Opleiding Kwaliteitscoördinator

De 6-daagse opleiding tot Kwaliteitscoördinator geeft je alle kennis en vaardigheden die jij nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na de opleiding ben jij breed inzetbaar in de arbeidsmarkt, want kwaliteit is tenslotte binnen elke afdeling en branche van groot belang.

Inhoud opleiding Kwaliteitscoördinator

Wil jij als Kwaliteitscoördinator aan de slag binnen jouw organisatie, of wil je juist omscholen tot Kwaliteitscoördinator en breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? In beide gevallen is deze opleiding geschikt.

Kwaliteit is een belangrijk onderdeel binnen elk bedrijf: zonder kwaliteit is een klant of opdrachtgever niet tevreden. Om die reden heeft kwaliteit een belangrijke rol en is continue ontwikkeling van de kwaliteit een steeds belangrijker aandachtspunt. Binnen de norm voor kwaliteitsmanagementsystemen speelt dit dan ook een prominente rol. In de opleiding krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 9001, leer jij welke kwaliteitstechnieken je kunt gebruiken en hoe je kwaliteitsmanagementsystemen implementeert, onderhoud en toetst.

Evaluatieopdachten
Omdat de training Kwaliteitscoördinator relatief lang duurt (6 lesdagen verspreid over een periode van 2 maanden), krijg je na afloop van iedere module een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.

In deze opleiding krijg je zowel de theoretische als praktische tools in handen. Wij leren jou in drie modules alle kneepjes van het vak:

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

Module 1 begint met een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit waarbij het implementeren van een ISO norm een veelgebruikte actie is. Hierbij komt veel kijken, het is van belang om je kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Jij als coördinator bent verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar je rol gaat verder dan dat. Een integratie van het systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft je rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Dag 3: ISO 9001 normkennis
Dag 4: Kwaliteitstechnieken

ISO 9001:2015 is de meest gebruikte en erkende norm voor het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. In dit onderdeel van de opleiding maak je op een praktische manier kennis met de ISO 9001 norm volgens de welbekende PDCA-cyclus; plan, do, check, act. Hiermee krijg je inzicht in de context van het bedrijf en de risico’s binnen de organisatie. Ook het in kaart brengen van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden (TBV) komt aan bod. Een belangrijk onderdeel binnen de norm zijn de primaire en secundaire processen: de trainer zal je haarfijn uitleggen hoe deze processen inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Overige onderwerpen waar je mee aan de slag gaat;

 • het bepalen van stakeholders;
 • kritisch beoordelen van leveranciers;
 • opstellen van doelstellingen (SMART); 
 • het bepalen van corrigerende maatregelen.

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

Om de functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als KAM coördinator moet je naast de juiste kennis ook de vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Na afloop van de training

 • Beheers je de basisprincipes in de rol als Kwaliteitscoördinator
 • Heb je kennis van de norm ISO 9001
 • Ben je bekend met hoe een managementsysteem is opgebouwd
 • Weet je hoe een auditor naar een systeem kijkt
 • Heb je de juiste tools in handen om de theorie in de praktijk te brengen.
 • Heb je de vaardigheden om een (interne) audits uit te voeren.
 • Lukt het jou om een systeem in een bedrijf continu te laten verbeteren.

Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als Kwaliteitscoördinator starten. Jij ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.

Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Trainingadviseurs

Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past. Wil jij graag in gesprek? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Deze opleiding duurt 7 dagen. Dit vraagt om commitment en voldoende motivatie van onze cursisten. Om zeker te weten dat de opleiding passend is voor jou voeren wij een intakegesprek. Wanneer dit het geval is ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de opleiding. Hierdoor kun jij doelgericht starten.

KAM Community

De KAM Community is het platform waar wij veel extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij tijdens en na de opleiding gelijk een netwerk hebt!

Wat krijgen Community leden?

Bij het volgen van de opleiding krijg je tijdelijk toegang tot het Training Expert pakket van de KAM Community: ondersteuning via de helpdesk, exclusieve content via een nieuwsbrief, korting op online masterclasses en gratis toegang tot Webinars. Met dit platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega’s.

KAM-Consultants-E-learning

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de training zijn €2895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda).

Startdatum24-5-202223-8-202218-10-2022
OnlineBredaOnline
Module 1: Basis
Dag 1: Introductie in managementsystemen24-5-202223-8-202218-10-2022
Dag 2: De rol van de KAM-Coördinator25-5-202224-8-202219-10-2022
Module 2: Kwaliteit
Dag 3: ISO 9001 normkennis31-5-20226-9-20221-11-2022
Dag 4: Kwaliteitstechnieken1-6-20227-9-20222-11-2022
Module 5: Auditing
Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen21-6-202218-10-202213-12-2022
Dag 6: Interne audits22-6-202219-10-202214-12-2022

Schrijf je in voor de opleiding Kwaliteitscoördinator

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.