ISO 17025 certificering

In de wereld waar precisie, betrouwbaarheid en integriteit de hoekstenen vormen van elk test- en kalibratielaboratorium, staat ISO 17025 als de onbetwiste norm voor het waarborgen van deze waarden.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat is ISO 17025?

ISO 17025 definieert de wereldwijde eisen voor de competentie van test- en kalibratielaboratoria. De norm werd gelanceerd in 1999 en heeft zich door de jaren heen aangepast aan de nieuwste technologische ontwikkelingen.

De norm helpt bij het naleven van verschillende regelgeving wereldwijd en is daardoor van toegevoegde waarde voor de wetenschappelijke gemeenschap en productontwikkeling teams. Het onderstreept de kwaliteit en betrouwbaarheid van laboratoriumtestresultaten, faciliteert internationale samenwerking en bevordert de brede acceptatie van resultaten over de grenzen heen.

Kernaspecten van ISO 17025 certificering

De norm draait om drie fundamentele pijlers:

  • Technische competenties: Laboratoria moeten hun expertise en nauwkeurigheid in specifieke testgebieden bewijzen.
  • Onpartijdigheid: Het waarborgen van objectiviteit in testresultaten, vrij van externe invloeden of belangenconflicten.
  • Kwaliteitsbeheer: Een solide kwaliteitsmanagementsysteem moet geïmplementeerd en onderhouden worden om consistente resultaten te garanderen.

Begeleiding van KAM Consultants

Bij KAM Consultants begrijpen we hoe belangrijk de ISO 17025 certificering voor jouw bedrijf is. Daarom bieden we begeleiding en ondersteuning gedurende het hele certificeringsproces, met de nadruk op voortdurende verbetering.

Wij helpen bij het behalen van jouw ISO 9001 certificering

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Vereisten voor certificering

Voor een ISO 17025 certificering moeten laboratoria aan verschillende criteria voldoen, namelijk:

  • Gekwalificeerd personeel met de juiste ervaring en training
  • Correct onderhouden en gekalibreerde apparatuur
  • Gedocumenteerde methoden en procedures voor tests
  • Een robuust systeem voor kwaliteitsborging via interne audits en externe vergelijkingen
ISO-17025-certificering

Voordelen en uitdagingen

De voordelen van ISO 17025 certificering zijn aanzienlijk. Zo vergroot de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid in de wereldwijde markt van je organisatie. Daarnaast draagt de ISO 17025 bij aan een makkelijkere samenwerking en acceptatie van resultaten over landsgrenzen heen.

Echter, de weg naar certificering kan uitdagend zijn. Naast het uitzetten van het proces vraagt het investeringen in tijd, geld en de volledige betrokkenheid van zowel directie als personeel. Daarom is zorgvuldige planning en uitvoering van groot belang.

Voor wie is deze ISO relevant?

Deze norm is relevant voor:

  • Laboratoria: Inclusief test-, kalibratie- en medische laboratoria
  • Diverse industrieën: Van farmaceutica en voedselveiligheid tot milieu en elektronica

Wil jij een ISO 17025 offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten gaan direct voor je aan de slag!

Kosten ISO 17025

De kosten van ISO 17025 certificering variëren, afhankelijk van de grootte en de behoeften van jouw organisatie. Bij KAM Consultants gaan we voor transparante prijzen en een efficiënte implementatie.

Waarom kiezen voor KAM Consultants?​

Met onze expertise in ISO-certificering en ervaring in verschillende sectoren zijn we de ideale partner voor jouw certificeringsproces. Wij geloven in een persoonlijke aanpak, afgestemd op de behoeften en capaciteiten van jouw organisatie. Succes gegarandeerd.

Onze aanpak

We zijn experts in de opzet van ISO-normen. Ook al is ISO 17025 nieuw voor jullie, wij zorgen voor een soepele overgang. We begeleiden je door het hele proces, van de eerste beoordeling en planning tot de daadwerkelijke implementatie. Ons doel is om een sterk en gebruiksvriendelijk managementsysteem op te zetten dat past bij jullie specifieke doelen en jullie bestaande organisatie.

Neem vandaag nog contact op!

ISO 17025 is een bewijs van kwaliteit, betrouwbaarheid en voldoen aan de internationale normen. Bij KAM Consultants begrijpen we de complexiteit én het belang van deze norm. Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt advies.

Bij KAM Consultants gaat het niet alleen om certificering: het gaat om het bouwen van een toekomstbestendige, kwaliteitsgerichte cultuur binnen je organisatie. Laten we samenwerken om die toekomst vorm te geven.

Klantcases

Veelgestelde vragen ISO 17025

Wat is ISO 17025?

ISO 17025 is een internationale norm die de kwaliteit en betrouwbaarheid waarborgt van organisaties die testen en kalibraties uitvoeren. Het legt eisen vast voor hun competentie, onpartijdigheid en consistente operationele procedures.

Waarom is ISO 17025 belangrijk?

Deze norm garandeert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van test- en kalibratieresultaten. Dit is belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek, productontwikkeling en naleving van regelgeving. Het vergemakkelijkt ook internationale samenwerking tussen laboratoria en industrieën.

Voor welke organisaties is ISO 17025 bedoeld?

ISO 17025 is relevant voor alle laboratoria en industrieën die test- en kalibratieactiviteiten uitvoeren. Dit geldt voor  testlaboratoria, kalibratielaboratoria en medische laboratoria in verschillende industrieën zoals farmaceutica, voedselverwerking, milieu en elektronica.

Wat zijn de voordelen van het behalen van ISO 17025 certificering?

Met de ISO 17025 toon je jullie geloofwaardigheid, technische competentie en betrouwbaarheid als organisatie aan. Dit helpt de samenwerking en handel met andere partijen: nationaal en internationaal.

Wat zijn de nadelen van ISO 17025 certificering?

De implementatie kan tijdrovend en kostbaar zijn en vereist volledige betrokkenheid van het management en personeel. Bovendien moet het systeem onderhouden worden om de certificering te behouden.

Welke stappen moet mijn laboratorium nemen om ISO 17025 gecertificeerd te worden?

Een implementatietraject begint met het inventariseren van huidige processen en procedures. Daarna volgt het identificeren van gebieden die verbetering behoeven, het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem dat aan de norm voldoet gevolgd door interne audits. Uiteindelijk, om gecertificeerd te worden krijg je een externe audit, door een externe certificerende instantie.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)