BRL 2100 | Hulp bij certificering

Uitleg & eisen

Is mechanisch boren een dienst die je levert, dan is een BRL 2100 certificaat verplicht. Mechanische boringen mogen niet worden uitgevoerd door bedrijven die dit certificaat niet hebben. Je laat zien accuraat, veilig en volgens de gestelde eisen te werken.

Heb je als (bouw)bedrijf een BRL 2100 certificaat, dan is het aanbieden van mechanische boringen vaak van toegevoegde waarde wanneer  je een opdrachtgever overtuigt. Prospects en bestaande klanten weten dat kwaliteit binnen de organisatie voorop staat.

Word je bewust van de eisen binnen deze norm en laat je, in 6 stappen, richting je certificaat begeleiden.

Wat is BRL 2100?
Alles over de betekenis van de norm

Een BRL 2100 certificaat is voor organisaties die werken met mechanische boren. Ben je in het bezit van een BRL 2100 certificaat? Dan ben je als organisatie erkend om mechanisch te boren. Sinds 1 januari 2011 mogen mechanische boringen alleen uitgevoerd worden door bedrijven die in het bezit zijn van een BRL 2100 certificaat. Het certificaat omvat de beoordelingsrichtlijn van SKIB BRL 2100 Mechanisch Boren en het bijbehorende protocol SKIB BRL 2101.

De norm kan eenvoudig in combinatie met de ISO 9001 en het VCA certificaat worden geïmplementeerd.

Meer weten?

Je voorbereiden op de certificering
De eisen die de audit stelt
De voordelen van het certificaat
De investering die gemaakt moet worden
Kennismaken met KAM Consultants

KAM-consultants-norm-BRL2100-a
documentation

Geen onnodig uitgebreide documentatie

certificaat

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

Kam-icon-binnen-2-weken

Binnen 2 weken starten met het project

Kam-icon-brede-kennis

Brede kennis over normen en branches

Hoe bereid je jouw organisatie voor op een BRL 2100 certificaat?

Je wil graag een BRL 2100 certificaat behalen, maar weet nog niet waar en hoe je moet beginnen. In onderstaand schema bespreken we de belangrijkste stappen.

In 6 stappen naar certificatie

Allereerst ga je inventariseren wat er al aanwezig is binnen het bedrijf dat voldoet aan de eisen van het certificaat. Zijn jullie nog niet in het bezit van een ISO 9001 en VCA certificaat? Zorg dan dat deze eerst zijn geïmplementeerd

Als dit in kaart is gebracht kan je eenvoudig een plan maken voor het implementeren. Ga je het zelf doen of schakel je een externe partij in? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies de optie die het beste bij de organisatie past.

Het plan voor de implementatie is gemaakt en nu is het zaak dat de juiste informatie wordt vergaard. Documenteer alle vereiste punten van het certificaat in een handboek. De vereiste punten moeten aantoonbaar aanwezig zijn binnen de organisatie.

De eisen van de norm zijn vertaald naar de nodige documenten. Nu volgt de uitvoering. Op basis van de gemaakte werkafspraken gaan de nodige verantwoordelijken aan de slag om de processen uit te voeren volgens de eisen van de norm.

Een verplicht onderdeel van het certificaat is het uitvoeren van een Interne Audit. Tijdens de interne audit behandel je alle normonderdelen die worden geëist en toetst je de conformiteit van het systeem. Zorg dat de objectiviteit gewaarborgd wordt bij een interne audit.

De directiebeoordeling is niet alleen een verplicht onderdeel van de norm, ook wordt er gekeken wat de directie vindt van de effectiviteit van het managementsysteem. Werp een kritische blik op de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortkomen. 

Er is hard gewerkt en je bent nu klaar voor de externe audit. De organisatie wordt getoetst door een externe auditor van een certificeerde instantie. Aan een externe audit zijn verschillende eisen gesteld. Benieuwd naar de eisen? Scrol dan naar beneden!

KAM-consultants-norm-BRL2100-b

Welke eisen stelt de BRL 2100 audit?

De beoordelingsrichtlijn SKIB BRL 2100 Mechanisch Boren wordt gebruikt voor de eisen van de audit. Je moet naast de eisen uit de SIKB BRL 2100 aantoonbaar voldoen aan de eisen van een kwaliteitsmanagementsysteem, zoals de ISO 9001 norm, en aan de eisen van een veiligheidsmanagementsysteem, zoals VCA. Binnen de BRL 2100 ligt de werkwijze ten aanzien van mechanische boringen vast. Tijdens de audit wordt getoetst of er conform deze eisen wordt gewerkt.

Wat zijn de grootste voordelen van het behalen van een BRL 2100 certificaat?

Ben je in het bezit van een BRL 2100 certificaat? Dan ben je als organisatie erkend om mechanisch te boren. Zonder certificaat is het niet toegestaan om mechanische boringen uit te voeren. Met een BRL 2100 in je bezit mag je een extra dienst uitvoeren, wat kan zorgen voor groei binnen de organisatie.

Wil je een BRL 2100 certificaat behalen, maar ben je nog niet in het bezit van een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem en een VCA certificaat? Dan moeten deze certificaten eerst eigendom worden van de organisatie. Je bent dan niet alleen erkend om mechanisch boren uit te voeren, maar je kwaliteitsmanagementsysteem is op orde, de processen zijn geoptimaliseerd en veiligheid staat binnen de organisatie voorop. Toekomstige klanten of externe partijen waarmee jullie willen samenwerken, weten dat kwaliteit binnen de organisatie voorop staat.

KAM-consultants-norm-BRL2100-c

Welke investering moet ik doen om BRL 2100 te behalen?

De investering is afhankelijk van verschillende aspecten, waaronder het aantal te implementeren normen, de grootte van de organisatie en de wensen en behoeftes. Een organisatie kan ervoor kiezen dat wij alles uit handen nemen; de procesbegeleiding, het uitvoeren van audits en formaliseren van de benodigde documenten. Wij zorgen dat alles op orde is en jullie klaar zijn voor de externe audit! Een andere optie is dat wij een coachende rol op ons nemen. Daarmee begeleiden wij het proces en voorzien wij jullie van tips en tricks, maar het uiteindelijke echte werk, dat doe je zelf.

Kan ik een kennismakingsgesprek bij jullie aanvragen?

Wij komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo krijgen wij een eerste beeld van de organisatie en zien we waar jullie al staan ten opzichte van de normen. Een consultant komt langs en samen bespreken we jullie de wensen en behoeftes. De consultant vertelt hoe wij te werk gaan en welke vormen van ondersteuning wij aanbieden.

Na het kennismakingsgesprek ontvang je een op maat gemaakte offerte. Ben je tevreden met de offerte en wil je met ons samenwerken? Dan kunnen we binnen twee van start gaan met de implementatie van de norm.

Over-KAM-Consultants-bedrijfspand

Klaar om jouw BRL 2100 certificering te behalen?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Via onderstaand formulier krijg jij direct persoonlijk advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
joost

Joost | Normspecialist BRL 2100