Veiligheidsladder

KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting de gewenste trede van de veiligheidsladder. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 5 maanden gecertificeerd. Organisaties kleiner dan 25 medewerkers zijn meestal binnen 3 maanden klaar voor certificatie!

Veiligheidsladder
De veiligheidsladder is een nieuw initiatief van ProRail om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen van bedrijven te meten en te verbeteren. De veiligheidsladder is in zijn opzet vergelijkbaar met de CO2 prestatieladder en wordt sinds 1 januari 2013 ingezet als instrument voor erkenningen en aanbestedingen van ProRail.  De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en veiligheidsgedrag over 5 treden. De eerste trede bestaat uit bedrijven welke een ladderambitie hebben en daarnaast een self-assessment hebben uitgevoerd. Om een hogere trede te behalen moet er geïnvesteerd worden in het verbeteren van de veiligheidscultuur en het veiligheidsgedrag door middel van het voldoen aan verschillende eisen.

ProRail beloont bedrijven welke een hogere score behalen op de veiligheidsladder met een gunningsvoordeel dat kan oplopen tot 10%. De reden hiervoor is omdat iedere trede ervoor zorgt dat de bedrijfsrisico’s worden teruggedrongen en dat de efficiency en uitvoeringskwaliteit sterk worden verbeterd. Bedrijven met een hogere positie op de ladder zijn daarmee dus niet alleen een veiligere keus maar zorgen ook daadwerkelijk voor een betere kwaliteit van de uitvoering. Kwaliteit en veiligheid zijn immers onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het investeren in de veiligheidsladder betekent dus drievoudig voordeel:

  • Verbetering in uitvoeringskwaliteit
  • Vermindering van bedrijfsrisico’s door middel van een systematische aanpak waarbij veilig werken en veiligheidsbewustzijn worden gestimuleerd.
  • Concurrentievoordeel

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hiernaast rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET Veiligheidsladder CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GEÏNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant