ISO 27001 checklist

ISO 27001 is de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Organisaties die in het bezit zijn van een ISO 27001 certificering tonen aan dat hun processen voldoen aan de internationale norm en zetten zich voortdurend in voor continue verbetering. Dit met als doel: het waarborgen van de veiligheid van gevoelige gegevens. Met onze ISO 27001 checklist zie je in één oogopslag aan welke eisen je al voldoet en wat nog moet gebeuren. 

Wat is een ISO 27001 checklist?

Onze ISO 27001 checklist is een tool die organisaties helpt bij het implementeren van de ISO 27001 norm. De checklist bevat een overzicht van alle belangrijke stappen en vereisten die een organisatie moet nemen om tot een succesvolle audit ISO 27001 te komen. Dit helpt jouw organisatie om processen te verbeteren en je goed voor te bereiden op de audit.

Met onze ISO 27001 checklist zie je geen enkel detail over het hoofd en vink je eenvoudig af aan welke aspecten van de norm je al voldoet en waar je nog aan moet werken. Om ISO 27001 te implementeren dien je 6 stappen te ondernemen, hieronder leggen we ze stap voor stap aan je uit.

iso-27001-checklist

ISO 27001 implementeren in 6 stappen:

Wil jij ISO 27001 gecertificeerd zijn? Dan moet je een aantal stappen doorlopen om tot certificering te komen. Hieronder vind je de stappen die je dient te nemen. 

 1. Uitgebreide dreigings- en risicoanalyse
  je voert een uitgebreide dreigings- en risicoanalyse uit. Met deze analyse bepaal je met welke dreigingen je rekening moet houden en welke risico’s hieraan zijn verbonden. Zo kan je de juiste beheersmaatregelen bepalen om deze dreigingen en risico’s te minimaliseren en/of aan te pakken. 
 2. Bijschaven en inrichten
  In deze stap verzamel je uitgebreide informatie binnen het bedrijf. Met deze verzamelde gegevens kan een basis gelegd worden voor een contextanalyse en het identificeren van zowel risico’s en kansen. Met de directie ga je doelstellingen bepalen voor het komende jaar. Daarnaast ga je leveranciers evalueren, de behoeften en verwachtingen van belanghebbende analyseren en een overzicht maken van de geldende wet- en regelgeving. 
 3. Het echte werk 
  Je gaat een managementsysteem opstellen en je vertaalt de eisen van de norm naar de nodige documenten. Vervolgens gaan de verantwoordelijken de processen uitvoeren volgens de eisen en ga je aan de slag met het implementeren van de beheersmaatregelen. 
 4. Uitvoeren van een interne audit
  Nu is het tijd om een interne audit uit te  voeren. Dit is een verplicht onderdeel van de norm, waarbij gekeken wordt naar de processen en of dat deze voldoen aan de eisen van de norm. 
 5. De directiebeoordeling
  Dit is een beoordeling van de directie om de effectiviteit van het managementsysteem te beoordelen. Er wordt gekeken naar de voortgang van de doelstellingen en de acties die hieruit zijn voortgekomen. 
 6. Het certificaat binnenhalen!
  Het is tijd voor de externe audit. Je hebt hard gewerkt om het management neer te zetten en deze gaat nu getoetst worden. Rond je deze succesvol af? Dan ontvang jij jou ISO 27001 certificaat.

Wil je meer weten over  een ISO 27001 certificering en wil je eenvoudig kunnen afvinken aan welke eisen van de norm je al voldoet? Download onderstaand onze ISO 27001 checklist en we leggen het je stap voor stap uit!

Download onze ISO 27001 checklist

Wil jij de volgende stap zetten naar een succesvolle ISO 27001 certificering? Download onze checklist en weet precies wat jij nog moet doen om tot certificering te komen. Heb je vragen over de checklist of over de ISO 27001 certificering? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ISO 27001 checklist | KAM Consultants

Meer weten?

Bekijk onze normpagina ISO 27001 voor meer informatie. Heb je nog andere vragen over ISO 27001? neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder. 

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.