Opleiding Informatiebeveiliging coördinator

Volg de 7-daagse opleiding tot Informatiebeveiliging coördinator . In deze 7 dagen doe jij de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan.

Na deze opleiding ben jij inzetbaar als Informatiebeveiliging coördinator binnen elk branche.

Inhoud opleiding Informatiebeveiliging coördinator

Wil jij als Informatiebeveiliging coördinator aan de slag binnen jouw organisatie? Of wil jij je omscholen tot Informatiebeveiliging coördinator en breed inzetbaar zijn in de arbeidsmarkt? In beide gevallen is deze opleiding geschikt.

Betrouwbaarheid van informatie, systemen en medewerkers is een actueel onderwerp binnen in deze digitale wereld. Informatiebeveiliging is essentieel om de continuïteit van een bedrijf te waarborgen en te zorgen dat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid gewaarborgd wordt. Niet alleen voor de informatie van een organisatie intern, maar ook voor de informatie van de klant of opdrachtgever. Om die reden is de rol als informatiebeveiliging coördinator een rol die afgelopen periode opkomend is en alleen nog maar een grotere rol zal spelen.

In de opleiding krijg jij een introductie in de rol als coördinator, doe jij theoretische kennis op over de norm ISO 27001, leer jij welke wet- en regelgeving van belang is binnen organisaties, met welke informatiebeveiliging aspecten je rekening dient te houden en hoe je een managementsysteem implementeert, onderhoud en toetst.

In deze opleiding krijg je zowel de theoretische als praktische tools in handen. Wij leren jou in drie modules alle kneepjes van het vak:

Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator

In module 1 krijg jij een introductie in de basis van managementsystemen. Organisaties professionaliseren en optimaliseren meer dan ooit. Het implementeren van een ISO norm is hierbij een veelgebruikte actie, hoewel hierbij veel komt kijken. Daarom is het van belang om jouw kennis over managementsystemen als fundament neer te zetten. Als coördinator ben jij vaak verantwoordelijk voor dit managementsysteem, maar deze rol gaat verder dan dat. Een integratie van dit systeem in de dagelijkse bedrijfsvoering geeft de rol binnen de organisatie een enorme meerwaarde.

Dag 3: ISO 27001 normkennis
Dag 4: Wet- en regelgeving

In deze module maak je kennis met de ISO 27001 norm en ben je na deze module op de hoogte van de normelementen van de ISO 27001. Tijdens deze training wordt praktisch uitgelegd wat de ISO 27001 betekent en hoe je deze informatiebeveiligingsnorm in je organisatie implementeert. Aan de hand van casussen ga je zelf aan de slag en wordt er een vertaalslag gemaakt van theorie naar praktijk. Wet- en regelgeving speelt bij informatiebeveiliging een belangrijke rol, denk aan de privacy wet, AVG en WBP. Na dag 4 van deze opleiding ben je op de hoogte van de informatiebeveiligingsnorm en wet- en regelgeving.

Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits

Om deze functie goed uit te kunnen voeren is een praktische en professionele aanpak nodig. Als coördinator moet je naast de kennis, ook de juiste kennis en vaardigheden bezitten om het systeem goed te kunnen implementeren en onderhouden. Daarnaast leer jij hoe je een interne audit moet uitvoeren binnen een bedrijf, om een uiteindelijke toetsing te doen op het systeem.

Dag 7: Recap en examen

In deze laatste dag zal de trainer samen met jou alle stof nogmaals herhalen en ben jij klaar om het examen te gaan maken.

Na afloop van de training

Na afloop van de training heb je voldoende theoretische kennis. Wanneer jij de opleiding tot Informatiebeveiliging coördinator hebt gevolgd:

  • Beheers je de basisprincipes in de rol als Informatiebeveiliging coördinator
  • Heb je kennis van de norm ISO 27001
  • Ben je bekend met hoe een managementsysteem is opgebouwd
  • Weet je hoe een auditor naar een systeem kijkt

Ook de praktijkgerichte kennis heb jij na deze opleiding opgedaan. Wanneer jij de opleiding tot Informatiebeveiliging coördinator hebt gevolgd:

  • Heb je de juiste tools in handen om de theorie in de praktijk te brengen.
  • Heb je de vaardigheden om een (interne) audits uit te voeren.
  • Lukt het jou om een systeem in een bedrijf continu te laten verbeteren.

Met de kennis, vaardigheden en praktijkervaring kun jij als Informatiebeveiliging coördinator starten. Jij ontvangt van ons een certificaat als bevestiging van jouw deelname aan de opleiding.

Uitleg-norm-en-voorbereiding-certificering-KAM-Consultants

Trainingadviseurs

De trainingsadviseurs staan voor jou klaar. Zij geven jou graag meer informatie over de trainingen en adviseren in welke training het beste bij je past. In een persoonlijk telefonisch gesprek bespreken jullie jouw wensen. Op basis daarvan wordt een vrijblijvend en persoonlijk advies gegeven. Wil jij graag in gesprek met een trainingsadviseur? Vul dan hier je gegevens in en één van de trainingsadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Een training die bij je past, zorgt ervoor dat jij het meeste resultaat uit de training haalt. Voorafgaand aan de training vindt daarom een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens deze intake ga je in gesprek over je ervaring, aandachtspunten en jouw persoonlijke doelen voor de training. Hierdoor kun jij doelgericht starten én kunnen onze trainers hier zo goed mogelijk op inspelen.

KAM Community

De KAM Community, het platform waar wij organisaties ondersteunen en vele extra’s bieden. De community zorgt ervoor dat jij er ook na de training niet alleen voor staat!

Na het volgen van een training heb jij vast en zeker voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan, maar zijn er misschien wel zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Dan mis je misschien een sparringpartner, een manier om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en een omgeving waar jij kunt blijven leren. Dit is verleden tijd voor onze leden van de Community.

Wat krijgen Community leden?

Bij het volgen van een training krijg je tijdelijk toegang tot het Training Expert pakket van de KAM Community. Het pakket bestaat uit: ondersteuning via de gratis helpdesk, exclusieve content via een nieuwsbrief, korting op online masterclasses en gratis toegang tot Webinars. Met dit platform creëer je een groot netwerk van vak- en branche collega’s.

Praktische informatie

Trainingsduur

Het betreft een opleiding van 7 dagen van 9.00 tot 17.00

Investering

De kosten voor de training bedrage €2895,- excl. btw. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, koffie/thee, faciliteiten en lunch.

Locatie
Onze trainingen bieden wij online aan, of op locatie (Breda).

Trainingsdata
Op aanvraag

Onderdeel
Module 1: Basis
Dag 1: Introductie in managementsystemen
Dag 2: De rol van de coördinator
ISMS Coördinator
Dag 3: ISO 27001 normkennis
Dag 4: Wet- en regelgeving
Module 5: Auditing
Dag 5: Implementatie en onderhoud van managementsystemen
Dag 6: Interne audits
Dag 7: Recap en examenvoorbereiding
Dag 8: Examen
KAM-Consultants-E-learning

Schrijf je in voor de opleiding Informatiebeveiliging coördinator

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.