PEFC keurmerk

KAM Consultants begeleidt organisaties op een praktische wijze richting het PEFC keurmerk. Dankzij onze pragmatische aanpak zijn onze klanten gemiddeld binnen 4 tot 6 maanden gecertificeerd. Organisaties kleiner dan 25 medewerkers zijn meestal binnen 3 maanden klaar voor certificatie!

PEFC is het grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification. Het is een wereldwijd onafhankelijk keurmerk met als doel bossen over de hele wereld op een duurzame wijze beheren.
Met het PEFC-Certificaat toont jouw organisatie aan het een product afkomstig is vanuit een PEFC-gecertificeerd bos. Hiervoor bestaat namelijk het PEFC Chain of Custody certificaat: een certificaat voor bedrijven in de handelsketen die daarmee garantie geven dat hun producten uit een PEFC-gecertificeerd bos afkomstig zijn.

Uit een gecertificeerd bos kan PEFC gecertificeerd hout worden geoogst. Chain of Custody gecertificeerde bedrijven verderop in de keten kunnen het hout (en papier) met het PEFC keurmerk verwerken in diverse producten.

Op deze manier wordt het voor inkopers mogelijk gemaakt om maatschappelijk verantwoorde hout-en papierproducten te kopen. Overheidsinstanties en andere opdrachtgevers accepteren PEFC als keurmerk voor duurzaam hout en papier in bestekken en opdrachten.

Wil je meer informatie over deze norm of heb je vragen over onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Of vul hieronder rechtstreeks ons contactformulier in.

OP EEN PRAKTISCHE WIJZE RICHTING HET PEFC Keurmerk CERTIFICAAT? WIJ DOEN HET ZO:

QUICKSCAN

Een snelle analyse uitgewerkt in een projectplan. Lees meer...

COACHING

Sturende en adviserende begeleiding. Lees meer...

INTENSIEVE BEGELEIDING

Ontzorging van begin tot eind. Lees meer...

ONDERHOUDSTRAJECTEN

Continue verbetering van je systeem. Lees meer...

GE√ŹNTERESSEERD? NEEM CONTACT OP:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant