Baseline Informatiebeveiliging Overheid

Hulp bij compliance

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) legt een duidelijke standaard vast voor informatiebeveiliging waaraan overheidsorganisaties én dienstverleners van de overheid moeten voldoen.

Wil jij BIO compliant zijn? KAM Consultants staat voor je klaar!

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) in het kort

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid is het basisniveau voor informatiebeveiliging en wordt gehanteerd door de overheid. 

De BIO is vanaf begin 2020 verplicht voor overheidsorganisaties en vervangt de hieraan voorafgaande BIG, BIR, BIR 2017 en BIWA. In de BIO ligt meer aandacht op risicomanagement ten opzichte van de voorgaande normen. De BIO geldt niet alleen voor de overheid, maar ook voor dienstverleners van de overheid.

De BIO hanteert dus één duidelijke standaard voor informatiebeveiliging waaraan zowel overheidsorganisaties als dienstverleners van de overheid aan moeten voldoen.

Baseline Informatiebeveiliging Overheid KAM Consultants

Hoe wij helpen om BIO compliant te zijn

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Baseline Informatiebeveiliging Overheid compliant

Omdat de BIO verplicht is voor alle overheidsinstanties, is er één fundament. Zo kunnen de verschillende instanties erop vertrouwen dat gegevensuitwisseling en communicatie op een correcte en beveiligde wijze plaatsvinden. Om BIO compliant te zijn, moet je voldoen aan de beheersmaatregelen die in de norm zijn vastgesteld. Deze maatregelen zijn grotendeels in lijn met de ISO 27002 Annex A controls.

Hoe KAM Consultants jou ondersteunt

Wil jij BIO compliant zijn en heb je hulp nodig bij de implementatie? We geven je graag advies over hoe de BIO het beste te implementeren is binnen jouw organisatie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo krijgen wij een eerste indruk van de organisatie en kunnen wij een passend advies geven.

Na het gesprek ontvang je een op maat gemaakte offerte, die aansluit bij de wensen en behoeftes van de organisatie. Binnen twee weken na akkoord van de offerte en de samenwerking, kunnen wij van start gaan met de implementatie van de BIO. Via onderstaand formulier vraag je eenvoudig een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Interessante artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)