ISO certificering zorgsector

Normen en certificeringen voor de zorgsector

Als zorgorganisatie kom je er niet aan onderuit. De zorg die je levert moet voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. ISO normen helpen jou hierbij. Ze vormen een solide basis voor jouw kwaliteitsmanagement en patiëntenzorg. Met een ISO certificering in de zorgsector voldoe je niet alleen aan (inter)nationale normen en eisen, maar zet je ook een standaard neer voor uitstekende zorg in de sector.

Wil jij voldoen aan een ISO certificering, maar ben je benieuwd naar de kosten of weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Normen voor de zorgsector

De normen in de ISO wereld kunnen soms overweldigend zijn. Er is een scala aan normen, maar welke norm is nu interessant voor jouw zorgorganisatie? Hieronder vind je een lijstje met de meest belangrijke certificeringen in de zorgsector.

  • ISO 9001. Dit is de meest bekend kwaliteitsnorm. De ISO 9001 is wereldwijd erkend en richt zich op het opzetten en onderhouden van een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem. ISO 9001 is niet branche specifiek en op vrijwel iedere organisatie toepasbaar. Toch zien we dat veel organisaties in de zorgsector ISO 9001 als basis hebben.
  • HKZ. HKZ is wél branche specifiek en gaat zelfs verder dan dat. HKZ is een groep van verschillende normen die zich richten op de kwaliteit in de zorgbranche. De norm is gerealiseerd omdat de zorg een erg brede sector is met veel verschillende beroepsgroepen. Om de zorg kwalitatief en effectief te waarborgen voor deze verschillende beroepsgroepen zijn er meerdere kwaliteitsnormen uitgebracht die vallen onder de HKZ. Voorbeelden hiervan zijn: HKZ Zorg & Welzijn, HKZ kleine organisaties en HKZ kinderopvang. 
  • ISO 13485. Ben je leverancier van medische hulpmiddelen? Dan is ISO 13485 een must. Hiermee garandeer je aan jouw (potentiële) klanten volledige veiligheid en kwaliteit (volgens internationale eisen) voor de medische hulpmiddelen die je levert. De opbouw van ISO 13485 lijkt in grote lijnen op de ISO 9001. Het is daarom interessant om ISO 9001 en ISO 13485 tegelijkertijd te implementeren. Dit bespaart je veel tijd en kosten én je bent in een keer in het bezit van twee erkende ISO certificeringen. Ben je al in het bezit van het ISO 9001 certificaat? Dan is de stap naar ISO 13485 slechts een kleine stap. 
  • NEN 7510. Verwerk of beheer je patiëntgegevens? Dan is de NEN 7510 certificering heel interessant. Je wilt immers dat deze verwerking en het beheer van deze (gevoelige) informatie op een veilige en betrouwbare manier gebeurd. Met een NEN 7510 certificering toon je aan dat de gegevens op een veilige manier zijn opgeslagen. Voor veel organisaties is een NEN 7510 zelfs verplicht, bijvoorbeeld als je een elektronisch patiëntendossier gebruikt. 

Weet jij nog niet voor welke certificering je wilt gaan? Wij helpen je op weg.

Wil jij een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten gaan direct voor je aan de slag!

Meer lezen over de bekendste ISO normen?

ISO 9001 certificering | KAM Consultants

ISO 9001 certificering

ISO 9001 is veruit de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen...

Lees meer

NEN 7510 certificering

Verwerk of beheer je als organisatie patiëntgegevens in de zorgbranche, dan is een NEN 7510 certificering de beste manier om...

Lees meer
De voordelen van een HKZ certificering | KAM Consultants

HKZ certificering

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Welke dienst je organisatie binnen de zorg ook aanbiedt, een HKZ-certificaat toont...

Lees meer

Een goed begin is het halve werk

Dat is waar wij voor staan. In de beginfase van onze samenwerking besteden we daarom veel aandacht en tijd om jouw organisatie en jullie vraagstuk te leren kennen. We zijn erg benieuwd wie jullie zijn, wat jullie drijft en op welke manier jullie werken. Maar vooral: wat is jullie vraag en wat is de achterliggende gedachte van die vraag? Om hier veel aandacht aan te besteden kunnen wij een goed, realistisch voorstel neerleggen wat volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ben jij net zo enthousiast als wij? Dan kunnen we van start met de opdracht. Wij geven een 100% succesgarantie, dus jij bent er zeker van dat wij jouw doel gaan realiseren.

KAM Consultants begeleidt zorgorganisaties in het behalen van hun certificering

Hoe wij kunnen helpen​

Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)