Baseline Informatiebeveiliging Overheid

Hulp bij compliance

Met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is één duidelijke standaard voor informatiebeveiliging ontwikkeld waar overheidsorganisaties én dienstverleners van de overheid zich aan dienen te houden.

Wil jij BIO compliant zijn? KAM Consultants ondersteunt!

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

Wat is Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO)?

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid is het basisniveau voor informatiebeveiliging en wordt gehanteerd door de overheid. Door deze norm neemt de hele overheid een duidelijke en herkenbare basis als uitgangspunt op het gebied van informatiebeveiliging.

De BIO is vanaf begin 2020 verplicht voor overheidsorganisaties en vervangt de hieraan voorafgaande BIG, BIR, BIR 2017 en BIWA. In de BIO is meer aandacht voor risicomanagement dan in de voorgaande normen. De BIO geldt niet alleen voor de overheid, maar ook voor dienstverleners van de overheid.

Met de BIO is dus één duidelijke standaard voor informatiebeveiliging ontwikkeld waar zowel overheidsorganisaties als dienstverleners van de overheid zich aan dienen te houden.

Baseline Informatiebeveiliging Overheid KAM Consultants

Hoe wij kunnen helpen​

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Baseline Informatiebeveiliging Overheid compliant

Omdat de BIO verplicht is voor alle overheidsinstanties, is er één fundament. Zo kunnen de verschillende instanties er vanuit gaan dat het uitwisselen van gegevens en communicatie met elkaar op een juiste beveiligde manier gaat. Wanneer je als overheidsinstantie of als dienstverlener van de overheid BIO compliant wilt zijn, dien je te voldoen aan de beheersmaatregelen die de norm benoemt. De maatregelen komen voor een groot deel overeen met de ISO 27002 Annex A controls.

Hoe kan KAM Consultants ondersteunen?

Wil jij BIO compliant zijn en heb je hulp nodig bij de implementatie? We geven je graag advies over hoe de BIO het beste te implementeren is binnen jouw organisatie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo krijgen wij een eerste indruk van de organisatie en kunnen wij een passend advies geven.

Na het gesprek ontvang je een op maat gemaakte offerte, die aansluit bij de wensen en behoeftes van de organisatie. Binnen twee weken na akkoord van de offerte en de samenwerking, kunnen wij van start gaan met de implementatie van de BIO. Via onderstaand formulier vraag je eenvoudig een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Interessante artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)