Interne audits uitvoeren

De rol van een interne auditor in jouw bedrijf

Ben je ISO gecertificeerd? Dan ben je verplicht een intern audit programma te ontwikkelen. Een interne auditor stelt dit programma op en voert deze ook uit. Dit hoeft niet perse door een medewerker van je organisatie uitgevoerd te worden. Je kunt een auditor ook inhuren, bijvoorbeeld via KAM Consultants.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat doet een interne auditor?

Interne audits voer je uit binnen je organisatie. Tijdens de toetsing van processen wordt de werking van je managementsysteem beoordeeld en kijkt de interne auditor ook verder naar potentie voor verbetering van het proces. Op de volgende punten wordt geaudit:

  • Voldoen we aan de eigen eisen van de organisatie voor het managementsysteem?
  • Voldoen we aan de eisen van de norm?
  • Word er gewerkt volgens afspraken en protocollen?
  • Houden we ons aan wet- en regelgeving?
  • Wat gaat er goed?
  • Wat kan er beter?
  • Waar en hoe in het proces kunnen we verbeterslagen maken op het gebied van efficiëntie en effectiviteit?

Een interne audit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dit kan aan de hand van interviews, project of site bezoeken, documentatiebeoordeling of een combinatie hiervan.

De bekendste normen waar wij mee kunnen helpen

ISO 9001 certificering | KAM Consultants

ISO 9001 certificering

ISO 9001 is veruit de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen...

Lees meer
ISO 45001 certificering behalen bij KAM Consultants

ISO 45001

ISO 45001 is de internationale norm op het gebied van Arbo Management. Ben je in het bezit van dit certificaat,...

Lees meer
27001-2022 ISO

ISO 27001 certificering

ISO 27001 is de internationale norm over informatiebeveiliging, ook wel Cyber Security genoemd. De norm richt zich op het opzetten...

Lees meer

Onafhankelijkheid van de interne auditor

Een interne auditor moet op een objectieve manier de audit uitvoeren. Vereist hiervoor is dat de interne auditor onafhankelijk is: de auditor mag geen processen auditen waar hij zelf bij betrokken is of verantwoordelijkheid over heeft. Daarnaast moet de auditor kennis hebben van de norm die geaudit wordt en moet hij audittechnieken beheersen. Na afloop van de audit stelt de auditor een auditrapport op en worden de bevindingen gedeeld met het management.

De voordelen van een interim auditor

Het opstellen van het intern auditprogramma én het uitvoeren van interne audits mag je uitbesteden. De verplichte onafhankelijkheid en objectiviteit is hiermee direct gedekt, de interim auditor is namelijk niet betrokken bij het managementsysteem en de processen. Daarnaast weet je bij een ervaren en deskundige auditor zeker dat interne audits van hoge kwaliteit zijn waardoor je bij externe audits niet voor verrassingen komt te staan.

Al onze auditoren hebben de verplichte opleiding conform ISO 19011 succesvol afgerond. KAM Consultants verzekert je van een goed intern auditprogramma, uitgevoerde audits van hoog niveau met een bruikbaar resultaat en volledig uitgewerkte en duidelijke verslagen. Ook worden de resultaten uitgebreid besproken om zo tot verbeteringen te komen.

Wil je toch liever iemand intern opleiden tot interne auditor? Ook dat kan bij ons, bekijk onze training tot interne auditor hier.

de-voordelen-van-een-interim-auditor

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Alles nog eens rustig doorlezen?

Download de interne audit flyer​ via onderstaande button en ontdek hoe wij je kunnen helpen met het onderhouden van je managementsysteem, of lees over onze andere manieren van ondersteuning.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)

Download de brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.