Digitaal toolboxen beheren

Met de KAM Safety App

Veilig werken

De Veiligheidsladder, VCA en ISO 45001. Zomaar drie certificeringen maar wel met één gezamenlijk doel: een veilige werkomgeving.

De één wat rechtlijniger dan de ander maar ze hebben allemaal een gemene deler: iedereen weer veilig thuis. Er zijn verschillende raakvlakken, zo ook op het gebied van instructie. Medewerkers moeten bijvoorbeeld regelmatig geïnstrueerd worden over de veiligheids- en gezondheidsregels en te nemen maatregelen op dit gebied.

In de VCA en vooral ook in de volksmond wordt dit vaak bestempeld als ’toolboxmeetings’. Waar veel bedrijven zich vaak niet bewust van zijn, is dat dit niet zomaar bedacht is. Deze normeisen zijn namelijk in veel gevallen gebaseerd op de Arbowet. In dit geval gaat het om Arbowet artikel 8: voorlichting en onderricht.

Dus ook voor niet gecertificeerde bedrijven biedt deze tool een perfecte oplossing om ‘gewoon’ te voldoen aan de wettelijke verplichting van ieder bedrijf.

De KAM Safety App

Met de KAM Safety App bieden wij digitale toolboxen aan in een online leeromgeving en instrueer jij medewerkers op een simpele en snelle manier over alle veiligheids- en gezondheidsregels. Niet alleen bieden wij een digitale toolboxkit aan in de app, maar je regelt  ook nog eens alles met betrekking tot veiligheid op een eenvoudige en efficiënte manier op één centrale plek. Dit verlicht niet alleen de administratieve last maar zorgt ook voor een verhoogd veiligheidsbewustzijn!

Toolboxen beheren met de Safety App

Maak je gebruik van de toolbox module van de Safety App (alleen beschikbaar bij het Ultimate Pro pakket)? Dan ontvangen je medewerkers allemaal een persoonlijk account in onze gecreëerde leeromgeving. Met deze handige module voldoe je aan de toolbox eisen van VCA en heb je alles geregeld rondom toolboxen in 5 stappen:

Stap 1: Upload iedere maand de toolbox in de Safety App;
Stap 2: Voeg controlevragen toe aan de toolbox, zodat je zeker weten dat je collega’s de toolbox hebben doorlopen;
Stap 3: Voeg gemakkelijk groepen of personen toe aan de toolbox, zodat de juiste collega’s de juiste toolbox ontvangen;
Stap 4: Je collega doorloopt de toolbox en beantwoordt de vragen;
Stap 5: Jij maakt gemakkelijk een uitdraai en ziet precies wie de toolbox heeft doorlopen en de controle vragen heeft afgerond.  

Alles geregeld rondom toolboxen

Met het content abonnement en de Ultimate Pro versie heb je alles rondom toolboxen geregeld. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees verder op onze Safety App pagina.

Content abonnement

Is het maandelijks bedenken van onderwerpen en opstellen van toolboxen een hele opgave? De oplossing: het content abonnement. Je neemt bij dit abonnement de toolboxen (10 per jaar) apart af, als content. Je kiest uit onze uitgebreide catalogus een voor jouw organisatie geschikt onderwerp. Deze download je en je stelt de toolbox via de KAM Safety App of jou kanaal beschikbaar aan je collega’s.

Persoonlijk advies?

Informatie ontvangen over de Safety App en toolboxen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.