BRL SIKB 11000 | Kwaliteitsborging bodemenergiesysteem

Hulp bij certificering

De norm BRL SIKB 11000 is de norm waar de eisen op ontwerp, aanleg en onderhoud van het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem zijn gewaarborgd.

Wil jij je laten begeleiden richting certificatie voor deze norm?

Geen uitgebreide documentatie

Geen onnodig uitgebreide documentatie

icons kam_investeren

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

icons kam_Data

Binnen 2 weken starten met het project

icons kam_kennis en vaardifgheden

Brede kennis over normen en branches

Wat is BRL SIKB 11000?

Als jouw bedrijf het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen (ofwel warmtepomp) ontwerpt, aanlegt en onderhoudt, of hierbij betrokken is, ben je verplicht om te voldoen aan wettelijke eisen. De BRL SIKB 11000 norm heeft deze eisen op ontwerp, aanleg en onderhoud als uitgangspunt. Samen met het protocol 11001 vormt de BRL SIKB 11000 het certificatieschema voor het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen.

BRL SIKB 11000

Wat is het verschil tussen BRL 11000 en SIKB?

BRL staat voor beoordelingsrichtlijnen en beschrijft de manier waarop je als organisatie getoetst wordt tijdens een audit. BRL 11000 heeft specifieke technische eisen waar je aan moet voldoen, en tijdens een externe audit door een certificerende instantie word je hierop ge-audit.

De SIKB is een netwerkorganisatie die deze beoordelingsrichtlijnen opstelt voor bodem, water, archeologie, bodembescherming en datastandaarden.

Implementatie BRL SIKB 11000

Wanneer je beschikt over een BRL SIKB 11000 certificering ben je erkend als organisatie om warmtepompen te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden. Zonder BRL 11000 certificaat is dit niet toegestaan.

Wanneer je als organisatie je BRL SIKB 11000 wil laten certificeren, moet je in het bezit zijn van:

  • en een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem.

Deze eisen zorgen ervoor dat je beschikt over een goed lopend kwaliteitsmanagementsysteem, veilig werken een belangrijk thema binnen je organisatie is en dat je erkend bent om mechanisch boren uit te voeren. Als je beschikt over deze certificaten en dit managementsysteem, kun je je klaarmaken voor het BRL 11000 certificaat.

De eisen waar je aan dient te voldoen staan beschreven in het protocol 11001, hier vind je meer informatie over op de website van SIKB.

Hoe kan KAM Consultants ondersteunen?

KAM Consultants kan volledig ontzorgen tijdens de implementatie van de BRL 11000 binnen jouw organisatie. We helpen met het opstellen van een handboek en procedures die volledig aan de norm voldoen. Aan de hand van de formulieren die we samen opstellen borgt jouw organisatie dat jullie voldoen aan de richtlijnen zoals ze zijn opgenomen in de BRL 11000. Nog geen VCA, BRL 2100 certificaat of kwaliteitsmanagementsysteem in het bezit? Ook hierbij ondersteunen wij graag.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.