Coaching bij het opzetten van je managementsysteem

Hulp bij het opzetten van je managementsysteem, om daarna zelf je documentatie uit te werken

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel je de benodigde documentatie?

Ga aan de slag met onze coaching en adviezen en ontdek hoe je iedere ISO norm praktisch en efficiënt kunt implementeren.

Hoe ziet een coachingtraject voor jouw certificering eruit?

KAM Consultant - Begeleiding bij jouw certificaties

1. Kennismaken

We komen graag vrijblijvend langs om onszelf voor te stellen en een eerste blik te werpen op jullie organisatie. Tijdens dit gesprek kijken we naar wat jullie al uitvoeren conform de norm en waar nog aan gewerkt moet worden. Op deze manier krijg je altijd een offerte op maat!

KAM Consultant - Begeleiding bij jouw certificaties

2. Begeleiding & Advies

Tijdens de kick-off gaan we direct van start met het implementeren van de norm en geven we je alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te kunnen. We kijken natuurlijk mee over je schouder en hebben op regelmatige basis coachingsessies om te kijken waar we kunnen ondersteunen.

KAM Consultant - Begeleiding bij jouw certificaties

3. Jij ontvangt alle kennis

Tijdens de coachingsessies lopen we stap voor stap alle hoofdstukken van de norm door en krijg je alle formats die je nodig hebt. Zo hoef je niet meer na te denken over de toepassing van de norm maar alleen over de invulling binnen jouw organisatie.

KAM Consultant - Begeleiding bij jouw certificaties

4. Jij gaat aan de slag

Met alle kennis die je hebt vergaard ga je zelf aan de slag. Je gaat in gesprek met collega's in verschillende functies en wint de informatie in die nodig is om het systeem vorm te geven. Vervolgens bespreken we deze input in de coachingsessies en geven we feedback op de geschreven documentatie.

KAM Consultant - Begeleiding bij jouw certificaties

5. Resultaat toetsen

Als alle documentatie opgezet is en het systeem is geïmplementeerd toetsen wij het gehele managementsysteem aan de hand van de normeisen. Zo zorgen we ervoor dat jullie helemaal klaar zijn voor de externe audit.

Zelf een managementsysteem opzetten

Het opzetten of updaten van een managementsysteem is voor de meeste organisaties een grote uitdaging. Je moet een systeem hanteren waarmee je beschrijft hoe de organisatie nu te werk gaat en dient je te houden aan de ISO norm.

Zie deze start niet als een probleem, want je weet zelf immers hoe je organisatie werkt, of hebt in ieder geval toegang tot alle informatie die hiermee te maken heeft. Het op papier zetten hiervan is een overzichtelijke opdracht.

De norm interpreteren en inzetten

Jij weet alles over je organisatie of kunt dit opzoeken en navragen, alleen hoe zit het met de ISO norm? Het interpreteren van deze norm is een ander verhaal. Hoe zit het met die verschillende eisen? Wat wordt er verwacht van de documentatie? Een consultant biedt je uitkomst bij deze vragen.

Je speelt als organisatie een actieve rol in het opzetten en implementeren van jullie ISO managementsysteem. Ga je hierbij met een consultant aan de slag, dan ondersteunt deze bij het interpreteren van de norm en ontvang je adviezen over het praktisch en efficiënt implementeren en beschrijven van de processen.

Je verwerkt de processen en eventuele instructies in de documentatie.

Coaching of intensieve begeleiding?

Verwacht je dat er te weinig tijd of kennis is om aan de slag te kunnen met het beschrijven van de documentatie en de bijbehorende processen? Overweeg dan intensieve begeleiding.

In deze vorm van begeleiding spelen wij een grotere rol en nemen wij ook het inventariseren en uitwerken van de processen én het schrijven van de documentatie uit handen. Wil je meer weten over intensieve begeleiding? Lees dan hier verder.

Coaching-bij-implementeren-ISO-managementsysteem

Interessant voor jouw bedrijf?

quickscan-wit

Quickscan

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan

intensieve-begeleiding

Intensieve begeleiding

Ontzorging van begin tot eind

Kam-onderhoud-icoon-wit

Onderhoudstrajecten

Continue verbetering van je systeem

Implementeer je ISO managementsysteem direct goed

Meer weten over onze coaching trajecten? Neem contact op via onderstaand formulier en wij komen spoedig bij je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Coaching-traject-ISO-normen-KAM-Consultants