De digitale toolboxkit

De Veiligheidsladder, VCA en ISO 45001. Zomaar een drietal certificeringen met allen één gezamenlijk doel: een veilige werkomgeving.

De een wat rechtlijniger dan de ander maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: iedereen weer veilig thuis.

Er zijn verschillende raakvlakken op onderwerpen, zo ook op het gebied van instructie. Medewerkers moeten bijvoorbeeld regelmatig geïnstrueerd worden over de veiligheids- en gezondheidsregels en te nemen maatregelen op dit gebied.

In de VCA en vooral ook in de volksmond wordt dit vaak bestempeld als ’toolboxmeetings’. Waar veel bedrijven zich vaak niet bewust van zijn, is dat dit niet zomaar bedacht is. Deze normeisen zijn namelijk in veel gevallen gebaseerd op de Arbowet. In dit geval gaat het om Arbowet artikel 8: Voorlichting en onderricht.

Ook voor niet gecertificeerde bedrijven biedt deze tool een perfecte oplossing om ‘gewoon’ te voldoen aan de wettelijke verplichting van ieder bedrijf. Schrijf je direct in

Wat is de digitale toolboxkit?

Met de digitale toolboxkit bieden wij bedrijven een hulpmiddel aan, om toolboxen te bieden aan het personeel in een online leeromgeving. Te volgen vanaf waar je maar wilt en hoe je maar wilt. Ideaal in situaties waarin medewerkers verspreid over het hele land, of zelfs verder, aan het werk zijn en waarbij het niet mogelijk is om een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren. Het enige dat de medewerker nodig heeft, is een email adres.

In de digitale toolboxcatalogus zijn tientallen verschillende toolboxen te vinden, die gericht zijn op veiligheid, gezondheid en milieu. Allemaal te volgen vanaf desktop, laptop, tablet of smartphone van de medewerker.

Hoe werkt de digitale toolboxkit?

De digitale toolboxkit heeft een gebruikersvriendelijke, eenvoudige omgeving om alle medewerkers maandelijks te voorzien van de gebruikelijke VGM voorlichting. Medewerker van bedrijven die gebruik maken van de digitale toolboxkit ontvangen allemaal een persoonlijk account in onze gecreëerde leeromgeving. Iedere maand ontvangen medewerkers een e-mail met uitnodiging voor de toolbox. Het onderwerp bepaalt het bedrijf/ de klant zelf. In de online catalogus staan tal van onderwerpen klaar. In de catalogus kies je zelf een relevant onderwerp voor jouw organisatie. Medewerkers ontvangen vervolgens een uitnodiging voor deze specifieke toolbox.

Om er zeker van te zijn dat medewerkers de digitale toolbox ook daadwerkelijk volgen, wordt iedere toolbox afgesloten met een aantal vragen en een minimaal slagingspercentage. Haalt een medewerker het aantal minimaal te behalen goed beantwoorde vragen niet? Dan wordt de toolbox opnieuw gestart.

Hoe kun je als bedrijf controle houden op de gevolgde toolboxen?

Dat is heel eenvoudig. Je hoeft hier als organisatie niets voor te doen. Iedere maand ontvangt de coördinator een rapportage per e-mail. Hierin is direct inzichtelijk wie de toolbox wel en niet hebben gevolgd én wie deze met succes hebben afgesloten. Op deze manier is direct aantoonbaar aan, bijvoorbeeld de auditor, dat toolboxen worden gevolgd. De afsluitende toets zorgt ook direct voor aantoonbaarheid dat medewerkers de toolbox ook écht hebben gevolgd.

Je investering

Prijzen variëren van € 2,50 tot € 6,00 per gebruiker. Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers.

Ter introductie van deze manier van kennisdeling, via de digitale toolboxkit, is de eerste maand gratis en krijg je hiermee dus 1 toolbox cadeau bij een abonnement! Geen opstartkosten: je betaalt alleen voor de toolboxen.

Voorwaarden abonnement

  • Prijzen zijn per maand. (excl. BTW)
  • Doorlooptijd van het abonnement is één jaar. Hierna maandelijks opzegbaar.
  • Wijzigingen in het aantal gebruikers ontvangen wij graag per email voor het einde van de maand.

Schrijf je hier in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
KAM-Consultants-E-learning

Efficiënter indelen van je uren

Kostenbesparing

In je eigen tempo kennis opdoen

Makkelijk terugkijken