Waarom een ISO 27001 certificering behalen?

Klanten vragen meer zekerheid over de veiligheid van hun gegevens. Het beschermen van (klant)data wordt daardoor steeds belangrijker. Vooral in de IT is dit dagelijks aan de orde, maar ook in andere branches wordt de vraag steeds dringender. In dit artikel leggen we uit waarom het behalen van de ISO 27001 certificering verstandig is.

De hoeveelheid klantdata speelt meestal een belangrijke rol in de overweging om al dan niet het certificaat te behalen. Een goed voorbeeld hiervan is de vertaalbranche, waar klantdata en de omgang hiermee steeds belangrijker worden en ook onderdeel zijn van aanbestedingen. Door de risicogerichte aanpak van ISO 27001, bepaalt de grootte en complexiteit van de organisatie uiteindelijk hoeveel maatregelen er genomen moeten worden om te voldoen aan de norm. Bij organisaties waar er minder risico’s zijn ten aanzien van informatiebeveiliging is dan ook de zwaarte van de certificering lager. ISO 27001 kan daardoor voor iedere organisatie interessant zijn.

ISO 27001: schep vertrouwen bij je klant

Bijna dagelijks zijn er meldingen van hacks en datalekken en de bewustwording over het belang van informatiebeveiliging wordt zo steeds groter. Ook wijzigingen in wet- en regelgeving, zoals de lancering van de privacywet AVG, zorgen ervoor dat steeds meer organisaties bewust nadenken over beveiliging van data. Een ISO 27001 certificering schept vertrouwen bij je klant. Je toont ermee aan dat je zeer zorgvuldig met (klant)data omgaat. Zeker in branches waar de certificering nog niet tot de standaard behoort, kun je hiermee een voorsprong behalen ten opzichte van concurrenten.

Heb je hulp nodig bij het behalen van je ISO 27001 certificering of wil je meer weten over ISO 27001 en de mogelijkheden rondom begeleiding van de certificatie? Vraag eenvoudig een offerte aan of neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email