ISO 9001 | Hulp bij certificering

Uitleg, eisen en checklist ISO 9001

Het ISO 9001 certificaat behalen biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is wel dat de structuur van jullie toekomstige kwaliteitsmanagementsysteem de organisatie helpt groeien en processen gestroomlijnd laat verlopen. Nú is het moment om met een andere blik naar je organisatie te kijken.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

ISO 9001 in het kort

ISO 9001:2015 is veruit de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Een organisatie die de ISO 9001 certificering heeft doorlopen laat zien dat er gedegen kwaliteitsorganisatie, transparantie en betrouwbaarheid aanwezig is. Er wordt voortdurend gewerkt aan continue verbetering. Het kwaliteitsbeleid is terug te zien in de hele organisatie: alle processen binnen het bedrijf voldoen aan de kwaliteit en de gestelde eisen van de ISO 9001 norm. Organisaties eisen steeds vaker dat hun klanten of leveranciers gecertificeerd zijn voordat zij een samenwerking aangaan. De norm wordt dan ook ingezet in vrijwel iedere sector. ISO 9001 is een internationaal erkende norm waardoor de prestaties wereldwijd van hetzelfde niveau zijn.

ISO 9001 begeleiding en onderhoud KAM Consultants

Hoe wij kunnen helpen​

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Download hier de handige ISO 9001 checklist

Ben je op zoek naar een ISO 9001 checklist? Wil je weten welke stappen je moet nemen om tot certificering te komen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou! Onze checklist bevat alle stappen die je moet doorlopen om tot certificering te komen. Van het opstellen van een context analyse tot aan het controleren en opstellen van procedures. Onze checklist heeft het allemaal. Met onze ISO 9001 checklist zie je geen enkel belangrijk aspect over het hoofd en krijg je direct inzicht in je sterke punten en de punten waar je nog aan moet werken.  

Onze ISO 9001 checklist omvat de volgende stappen:

  1. Inventarisatie;
  2. Opstellen van procedures en de documentatie;
  3. Uitvoeren interne audit;
  4. Uitvoeren directiebeoordeling;
  5. Externe audit.

Download onze checklist en zet de stap naar een succesvolle ISO 9001 certificering!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij direct een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten helpen je graag!

Welke eisen stelt de ISO 9001 audit?

Om het ISO 9001:2015 certificaat te behalen, dient er aantoonbaar aan een aantal eisen te worden voldaan. De invulling hiervan wordt vastgelegd in het kwaliteitshandboek. Een handboek is geen verplichting vanuit de norm, wel is het een prettig hulpmiddel om de invulling van de norm inzichtelijk in kaart te brengen. Om ISO 9001 soepel in de organisatie te implementeren, is het belangrijk dat de invulling op de organisatie wordt afgestemd. Daarnaast moet het bedrijf daadwerkelijk met het systeem aan de slag gaan. De gegevens moeten dan ook ingevuld zijn, zodat het bewijs aantoonbaar is. De auditor wil zien dat er sprake is van continue verbetering.

Een belangrijke eis is dat de directie aanwezig moet zijn terwijl de context van de organisatie aan bod komt. Een vertegenwoordiger namens de directie, is niet toegestaan. Bestaat je bedrijf uit meerdere locaties? Deze moeten allemaal bezocht worden door de auditor. Een audit kan dus meerdere dagen duren. De directie hoeft niet bij alle locatiebezoeken aanwezig te zijn.

Wat zijn de grootste voordelen van het behalen van een ISO 9001 certificering?

Met een ISO 9001 certificaat toon je aan dat jullie betrouwbaar zijn, transparant te werk gaan en de kwaliteit binnen de hele organisatie doorgevoerd is. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. De structuur van het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem helpt om de organisatie te laten groeien en processen gestroomlijnd te laten verlopen.

Wereldwijd erkend
Een ISO certificaat wordt wereldwijd erkend en vaker geëist. Met een certificaat laat je zien dat processen efficiënt verlopen en dat je als bedrijf inspeelt op de behoeftes en wensen van de stakeholders. Een ISO 9001:2015 certificaat kan je meer klanten opleveren omdat de kwaliteit aantoonbaar geborgd is, dit kan weer zorgen voor een hogere omzet. Je toont aan dat je gedegen te werk gaat en je verantwoordelijkheid neemt als het gaat om de wensen en behoeften van jouw klanten.

Processen optimaliseren
Daarnaast zorgt een certificering ervoor dat intern goed naar de gehele organisatie wordt gekeken met als doel om de processen te optimaliseren. Een ISO 9001:2015 certificaat is niet alleen bedoeld om de kwaliteit te optimaliseren, maar geeft een goede gelegenheid om met een andere blik naar de organisatie te kijken.

Kosten ISO 9001 certificering

De kosten van een ISO 9001 certificering bestaan uit twee onderdelen: implementatiekosten voor het voldoen aan de norm en de kosten voor de daadwerkelijke certificering. Maar let op, elke organisatie is uniek en vereist een op maat gemaakte aanpak die aansluit bij jouw situatie. Dit zorgt ervoor dat de kosten van een ISO 9001 certificering kunnen variëren, afhankelijk van de situatie. Wil jij je ISO 9001 certificering behalen en heb je hulp nodig bij het opzetten van je managementsysteem? Wij kunnen je hierbij helpen! Door gebruik te maken van een coachingstraject of intensieve begeleiding kom je niet voor onverwachte uitdagingen te staan en heb je de juiste tools in handen om het managementsysteem succesvol te implementeren.

Vergeet niet, een managementsysteem moet ook onderhouden worden. Dit brengt ook kosten met zich mee. Ondanks dat hier kosten aan verbonden zijn, is een goed werkend managementsysteem van grote toegevoegde waarde binnen je organisatie. Zo laat je zien dat je veel waarde hecht aan continue verbetering en dat processen voldoen aan de internationale normen. Met onze dienst: Volledig beheer, beheren wij jouw managementsysteem en zorgen we ervoor dat deze up-to-date blijft.

Benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw organisatie? Neem contact op voor een op maat gemaakte aanpak en ontdek hoe een ISO 9001 certificering jouw bedrijf kan versterken en onderscheiden.

Interessante artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)