MVO prestatieladder

Hulp bij MVO certificering

In de huidige tijd is maatschappelijk ondernemen een belangrijk thema. Wil jij als organisatie aantonen dat jij meegaat met deze ontwikkeling? Dan is de MVO prestatieladder een interessante norm. KAM Consultants begeleidt in het behalen van jouw MVO prestatieladder certificering en geeft een 100% slagingsgarantie af.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

MVO prestatieladder in het kort

Met de MVO prestatieladder laat je zien dat jouw organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. In de huidige tijd is maatschappelijk ondernemen een steeds belangrijker onderwerp. Als organisatie is het goed om aan te tonen dat je meegaat met deze ontwikkeling. Dit kun je doen met het MVO prestatieladder certificaat. Wil jij advies op maat ontvangen over deze MVO certificering?

MVO prestatieladder duurzaam ondernemen

Hoe wij kunnen helpen​

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Verschillende niveaus van de MVO prestatieladder

De MVO prestatieladder bestaat uit vijf verschillende niveaus, ook wel treden genoemd. Je certificeert je op een bepaalde trede. De eerste twee treden worden gezien als een opstapniveau. Als je een certificaat hebt op trede 1 of 2, moet je ‘doorklimmen’ naar het volgende niveau binnen één jaar. Bij trede 3, 4 of 5 is deze groei niet verplicht.

De MVO prestatieladder is gebaseerd op 7 MVO kernthema’s en 33 indicatoren waar je tijdens een jaarlijkse audit op beoordeeld wordt. Bij een hogere trede ben je langer verzekerd van je certificaat. Bij het behalen van een certificaat op niveau 1 of 2 is het certificaat één jaar geldig. Op het niveau 3, 4 of 5 is het certificaat drie jaar geldig. Uiteraard geldt; hoe hoger op de ladder, hoe hoger de mate van aantoonbaarheid van maatschappelijk ondernemen!

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Het verschil tussen de MVO prestatieladder en ISO 26000

ISO 26000 is een internationale norm die ook voor maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen in je organisatie staat. De MVO prestatieladder gebruikt principes van onder andere de ISO 26000. Het grote verschil is dat je met ISO 26000 geen managementsysteem opzet en dus ook geen MVO certificaat voor deze norm kunt ontvangen.

Voor de MVO prestatieladder kun je wel een MVO certificaat ontvangen, afhankelijk van de trede waar je je op bevindt. Er wordt jaarlijks door middel van een audit bekeken of het managementsysteem nog up-to-date is en of het certificaat dus nog geldig is

MVO prestatieladder duurzaam ondernemen 2

Implementatie van de MVO prestatieladder

Wanneer je begint met de implementatie van de MVO prestatieladder in je organisatie ga je starten met het opzetten van een MVO managementsysteem. Dit managementsysteem gaat (net zoals ISO 9001) uit van de PDCA cyclus. Daarnaast is stakeholdermanagement een belangrijk topic om te borgen en moeten de 7 MVO thema’s terugkomen in het beleid en de uitvoering van de organisatie. Het ligt eraan op welk niveau jij je wenst te certificeren, in hoeverre de punten in ontwikkeling of volledig ingevoerd moeten zijn. Meer weten over het certificatieschema? Dat kun je vinden op www.mvoprestatieladder.nl.

Wanneer je klaar bent voor een audit, komt een certificerende instantie langs om de externe audit te houden. Wanneer deze behaald wordt, ontvang je jouw MVO certificering.

Ondersteuning MVO prestatieladder

KAM Consultants begeleidt organisaties in het behalen van hun MVO prestatieladder certificaat. Het ligt geheel aan de organisatie en de wensen welke aanpak het beste past. Bij de ene organisatie is een quick scan voldoende voor de organisatie om daarna zelf aan de slag te gaan. Bij andere organisaties nemen we de implementatie geheel uit handen. En alles daartussen valt binnen de mogelijkheden. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek maken we graag kennis met je en brengen we de mogelijkheden in kaart. Ben jij klaar om die eerste stap naar jouw MVO certificering te zetten?

Interessante MVO artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)