MVO prestatieladder | Maatschappelijk ondernemen

Hulp bij certificering

In de huidige tijd is maatschappelijk ondernemen een belangrijk thema. Wil jij als organisatie aantonen dat jij meegaat met deze ontwikkeling? Dan is de MVO prestatieladder een interessante norm.

Geen uitgebreide documentatie

Geen onnodig uitgebreide documentatie

icons kam_investeren

100% succesgarantie tegen vaste prijzen

icons kam_Data

Binnen 2 weken starten met het project

icons kam_kennis en vaardifgheden

Brede kennis over normen en branches

Wat is de MVO prestatieladder?
Uitleg over de norm

Met de MVO prestatieladder laat je zien dat jouw organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. In de huidige tijd is maatschappelijk ondernemen een steeds belangrijker onderwerp. Als organisatie is het goed om aan te tonen dat je meegaat met deze ontwikkeling. Dit kun je doen met het MVO prestatieladder certificaat.

Wil jij persoonlijk advies van een van onze specialisten?

MVO prestatieladder duurzaam ondernemen

Verschillende niveaus van de MVO prestatieladder

De MVO prestatieladder bestaat uit vijf verschillende niveaus, ook wel treden genoemd. Je certificeert je op een bepaalde trede. De eerste twee treden worden gezien als een opstapniveau. Als je een certificaat hebt op trede 1 of 2, moet je ‘doorklimmen’ naar het volgende niveau binnen één jaar. Bij trede 3, 4 of 5 is deze groei niet verplicht.

De MVO prestatieladder is gebaseerd op 7 MVO kernthema’s en 33 indicatoren waar je tijdens een jaarlijkse audit op beoordeeld wordt. Bij een hogere trede ben je langer verzekerd van je certificaat. Bij het behalen van een certificaat op niveau 1 of 2 is het certificaat één jaar geldig. Op het niveau 3, 4 of 5 is het certificaat drie jaar geldig. Uiteraard geldt; hoe hoger op de ladder, hoe hoger de mate van aantoonbaarheid van maatschappelijk ondernemen!

Verschil MVO prestatieladder en ISO 26000

ISO 26000 is een internationale norm die ook voor maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen in je organisatie staat. De MVO prestatieladder gebruikt principes van onder andere de ISO 26000. Het grote verschil is dat je met ISO 26000 geen managementsysteem opzet en dus ook geen certificaat voor deze norm kunt ontvangen.

Voor de MVO prestatieladder kun je wel een certificaat ontvangen, afhankelijk van de trede waar je je op bevindt. Er wordt jaarlijks door middel van een audit bekeken of het managementsysteem nog up-to-date is en of het certificaat dus nog geldig is.

Implementatie van de MVO prestatieladder

Wanneer je begint met de implementatie van de MVO prestatieladder in je organisatie ga je starten met het opzetten van een MVO managementsysteem. Dit managementsysteem gaat (net zoals ISO 9001) uit van de PDCA cyclus. Daarnaast is stakeholdermanagement een belangrijk topic om te borgen en moeten de 7 MVO thema’s terugkomen in het beleid en de uitvoering van de organisatie. Het ligt eraan op welk niveau jij je wenst te certificeren, in hoeverre de punten in ontwikkeling of volledig ingevoerd moeten zijn. Meer weten over het certificatieschema? Dat kun je vinden op www.mvoprestatieladder.nl.

Wanneer je klaar bent voor een audit, komt een certificerende instantie langs om de externe audit te houden. Wanneer deze behaald wordt, ontvang je jouw certificaat.

MVO prestatieladder duurzaam ondernemen 2

Hoe ondersteunt KAM Consultants

KAM Consultants begeleidt organisaties in het behalen van hun MVO prestatieladder certificaat. Het ligt geheel aan de organisatie en de wensen welke aanpak het beste past. Bij de ene organisatie is een quick scan voldoende voor de organisatie om daarna zelf aan de slag te gaan. Bij andere organisaties nemen we de implementatie geheel uit handen. En alles daartussen valt binnen de mogelijkheden. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek maken we graag kennis met je en brengen we de mogelijkheden in kaart. Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.