ISO 9001 certificering

Uitleg, eisen en ISO 9001 checklist

Een ISO 9001 certificering behalen biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is dat de structuur van jullie toekomstige kwaliteitsmanagementsysteem de organisatie helpt groeien en processen gestroomlijnd laat verlopen. Nú is het moment om met een andere blik naar je organisatie te kijken. KAM Consultants begeleidt in de implementatie én onderhoud van jouw kwaliteitsmanagementsysteem.

Geen onnodig uitgebreide documentatie

100% succcesgarantie tegen vaste prijzen

Binnen twee weken starten met het project

Brede kennis over normen en branches

ISO 9001 norm in het kort

ISO 9001:2015 is veruit de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Wanneer een organisatie beschikt over een zo een certificering, tonen ze aan dat zij een gedegen kwaliteitsorganisatie zijn en dat transparantie en betrouwbaarheid aanwezig zijn. De organisatie werkt voortdurend aan continue verbetering. Het kwaliteitsbeleid vloeit door de gehele organisatie: alle processen binnen het bedrijf voldoen aan de gestelde eisen van de norm. Steeds vaker eisen organisaties dat hun klanten of leveranciers gecertificeerd zijn voordat zij een samenwerking aangaan. De norm wordt ingezet in vrijwel iedere sector. Weten hoe de ISO 9001 norm jouw organisatie laat groeien?

Wij helpen bij het behalen van jouw ISO 9001 certificering

Onderhoudstraject-ISO-norm-KAM-Consultants

Onderhoudstrajecten

Al het harde werk heeft geresulteerd in een ISO certificaat en een goed functionerend managementsysteem. Maar hoe nu verder? Het...

Lees meer
Coaching-traject-KAM-Consultant

Coachingtraject

Bij het opzetten van een managementsysteem sta je voor een flinke uitdaging. Hoe interpreteer je de verschillende eisen? Hoe verzamel...

Lees meer

Download de handige ISO 9001 checklist

Onze ISO 9001 checklist bevat alle stappen die je moet doorlopen om tot jouw certificering te komen. Van het opstellen van een contextanalyse tot aan het controleren en opstellen van procedures. Onze checklist heeft het allemaal. Met onze ISO 9001 checklist zie je geen enkel belangrijk aspect over het hoofd en krijg je direct inzicht in de eisen waar je al aan voldoet en de punten waar je nog aan moet werken.

Onze ISO 9001 checklist omvat de volgende stappen:

 • Inventarisatie;
 • Opstellen van procedures en de documentatie;
 • Uitvoeren van een interne audit;
 • Uitvoeren van de directiebeoordeling;
 • Externe audit.

Download onze checklist en zet de stap naar een succesvolle certificering.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ISO 9001 checklist | KAM Consultants

Wil jij een offerte aanvragen?

Onze ISO specialisten gaan direct voor je aan de slag!

Voldoe aan de ISO 9001 eisen

Wil je het ISO 9001:2015 certificaat behalen, dan dien je aantoonbaar te voldoen aan de gestelde eisen. Denk je aan alle eisen te voldoen? Dan komt een externe, onafhankelijke auditor in jouw organisatie om te toetsen of jij aan de kwaliteitseisen voldoet.

De invulling van de kwaliteitseisen kun je vastleggen in een kwaliteitshandboek. Een handboek is geen verplichting vanuit de norm, wel is het een prettig hulpmiddel om de invulling van de norm inzichtelijk in kaart te brengen. Om ISO 9001 soepel in de organisatie te implementeren, is het belangrijk dat de invulling op de organisatie is afgestemd. Zo kan de organisatie daadwerkelijk aan de slag gaan met het kwaliteitssysteem.

De grootste voordelen van een ISO 9001 certificering

Met een ISO 9001 certificaat toon je aan dat jullie betrouwbaar zijn, transparant te werk gaan en de kwaliteit binnen de hele organisatie doorgevoerd is. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. De structuur van het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem helpt om de organisatie te laten groeien en processen gestroomlijnd te laten verlopen.

ISO 9001 is wereldwijd erkend

Een ISO certificaat wordt wereldwijd erkend en steeds vaker geëist. Met een certificaat laat je zien dat processen efficiënt verlopen en dat je als bedrijf inspeelt op de behoeftes en wensen van de stakeholders. Een ISO 9001:2015 certificaat kan je meer klanten opleveren omdat de kwaliteit aantoonbaar geborgd is, dit kan weer zorgen voor een hogere omzet. Je toont aan dat je gedegen te werk gaat en je verantwoordelijkheid neemt als het gaat om de wensen en behoeften van jouw klanten.

