Opleiding Informatiebeveiligingscoördinator

Informatiebeveiliging is een hot topic in de maatschappij. De nieuwsberichten over datalekken en privacygevoelige gegevens die op straat liggen zien we bijna dagelijks langskomen. In onze 6-daagse opleiding tot Informatiebeveiligingscoördinator doe jij de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben jij inzetbaar als Informatiebeveiligingscoördinator binnen elk branche, een rol die steeds belangrijker wordt binnen organisaties.

Certificate

Certificaat na afloop van de opleiding

Toegang tot de KAM Community

Toegang tot de KAM Community

Practisch en interactief

Praktisch en
interactief

Ervaren trainers uit het werkveld

Ervaren trainers uit het werkveld

Inhoud opleiding Informatiebeveiligingscoördinator

Betrouwbaarheid van informatie, systemen en medewerkers is een actueel onderwerp in deze digitale wereld. Informatiebeveiliging is essentieel om de continuïteit van een bedrijf te waarborgen en te zorgen dat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid gewaarborgd wordt. Niet alleen voor de informatie van een organisatie intern, maar ook voor de informatie van de klant of opdrachtgever. Om die reden is de rol als Informatiebeveiligingscoördinator een rol die steeds groter gaat worden.

In de opleiding krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 27001, met welke aspecten van informatiebeveiliging je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

Evaluatieopdrachten

Omdat de opleiding Informatiebeveiligingscoördinator relatief lang duurt (6 lesdagen verspreid over een periode van 2 maanden), krijg je na afloop van iedere module een evaluatieopdracht. Wanneer al deze afzonderlijke opdrachten behaald zijn, ontvang je jouw certificaat.

In deze opleiding krijg je zowel de theoretische als praktische tools in handen. Wij leren jou in drie modules alle kneepjes van het vak:

informatiebeveiliging

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

In module 1 krijg jij een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit. Het implementeren van een ISO norm is hierbij een veelgebruikte actie, hoewel hierbij veel komt kijken. Daarom is het van belang om jouw kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Als coördinator ben jij vaak verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar deze rol gaat verder dan dat. Een integratie van dit systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft de rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Dag 3: ISO 27001 Normkennis
Dag 4: Annex A Controls (ISO 27002)

Zodra je aan de slag gaat met de ISO 27001 kom je ook in aanraking met de ISO27002. De ISO 27002 is een hulpmiddel voor de verplichte risico analyse uit de ISO 27001

Op dit moment bestaat de ISO 27002 uit 114 potentiële besturingselementen en -mechanismen (ook wel controls genoemd), die je kunt implementeren om risico’s te beperken of te verkleinen.

Deze controls zijn hetzelfde als die uit de Annex (Bijlage) A van de ISO 27001 norm. Tijdens de training doorlopen we alle controls en leer je hoe je deze moet interpreteren en hoe je maatregelen kunt implementeren. Daarnaast kijken we heel praktisch naar de borging van deze maatregelen en hoe je ze kunt controleren. Op het einde van de dag heb je (her)ken je alle controls en kun je deze toe gaan passen in je organisatie.

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

Om deze functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als coördinator moet je naast de kennis, ook de juiste kennis en vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Meer informatie over de opleiding?

Onze trainingsadviseurs helpen je graag!

Na afloop van de opleiding

Na afloop van de opleiding heb je voldoende theoretische kennis. Wanneer jij de opleiding tot Informatiebeveiligingscoördinator hebt gevolgd:

  • Beheers je de basisprincipes in de rol als Informatiebeveiligingscoördinator
  • Heb je kennis van de norm ISO 27001
  • Ben je bekend met hoe een managementsysteem is opgebouwd
  • Weet je hoe een auditor naar een systeem kijkt

Ook de praktijkgerichte kennis heb jij na deze opleiding opgedaan. Wanneer jij de opleiding tot Informatiebeveiligingcoördinator hebt gevolgd:

  • Heb je de juiste tools in handen om de theorie in de praktijk te brengen.
  • Heb je de vaardigheden om een (interne) audits uit te voeren.
  • Lukt het jou om een systeem in een bedrijf continu te laten verbeteren.

Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als Informatiebeveiligingscoördinator starten. Jij ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.

Trainingadviseurs

De trainingsadviseurs staan voor jou klaar. Zij geven jou graag meer informatie over de trainingen en adviseren in welke training het beste bij je past. In een persoonlijk telefonisch gesprek bespreken jullie jouw wensen. Op basis daarvan wordt een vrijblijvend en persoonlijk advies gegeven. Wil jij graag in gesprek met een trainingsadviseur? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Een training die bij je past, zorgt ervoor dat jij het meeste resultaat uit de training haalt. Voorafgaand aan de training vindt daarom een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens deze intake ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de training. Hierdoor kun jij doelgericht starten én kunnen onze trainers hier zo goed mogelijk op inspelen.

KAM Community

De KAM Community, het platform waar wij organisaties ondersteunen en vele extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij er ook na de training niet alleen voor staat!

Na het volgen van een training heb jij vast en zeker voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan, maar zijn er misschien wel zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dan mis je misschien een sparringpartner, een manier om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en een omgeving waar jij kunt blijven leren. Dit is verleden tijd voor onze leden van de Community.

Wat krijgen Community leden?

Bij het volgen van een training krijg je tijdelijk toegang tot het afgeschermde platform, waarmee je een groot netwerk van vak- en branche collega's creëert. Zorg dat je het goed gebruikt!

Alles nog eens rustig doorlezen?

Download onze complete ISO 27001 training brochure!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brochure ISO 27001 training

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 6 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de training bedragen €2895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch. Volg jij de training online? Dan zijn de kosten €2250,- excl. btw.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda en Amersfoort).

Inschrijven of liever eerst advies?
Inschrijven doe je heel eenvoudig door het invullen van onderstaand formulier. Weet je niet zeker of deze training bij jou past en wil je daar liever eerst advies over? Ook dat kan, ook door het invullen van onderstaand formulier. Onze trainingsadviseur neemt dan contact met jou op om alles met je door te spreken.

KAM-consultants-kantoor

Trainingsdata

Persoonlijk advies?

Onze trainingsadviseurs geven je graag meer informatie over de opleiding en kijken of deze opleiding bij je past.

Vul het formulier in en een van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.