Wat doet een Milieucoördinator?

De Milieucoördinator wordt steeds belangrijker, omdat duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. De wet- en regelgeving wordt steeds strenger en klanten en opdrachtgevers eisen steeds meer waar het gaat om milieu gerelateerde zaken. Om de zorg voor het milieu te bewaken en naar een hoger plan te tillen nemen meer en meer bedrijven een Milieucoördinator in dienst. Wat een Milieucoördinator doet? Daarover vertellen we je meer in dit artikel.

Waarom een Milieucoördinator?

ISO 14001 is de internationaal erkende norm over milieumanagement. Met ISO 14001 presenteer je jouw organisatie positief want je toont met dit certificaat niet alleen aan dat je voldoet aan wet- en regelgeving  maar ook dat de prestaties van je bedrijf het milieu zo min mogelijk belasten. Om ervoor te zorgen dat het managementsysteem voor ISO 14001 goed onderhouden en uitgevoerd wordt nemen organisaties steeds vaker een Milieucoördinator in dienst.

Wat doet een Milieucoördinator?

Als Milieucoördinator ben je op de hoogte van de meest relevante milieuwet- en regelgeving en ontwikkelingen op dat gebied. Het hebben van een milieubeleid is één, maar het beleid vertalen in concrete acties is zo mogelijk nog belangrijker. En daar is een taak voor jou als Milieucoördinator weggelegd. Jij vertaalt namelijk het milieubeleid van de organisatie in acties en je stemt het milieumanagementsysteem volledig af op jouw organisatie. Ook verbeter je het milieubewustzijn in de organisatie en je houdt hier ook toezicht op. Je zorgt ervoor dat de zorg voor het milieu onderdeel wordt van de dagelijkse praktijk van je organisatie!

Bij kleinere organisaties wordt de rol van Milieucoördinator vaak uitgevoerd door een medewerker in een dubbelfunctie. Bij grotere organisaties is de Milieucoördinator een fulltime functie en onderdeel van het KAM (kwaliteit, Arbo en milieu) team.

Hoe word je Milieucoördinator?

Je wordt Milieucoördinator door het volgen van een gedegen, korte en praktijkgerichte opleiding. De 6-daagse opleiding Milieucoördinator van KAM Consultants bijvoorbeeld, is typisch een opleiding die jou klaarstoomt om direct in de praktijk aan de slag te kunnen gaan.

En volg jij een opleiding bij KAM Consultants? Dan weet je al dat je er ook na je opleiding niet alleen voor staat. Je krijgt namelijk tijdens je opleiding al een account bij de KAM Community, het unieke platform van KAM Consultants waar professionals samenkomen. Ben jij na je opleiding werkzaam als Milieucoördinator en loop je ergens tegenaan? Stel je vraag in de KAM Community en er is altijd een vakgenoot die jou vooruit helpt.

Meer informatie

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wil je meer informatie? Of wil je weten of de opleiding Milieucoördinator iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen je heel graag verder.

Eerst meer lezen over de opleiding? Vul onderstaand formulier in en download onze handige brochure over de opleiding Milieucoördinator.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email