Interim Security Manager

De rol van een interim Security Manager in jouw bedrijf

Heb je een Security Manager nodig, maar ben je als organisatie te klein om iemand in deze functie aan te nemen? Huur dan jouw ervaren en bekwame interim Security Manager in bij KAM Consultants. Meer weten?

Wat is een Security Manager?

Een Security Manager houdt zich bezig met alle aan informatiebeveiliging gerelateerde zaken en verantwoordelijkheden in een organisatie. Het ligt aan de organisatie en de data die wordt verspreid door en in de organisatie wat de precieze taken van een Security Manager zijn. Taken als:

  • Opstellen en coördineren van het informatiebeveiligingsbeleid;
  • Opstellen en coördineren van het informatiebeveiligingsmanagementsysteem;
  • Adviseren van de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging;
  • Uitvoeren van risicoanalyses en controles m.b.t. informatiebeveiliging;
  • Zorgdragen voor juiste afhandeling van mogelijke datalekken;
  • Opstellen en coördineren van Security jaarplan;
  • Voorbereiden en organiseren van externe audits;
  • Voorbereiden en organiseren van directiebeoordelingen;
  • Organiseren en onderhouden van interne en externe communicatie m.b.t. informatiebeveiliging.

zijn taken die vaak vallen binnen het scala van een Security Manager. Er rust in ieder geval een hele verantwoordelijkheid op de schouders van een Security Manager.

Interim Security Manager inhuren ISO 27001 informatiebeveiliging
documentation

Geen onnodig uitgebreide documentatie

certificaat

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

Kam-icon-binnen-2-weken

Binnen 2 weken starten met het project

Kam-icon-brede-kennis

Brede kennis over normen en branches

Verschil tussen een Security Officer en Security Manager

De termen Security Officer en Security Manager worden vaak door elkaar gebruikt. In wezen is er ook geen verschil tussen de twee functies. Een Security Officer heeft dezelfde taken en verantwoordelijkheden als een Security Manager.

Waarom een interim Security Manager inhuren?

We zien dat steeds meer organisaties behoeften hebben om een Security Manager aan te stellen die dit niet als ‘extra’ taak erbij doet. Risico’s op IT gebied worden groter en de noodzaak om datalekken te voorkomen is groot. Er is specifieke kennis en kunde nodig om deze functie te beoefenen. De uitdaging waar organisaties vaak tegenaan lopen is dat de rol te klein is om iemand ervoor in dienst te nemen. Bij KAM Consultants kun je daarom een Interim Security Manager inhuren. Onze informatiebeveiligingsspecialisten zijn tevens opgeleid om voor organisaties de rol van een Security Manager aan te nemen. Daarnaast werken we met een supportdesk waar beveiligingsincidenten gemakkelijk gemeld kunnen worden. De Security Manager kan snel acteren naar aanleiding van deze meldingen.

Je bent bij KAM Consultants dus zeker van een ervaren en bekwame Security Manager die snel en adequaat handelt bij beveiligingsmeldingen. Is dit dé oplossing voor jou? Neem gerust contact met ons op: samen bekijken we jouw organisatie, vraagstelling en samen bepalen we een passende oplossing.

Interim Security Manager inhuren - informatiebeveiliging

Security Manager inhuren bij KAM Consultants

Meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We bespreken graag jouw situatie, de bijbehorende vraag en onze mogelijkheden. Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.