ISO 27701 certificering

Hulp bij certificering ISO 27701

ISO 27701 is een privacy uitbreiding op ISO 27001. Met een ISO 27701 certificering toon je aan dat de privacy van alle belanghebbenden van jouw organisatie in een hoog vaandel staat, en dat je op een juiste en gestructureerde manier beheersmaatregelen uitvoert om de privacy binnen je organisatie te borgen.

KAM Consultants begeleidt jou in het succesvol behalen van jouw ISO 27701 certificering. Weten wat de voordelen van deze norm voor jouw organisatie zijn?

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

ISO 27701 norm in het kort

ISO 27701 is een privacy uitbreiding op bekende norm: ISO 27001. De internationale privacy standaard ISO 27701 biedt richtlijnen voor de bescherming van privacy en is een standaard voor een Privacy Information Management System (PIMS). Het heeft als doel het bestaande informatiebeveiligingsbeheersysteem te verbeteren met aanvullende vereisten om een privacy informatiebeheersysteem op te zetten, te implementeren, te onderhouden en continu te verbeteren.

Een ISO27701 certificering betekent niet direct dat je organisatie AVG-compliant is. Het geeft wél aan dat je de privacy van alle belanghebbenden van jouw organisatie serieus neemt en op een juiste en gestructureerde manier bezig bent met beheersmaatregelen om de privacy binnen je organisatie te borgen.

ISO27701 norm in het kort

Verschil ISO 27701 en AVG

Privacy is een belangrijk thema binnen de huidige samenleving. ISO 27701 geeft praktische hulpmiddelen om privacy binnen jouw organisatie te verbeteren en te borgen. Met een ISO 27701 certificering toon je aan dat je niet alleen informatiebeveiliging maar ook privacy serieus neemt binnen je organisatie. Ondanks dat een certificering niet betekent dat je AVG-compliant bent, geeft het wel een goed beeld over hoe de organisatie omgaat met privacy.

In artikel 42 en 43 van de AVG staan wel certificeringsmogelijkheden benoemd, echter zijn deze nog niet volledig uitgewerkt en de verwachting is dat dit voorlopig ook nog niet gaat gebeuren.

Dit betekent dat een ISO27701 certificaat momenteel de enige manier is om objectief aan te tonen dat je goede beheersmaatregelen geïmplementeerd hebt om de privacy van belanghebbenden binnen jouw organisatie te borgen.

Wij helpen bij het behalen van jouw ISO 27701 certificering

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Wil jij een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten gaan direct voor je aan de slag

Behaal het ISO27701 certificaat met een 100% slagingsgarantie

ISO 27701 is een uitbreiding op de ISO 27001 norm. Dit betekent dat op dit moment een ISO 27701 certificering alleen behaald kan worden in combinatie met een ISO 27001 certificering. Belangrijk is daarom om tijdens de implementatie goed de aansluiting te zoeken met (bestaande) beheersmaatregelen t.a.v. informatiebeveiliging.

Wij begeleiden jou naar het behalen van jouw ISO27701 certificering. Naast het opzetten van deze beheersmaatregelen kijken we ook samen naar de reeds aanwezige zaken rondom privacy. We bekijken o.a. de bestaande verwerkersovereenkomsten en het verwerkingsregister. Samen brengen we de risico’s in kaart en kijken we naar praktische manieren om het PIMS te implementeren binnen jouw organisatie. Niet alleen voor vandaag, maar vooral ook met het oog op de lange termijn.

Wij geven een 100% slagingsgarantie, zo ben jij zeker van het behalen van jouw certificaat. Weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Tijdens zo een gesprek krijgen wij een eerste indruk van de organisatie en kunnen wij een passend advies geven. Na het gesprek ontvang je een op maat gemaakte offerte, die aansluit bij de wensen en behoeftes van de organisatie. Binnen twee weken na akkoord van de offerte en de samenwerking, kunnen wij van start gaan met de implementatie van ISO 27701.

ISO 27701 certificering kosten

Benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw organisatie? Neem contact op voor een op maat gemaakte aanpak en ontdek hoe een ISO 27701 certificering jouw bedrijf kan versterken en onderscheiden.

Interessante ISO27701 gerelateerde artikelen

ISO 27001 audit

ISO 27001 audit

Naam(Vereist) Voornaam Achternaam Bedrijfsnaam(Vereist) E-mailadres(Vereist) CommentsDit veld is bedoeld voor...

Lees meer

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Gegarandeerd gecertificeerd voor een vaste prijs
Naam(Vereist)