Processen optimaliseren aan de hand van ISO 9001:2015

Daarnaast zorgt een certificering ervoor dat intern goed naar de gehele organisatie wordt gekeken met als doel om de processen te optimaliseren. De norm eist continue verbetering, waardoor je steeds bezig bent met het optimaliseren van je processen, producten en/of diensten. Een ISO 9001 certificering is niet alleen bedoeld om de kwaliteit te optimaliseren, maar geeft een goede gelegenheid om met een andere blik naar de organisatie te kijken.

Wil je weten wat de voordelen voor jouw organisatie zijn?

ISO 9001 certificering | Begeleiding en onderhoud ISO certificeringen | KAM Consultants

Dit kost een ISO 9001 certificering

De kosten van een ISO 9001 certificering bestaan uit twee onderdelen: implementatiekosten voor het voldoen aan de eisen en de kosten voor de daadwerkelijke certificering. Maar let op, elke organisatie is uniek en vereist een op maat gemaakte aanpak die aansluit bij jouw situatie. Doe je de implementatie zelf, krijg je hulp of geef je het compleet uit handen? De kosten voor de implementatie van de norm kunnen afhankelijk van de situatie variëren.

Externe audit ISO 9001

Wanneer je de norm geïmplementeerd hebt, ben je klaar voor de externe audit. Een onafhankelijke certificerende instantie toetst tijdens een externe audit of jij voldoet aan de gestelde ISO 9001 eisen. Er zijn verschillende certificerende instanties, dus ook deze kosten kunnen variëren. Wij adviseren om meerdere offertes op te vragen bij verschillende certificerende instanties.

Behaal je ISO 9001 certificering met een 100% succesgarantie

Wil jij je ISO 9001 certificering behalen en heb je hulp nodig bij het opzetten van je managementsysteem? Wij kunnen je hierbij helpen! Door gebruik te maken van een coachingstraject of intensieve begeleiding kom je niet voor onverwachte uitdagingen te staan en heb je de juiste tools in handen om het managementsysteem succesvol te implementeren. Wij garanderen een 100% slagingsgarantie.

Benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw organisatie? Neem contact op voor een op maat gemaakte aanpak en ontdek hoe een ISO 9001 certificering jouw bedrijf kan versterken en onderscheiden.

Veelgestelde vragen ISO 9001

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is de meest bekende internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het wordt gebruikt als graadmeter voor transparantie, betrouwbaarheid en continue verbetering van een organisatie. Wanneer je voldoet aan de eisen die in de ISO 9001 norm beschreven staan, ontvang je na afloop van een succesvolle externe audit een ISO 9001 certificaat.

Wat houdt ISO 9001 certificering in?

Wanneer je beschikt over een ISO 9001 certificering wilt dat zeggen dat je voldoet aan de eisen van de ISO 9001 norm. Hiermee toon je aan dat je organisatie transparant en betrouwbaar is en dat er continu gewerkt werkt aan verbetering.

Is ISO 9001 verplicht?

Nee, het behalen van een ISO 9001 certificering is geen wettelijke verplichting. Wel kan het geëist worden in aanbestedingen of vanuit opdrachtgevers.

Waarom een ISO 9001 certificering?

Een aantal voordelen die een ISO 9001 certificering met zich meebrengt:

 • Kwaliteit wordt aantoonbaar geborgd;
 • Het laat je organisatie groeien;
 • Het zorgt voor gestroomlijnde processen;
 • Positief effect op imago;
 • Een voorsprong op concurrenten die niet in het bezit zijn van een ISO 9001 certificaat.
Wat kost een ISO 9001 certificering?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit hangt af van verschillende factoren: type organisatie, waar sta je momenteel t.o.v. de norm en wat moet er nog gebeuren, wel of geen begeleiding bij de implementatie van de norm en de certificerende instantie. Ga je zelf aan de slag met de implementatie en ben je klaar voor de externe audit dan vraag je bij een onafhankelijke certificerende instantie een audit aan. Hier zijn verschillende aanbieders in en ook de kosten per aanbieder verschillen. Je kunt altijd bij meerdere instanties een offerte opvragen.

Interessante ISO 9001 artikelen

Persoonlijk advies?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een offerte aan

Naam(Vereist)