BRL SIKB 11000 | Kwaliteitsborging bodemenergiesysteem

Uitleg, eisen en certificering

De norm BRL SIKB 11000 is de norm waar de eisen op ontwerp, aanleg en onderhoud van het ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem zijn gewaarborgd.

Laat je begeleiden door KAM Consultants richting certificatie voor deze norm.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

BRL SIKB 11000 in het kort

Als jouw bedrijf verantwoordelijk is voor het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen, zoals warmtepompen, of hierbij betrokken is, is het noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke eisen. De BRL SIKB 11000 norm dient als het referentiekader voor deze eisen met betrekking tot ontwerp, aanleg en onderhoud. Samen met het protocol 11001 vormt de BRL SIKB 11000 het certificatieschema voor het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen.

BRL SIKB 11000

Wij helpen bij het behalen van jouw BRL 11000 certificaat

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Het verschil tussen BRL 11000 en SIKB

BRL staat voor beoordelingsrichtlijnen en legt uit hoe je als organisatie wordt getoetst tijdens een audit. BRL 11000 stelt specifieke technische eisen waaraan je moet voldoen en tijdens een externe audit door een certificerende instantie wordt je hierop ge-audit.

De SIKB is een netwerkorganisatie die deze beoordelingsrichtlijnen opstelt voor bodem, water, archeologie, bodembescherming en datastandaarden.

Implementatie BRL SIKB 11000

Ben je in het bezit van een BRL SKB 11000 certificering? Dan ben je erkend als organisatie om warmtepompen te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden. Zonder BRL 11000 certificaat is dit niet toegestaan. 

Wanneer je als organisatie je BRL SIKB 11000 wil laten certificeren, moet je in het bezit zijn van:

De eisen zorgen ervoor dat je beschikt over een goed lopend kwaliteitsmanagementsysteem, veilig werken een belangrijk thema binnen je organisatie is en dat je erkend bent om mechanisch boren uit te voeren. Als je beschikt over deze certificaten en dit managementsysteem, kun je je klaarmaken voor het BRL 11000 certificaat. 

De eisen waar je aan dient te voldoen staan beschreven in het protocol 11001, hier vind je meer informatie over op de website van SIKB. 

Hoe KAM Consultants jou kan ondersteunen

KAM Consultants kan volledig ontzorgen tijdens de implementatie van de BRL 11000 binnen jouw organisatie. We helpen met het opstellen van een handboek en procedures die volledig aan de norm voldoen. Aan de hand van de formulieren die we samen opstellen borgt jouw organisatie dat jullie voldoen aan de richtlijnen zoals ze zijn opgenomen in de BRL 11000. Nog geen VCA, BRL 2100 certificaat of kwaliteitsmanagementsysteem in het bezit? Ook hierbij ondersteunen wij graag.

Interessante artikelen (ga de diepte in oid.)

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)