehorende processen? Dan is het wellicht interessant om intensieve begeleiding te overwegen. In deze vorm van begeleiding spelen wij een grotere rol en nemen wij ook het inventariseren en uitwerken van de processen en het schrijven van het handboek uit handen. Wil je meer weten over intensieve begeleiding? Lees dan hier verder.

Misschien ook interessant?

Quickscan: Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan.
Intensieve begeleiding: Ontzorging van begin tot eind.
Onderhoudstrajecten: Continue verbetering van je systeem.