BRL 2100 | Mechanisch boren

Hulp bij BRL 2100 certificering

Is mechanisch boren een dienst die je levert, dan is een BRL 2100 certificaat verplicht. Mechanische boringen mogen niet worden uitgevoerd door bedrijven die dit certificaat niet hebben. Je laat zien accuraat, veilig en volgens de gestelde eisen te werken.

Ben je nog niet in het bezit van een BRL 2100 certificaat? Laat je begeleiden door KAM Consultants en profiteer van een 100% slagingsgarantie. 

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Betekenis BRL 2100 norm

Een BRL 2100 certificaat is voor organisaties die werken met mechanische boren. Ben je in het bezit van een BRL 2100 certificaat? Dan ben je als organisatie erkend om mechanisch te boren. Sinds 1 januari 2011 mogen mechanische boringen alleen uitgevoerd worden door bedrijven die in het bezit zijn van een BRL 2100 certificaat. Het certificaat omvat de beoordelingsrichtlijn van BRL SIKB 2100 Mechanisch Boren en het bijbehorende protocol BRL SIKB 2101.

De norm kan eenvoudig in combinatie met de ISO 9001 en het VCA certificaat worden geïmplementeerd. Wil je de BRL 2100 combineren met een andere norm? Neem dan contact met ons op. 

BRL 2100_Mechanisch boren certificaat_KAM Consultants

Hoe wij kunnen helpen​

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

In 6 stappen naar jouw BRL 2100 certificaat

Stap 1 | Inventarisatie

Allereerst ga je inventariseren wat er al aanwezig is binnen het bedrijf dat voldoet aan de eisen van het certificaat. Zijn jullie nog niet in het bezit van een ISO 9001 en VCA certificaat? Zorg dan dat deze eerst zijn geïmplementeerd.

Als dit in kaart is gebracht kan je eenvoudig een plan maken voor het implementeren. Ga je het zelf doen of schakel je een externe partij in? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies de optie die het beste bij de organisatie past.

Stap 2 | Opzet documentatie

Het plan voor de implementatie is gemaakt en nu is het zaak dat de juiste informatie wordt vergaard. Documenteer alle vereiste punten van het certificaat in een handboek. De vereiste punten moeten aantoonbaar aanwezig zijn binnen de organisatie.

Stap 3 | Implementeren managementsysteem

De eisen van de norm zijn vertaald naar de nodige documenten. Nu volgt de uitvoering. Op basis van de gemaakte werkafspraken gaan de nodige verantwoordelijken aan de slag om de processen uit te voeren volgens de eisen van de norm.

Stap 4 | Interne audit

Een verplicht onderdeel van het BRL 2100 certificaat is het uitvoeren van een interne audit. Tijdens de interne audit behandel je alle normonderdelen die worden geëist en toetst je de conformiteit van het systeem. Zorg dat de objectiviteit gewaarborgd wordt bij een interne audit.

Stap 5 | Directiebeoordeling

De directiebeoordeling is niet alleen een verplicht onderdeel van de BRL 2100 norm, ook wordt er gekeken wat de directie vindt van de effectiviteit van het managementsysteem. Werp een kritische blik op de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortkomen. 

Stap 6 | Externe audit

Er is hard gewerkt en je bent nu klaar voor de externe audit. Een externe auditor van een certificeerde instantie toets jouw organisatie. Aan een externe audit zijn verschillende eisen gesteld waar je aan moet voldoen. Sluit je de externe audit succesvol af? Dan ontvang jij jouw BRL 2100 certificaat.

Dit zijn de eisen van een BRL 2100 audit

De beoordelingsrichtlijn BRL SIKB 2100 Mechanisch Boren wordt gebruikt voor de eisen van de audit. Je moet naast de eisen uit de BRL SIKB 2100 aantoonbaar voldoen aan de eisen van een kwaliteitsmanagementsysteem, zoals de ISO 9001 norm, en aan de eisen van een veiligheidsmanagementsysteem, zoals VCA. Binnen de BRL 2100 ligt de werkwijze ten aanzien van mechanische boringen vast. Tijdens de audit wordt getoetst of er conform deze eisen wordt gewerkt.

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

De grootste voordelen van een BRL 2100 certificaat

Ben je in het bezit van een BRL 2100 certificaat? Dan ben je als organisatie erkend om mechanisch te boren. Zonder certificaat is het niet toegestaan om mechanische boringen uit te voeren. Met een BRL 2100 in je bezit mag je een extra dienst uitvoeren, wat kan zorgen voor groei binnen de organisatie.

Wil je een BRL 2100 certificaat behalen, maar ben je nog niet in het bezit van een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem en een VCA certificaat? Dan moeten deze certificaten eerst eigendom worden van de organisatie. Je bent dan niet alleen erkend om mechanisch boren uit te voeren, maar je kwaliteitsmanagementsysteem is op orde, de processen zijn geoptimaliseerd en veiligheid staat binnen de organisatie voorop. Toekomstige klanten of externe partijen waarmee jullie willen samenwerken, weten dat kwaliteit binnen de organisatie voorop staat.

Dit kost een BRL 2100 certificering

De investering voor een BRL 2100 certificering is afhankelijk van verschillende aspecten, waaronder het aantal te implementeren normen (VCA en/of ISO 9001), de grootte van de organisatie en de wensen en behoeftes. Een organisatie kan ervoor kiezen dat wij alles uit handen nemen; de procesbegeleiding, het uitvoeren van audits en formaliseren van de benodigde documenten. Wij zorgen dat alles op orde is en jullie klaar zijn voor de externe audit! Dit is een intensief begeleidingstraject.

Een andere optie is dat wij een coachende rol op ons nemen. Daarmee begeleiden wij het proces en voorzien wij jullie van tips en tricks, waarmee jij aan de slag kan in de uitvoering.

Wil je weten wat de implementatie van de BRL 2100 norm voor jouw organisatie kost?

Interessante BRL 2100 gerelateerde artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)