ISO normen en andere certificeringen

Uitleg & voordelen

Heb je je ooit afgevraagd wat “ISO” nou eigenlijk betekent? Geen zorgen, we leggen het graag voor je uit – en geloof ons, het is echt niet zo ingewikkeld als het soms klinkt. ISO staat voor International Organization for Standardization, maar laten we het niet te moeilijk maken. Een ISO norm is simpelweg een set aan internationale erkende regels en richtlijnen die bedrijven helpen om hun processen te stroomlijnen en te verbeteren. 

Maar wat heb je er precies aan? Een aantal voordelen van een managementsysteem aan de hand van een ISO norm zijn: verbeterde efficiëntie, verhoogde klanttevredenheid, risicobeheer, continue verbetering en kansen tot nieuwe markten. 

Bij KAM Consultants ben je gegarandeerd gecertificeerd tegen een vaste prijs. Meer weten? 

Een aantal ISO normen op een rijtje

Met een overvloed aan ISO normen, kunnen we ons voorstellen dat het een beetje overweldigend kan zijn om te bepalen welke voor jouw organisatie van belang zijn. Laten we hieronder, een aantal bekende ISO normen verder toelichten:

  • ISO 9001: dit is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. ISO 9001 helpt organisaties om producten en diensten te leveren van hoge kwaliteit, wat een positief effect heeft op de klanttevredenheid.  
  • ISO 27001: dit is de internationale norm voor informatiebeveiliging. ISO 27001 biedt een raamwerk voor het identificeren, beoordelen en het beheren van informatiebeveiligingsrisico’s. Hierdoor kunnen organisaties hun informatie beschermen tegen dreigingen van buitenaf. 
  • ISO 14001: dit is de internationale norm voor milieubeheer. Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid en milieubescherming wordt ISO 14001 steeds relevanter. De norm helpt organisaties om milieurisico’s te identificeren en de milieu impact te verminderen. 
  • ISO 45001: Deze norm gaat over veiligheid op de werkplek. ISO 45001 streeft naar het creëren van veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers door het identificeren van gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Niet alleen wordt met deze norm de veiligheid van werknemers gewaarborgd, maar je verhoogt ook de productiviteit van werknemers. 

Wil je meer weten over de ISO normen? Klink dan onderstaand op de norm waar je meer over te weten wilt komen. 

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Onze dienstverlening

De mate van begeleiding bij het opzetten van een ISO systeem kan verschillend zijn, het is maar net waar je als organisatie behoefte aan hebt. Wil je ondersteuning bij het zelf implementeren? Geef je liever het hele traject uit handen? Of ga je helemaal zelfstandig met het systeem aan de slag? Wat jouw behoefte ook is: je kunt bij ons terecht.  Met onze persoonlijke en pragmatische aanpak voorzien we ieder bedrijf van waardevol advies en een passend managementsysteem.

Veelgestelde vragen ISO normen

Wat zijn ISO normen?

ISO normen, ook wel ISO standaarden, zijn internationaal erkende normen. Wanneer je voldoet aan de eisen van een ISO norm, kun je een ISO certificaat behalen. Hiermee toon je aan dat jouw organisatie en/of de producten en diensten die je levert voldoen aan gestelde normeisen. Dit kan je vele voordelen opleveren. 

Waar staat ISO voor?

De afkorting ISO staat voor International Organization for Standardization.

Wat zijn de belangrijkste ISO normen?

Of een ISO norm belangrijk is hangt volledig af van jouw organisatie, de producten en/of diensten die je levert, in welke markt je werkzaam bent en of je mee wilt doen aan aanbestedingen. De bekendste normen zijn: ISO 9001, ISO 27001, HKZ, ISO 45001 en ISO 14001.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.