De digitale toolboxkit

Veilig werken

De Veiligheidsladder, VCA en ISO 45001. Zomaar drie certificeringen maar wel met één gezamenlijk doel: een veilige werkomgeving.

De één wat rechtlijniger dan de ander maar ze hebben allemaal een gemene deler: iedereen weer veilig thuis. Er zijn verschillende raakvlakken, zo ook op het gebied van instructie. Medewerkers moeten bijvoorbeeld regelmatig geïnstrueerd worden over de veiligheids- en gezondheidsregels en te nemen maatregelen op dit gebied.

In de VCA en vooral ook in de volksmond wordt dit vaak bestempeld als 'toolboxmeetings’. Waar veel bedrijven zich vaak niet bewust van zijn, is dat dit niet zomaar bedacht is. Deze normeisen zijn namelijk in veel gevallen gebaseerd op de Arbowet. In dit geval gaat het om Arbowet artikel 8: voorlichting en onderricht.

Dus ook voor niet gecertificeerde bedrijven biedt deze tool een perfecte oplossing om ‘gewoon’ te voldoen aan de wettelijke verplichting van ieder bedrijf.

HSE-Tools

De Safety App is ook verkrijgbaar op HSE-tools website. HSE Tools is de safety tak van KAM Consultants, specialist in certificatiebegeleiding en -training op het gebied van Kwaliteit-, Arbo- en Milieumanagement.

Wat is de digitale toolboxkit?

Met de digitale toolbox bieden wij bedrijven een middel om toolboxen aan te bieden aan het personeel in een online leeromgeving. Te volgen vanaf waar je maar wilt, hoe je maar wilt. Ideaal in situaties waarin medewerkers verspreid over het hele land, of zelfs verder, aan het werk zijn en waarbij het niet mogelijk is om een bijeenkomst te organiseren. Het enige dat een medewerker nodig heeft, is een email adres.

In de digitale toolboxcatalogus zijn tientallen verschillende toolboxen te vinden gericht op veiligheid, gezondheid en milieu. Dus allemaal te volgen vanaf desktop, laptop, tablet of smartphone.

Hoe werkt de digitale toolboxkit?

De digitale toolbox is een eenvoudige omgeving om alle medewerkers iedere maand te voorzien van de gebruikelijke VGM-voorlichting. Medewerker van bedrijven die gebruik maken van de digitale toolbox ontvangen allemaal een persoonlijk account in onze gecreëerde leeromgeving. Iedere maand ontvangen medewerkers een e-mail met uitnodiging voor de toolbox. Het onderwerp? Dat bepaalt het bedrijf/ de klant zelf. In de online catalogus staan tal van onderwerpen klaar. In de catalogus kies je zelf een relevant onderwerp voor jouw organisatie en medewerkers ontvangen vervolgens een uitnodiging voor deze specifieke toolbox.

Om zeker te weten dat medewerkers de digitale toolbox ook daadwerkelijk volgen, wordt iedere toolbox afgesloten met een aantal vragen en een minimaal slagingspercentage. Haalt een medewerker het aantal minimaal te behalen goed beantwoorde vragen niet? Dan wordt de toolbox opnieuw gestart.

Hoe kun je als bedrijf controle houden op de gevolgde toolboxen?

Dat is heel eenvoudig, je hoeft hier als organisatie niets voor te doen. Iedere maand ontvangt de coördinator een rapportage in de e-mail. Hierin is direct inzichtelijk wie de toolbox wel en niet hebben gevolgd én wie deze met succes hebben afgesloten. Op die manier is direct aantoonbaar aan bijvoorbeeld de auditor dat toolboxen worden gevolgd. De afsluitende toets zorgt ook direct voor aantoonbaarheid dat medewerkers de toolbox ook écht hebben gevolgd.

Je investering

Prijzen variëren van €2,50,- tot €6,00,- per gebruiker afhankelijk van het aantal gebruikers. Voorwaarden voor het abonnement:

  • Prijzen zijn per maand.
  • Doorlooptijd van het abonnement is één jaar. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk.
  • Wijzigingen in het aantal gebruikers kan worden doorgegeven per mail.

Meer informatie over de digitale toolboxkit?

Vul je gegevens in en onze adviseur neemt contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.